By the power of grey skull

George W. heeft zich (al enige tijd geleden) heer en meester van het universum verklaard. Hij deed dit in het nieuwe US National Space policy.

Een korte samenvatting:

“The United States considers space capabilities vital to its national interests. Consistent with this policy, the US will preserve its rights, capablities and freedom of action in space; dissuade or deter others from either impending those rights or developing capabilities to do so; take those actions necessary to protect its space capabalities; respond to interferenc; and deny, if necessary, adversaries the use of space capabilities hostile to US national interests. “

Dus mochten we deze planeet ooit moeten verlaten, dan kan dat alleen via American Airlines. En natuurlijk niet als we vijandig zijn. En van dat laatste hebben we gezien dat het niet per definitie al te moeilijk is om op de US shitlist te komen.

Jawel, het is intussen oud nieuws. Maar ik was toch weer geshockeerd toen ik er weer over las in het BBC magazine “Sky at night“, vandaar toch maar op herhaling.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit