Doe je mee? MOE-landers hoezee!

Goed nieuws: de Marokkanen zijn op. Althans, dat moet bijna wel, gezien de nieuwe idioterie van Greetje: een website waar je klachten kunt melden over mensen uit MOE-landen (Midden en Oost Europeanen). 

Ik had er nog nooit van gehoord. Maar fijn is het wel, dat we niet langer alleen Allochtoon en autochtoon hebben, maar ook medelanders en Nederlanders of niet-westerse allochtoon en westerse allochtoon, maar nu nog meer differentiatie voor de nodige nuance.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik helemaal niks te klagen heb over MOE-landers. Jawel, sommige van hen kunnen zuipen – maar worden er eigenlijk niet veel vervelender van dan de gemiddelde bralstudent die rondhangt in hartje Utreg.

En jawel, een aantal van hen kan schilderen, maar om nou te stellen dat dat meer overlast veroorzaakt dan (lelijke) grafitti op allerlei viaducten, gaat mij te ver.

Maar bij de PVV moet er natuurlijk wel geklaagd worden. Tevreden kiesvee zegt nee tegen de PVV. Dus ja, op de door hen in elkaar gedraaide webplek kun je laten weten of je geluids-, parkeer-, of andere overlast hebt en krijg je zelfs een hokje om je hele verhaal uit de doeken te doen.

En waarom zouden we niet luisteren naar wat de grote blonde idioot ons vraagt? Ik stel dan ook voor dat we hem overstelpen met mooi anekdotes. Positieve anekdotes wel te verstaan.

Ik weet dat jullie een gezonde dosis schrijftalent bezitten. Mijn idee is dan ook:

Ga naar het formulier van Greetje. Vul daar een mooie anekdote in (mag in liedvorm, gedichtvorm, thrillervorm, romanvorm – wat jij wil) en stuur het hem op. Maar voordat je op Verzenden klikt, doe je even copy/paste en plak je jouw mooie anekdote hier in de comments.

De mooiste wint een leuk prijsje. Nog geen idee wat dat moet zijn, maar ik verzin wel wat geinigs!

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

2 comments

  1. Ik heb gisteren een klacht tegen mezelf ingediend, letterlijke tekst: “Ik ben 1/4 Pools en heb soms ontzettend last van mezelf. Kunnen jullie daar misschien wat aan doen?” Het was heel raar om een bevestigingsmailtje van de PVV in mijn inbox te krijgen, dat dan weer wel.

    Overigens is de rapper Mr. Polska ook een actie begonnen: http://3voor12.vpro.nl/nieuws/2012/februari/Mr-Polska-reageert-op-PVV.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *