Traditional Dutch pea soup en doe mij maar een zonnebank

Wakker worden met de geur van verse erwtensoep en ja, ik zit nog steeds op Aruba. Mijn vader is namelijk die man die op zondag de erwtensoep maakt en dat is het vandaag: zondag. Het ruikt verrukkelijk en ik ga het me zo (het is hier nu 11:28 am) heerlijk laten smaken.

Er is opvallend veel erwtensoep op Aruba (of traditional Dutch pea soup, zoals het op menukaarten wordt aangeprezen), net als tosti trouwens (traditional Dutch grilled cheese sandwich). Ik ben dan ook erg benieuwd of de traditional Dutch pea soup van mijn vader heel erg traditional smaakt. Maar ik ga het meemaken.

Naast lekker eten, zijn we inmiddels professioneel (ik zeg Olympisch) strandhanger. En voor het eerst in mijn leven overweeg ik de aankoop van een zonnebank. Ja, een zonnebank ja. Want nu ik de kleur heb die ik altijd op Aruba heb, zie ik pas echt goed hoe ongezond en vermoeid ik oog met mijn gelige Nederlandse winterhuid. Dit is de kleur die ik hoor te hebben. Bruin, een beetje glanzend en op dat punt dat het gebruik van make-up alleen maar afdoet aan mijn kop. Heerlijk. Dat mijn neus lichtjes is verbrand, is een detail.

Maar goed. De foto’s. Oh en komende week zal ik misschien, eventueel…als ik daar zin ‘an heb, iets zinnigers delen dan ons eten en mijn bruine hoofd. Let vooral op mijn hoed trouwens bij deze foto’s. Die is zowel amazeballs als fantabuluos.

De foto’s zijn in willekeurige volgorde. Ik ben namelijk te lui om ze op de juiste volgorde te zetten. Ook dat hoort bij vakantie.

Pita kaas? Nee, Quesedillas: Mexicaanse pita kaas. Om een uurtje of 2 am ging op het terras van Señor frogs de grill aan en konden de hongerige stappers zich tegoed doen aan burgers en quesedillas dus. Lekker joh. Voor 7 dollar krijg je 3 quesedillas. Terwijl een tosti in Nederland al bijna 5 euri kost. <3
Pita kaas? Nee, Quesedillas: Mexicaanse pita kaas. Om een uurtje of 2 am ging op het terras van Señor frogs de grill aan en konden de hongerige stappers zich tegoed doen aan burgers en quesedillas dus. Lekker joh. Voor 7 dollar krijg je 3 quesedillas. Terwijl een tosti in Nederland al bijna 5 euri kost. <3
Geef toe dat deze kleur een (miljard x π)² beter is dan die vale en licht dooie Nederland-kleur die ik normaal heb.
Geef toe dat deze kleur een (miljard x π)² beter is dan die vale en licht dooie Nederland-kleur die ik normaal heb.
Extremeeeeeee close uppppp (welke film?)
Extremeeeeeee close uppppp (welke film?)
We konden het weer niet laten en zijn naar Señor Frogs gegaan. Dé plek om je cocktail in yard-formaat aan te schaffen. De beker mag je dan houden. #yeah
We konden het weer niet laten en zijn naar Señor Frogs gegaan. Dé plek om je cocktail in yard-formaat aan te schaffen. De beker mag je dan houden. #yeah
En weer die kekke hoed. Weer op weg naar een dikke portie strandhangen. Dit keer is mijn hoed meer urban chique. Nu verzin ik dit allemaal hoor. Ik ben niet zo thuis in de fashion BS-Bingo!
En weer die kekke hoed. Weer op weg naar een dikke portie strandhangen. Dit keer is mijn hoed meer urban chique. Nu verzin ik dit allemaal hoor. Ik ben niet zo thuis in de fashion BS-Bingo!
Daar is mijn hoed. We zijn hier op weg naar het strand. Op deze dag is mijn hoed hippie chique.
Daar is mijn hoed. We zijn hier op weg naar het strand. Op deze dag is mijn hoed hippie chique.
Mijn moeder is dus een verzamelaar van willekeurige en gekke dingetjes. Dit is een muziekdoos waar ze twee poppetjes op heeft gezet. Niemand weet waarom. Maar ik weet wel zeker dat Stephen King hier een vreselijk goed horror-boek over zou kunnen schrijven.
Mijn moeder is dus een verzamelaar van willekeurige en gekke dingetjes. Dit is een muziekdoos waar ze twee poppetjes op heeft gezet. Niemand weet waarom. Maar ik weet wel zeker dat Stephen King hier een vreselijk goed horror-boek over zou kunnen schrijven.
Dit ding zou ik dus best mee naar huis willen nemen. Ik weet dat mijn moeder heel lang heeft gezocht naar een mooie wereldbol en deze is echt heel mooi.
Dit ding zou ik dus best mee naar huis willen nemen. Ik weet dat mijn moeder heel lang heeft gezocht naar een mooie wereldbol en deze is echt heel mooi.
Na de Quesedilla's hebben we nog even een half uurtje over het nachtelijke strand gestruind. Heerlijk. Voeten in het warme water en struinen maar. Daar kwam ik wel deze onbetrouwbaar ogende gast tegen. Captain Morgan is zijn naam. We hebben hem toch maar ff gekiekt.
Na de Quesedilla’s hebben we nog even een half uurtje over het nachtelijke strand gestruind. Heerlijk. Voeten in het warme water en struinen maar. Daar kwam ik wel deze onbetrouwbaar ogende gast tegen. Captain Morgan is zijn naam. We hebben hem toch maar ff gekiekt.

 

 

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

2 comments

  1. smakelijk alvast. Mijn traditional dutch pea soup was lekker man. Lekker peper ook en heel smakelijk!

    En die film > correctemundo. Wat op-vakanties is voor Heulemaal goed! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *