Deel 3 – Trouwen maar

Nieuwe schoenen zijn leuk maar pijnlijk

Dag 2. Weer gaat de wekker veel te vroeg. Dit keer ben ik het die er als eerste uitspringt. Vandaag moet er getrouwd worden. Tempo, tempo. Wanneer ik gedoucht ben en mijn make-up weer eens heb weten te verprutsen mag ik eindelijk mijn favoriete jurk aan, met daaronder natuurlijk mijn nieuwe schoenen. AUW! Maar wie mooi wil zijn moet pijn lijden, dus plak ik een mega-pleister-constructie op mijn hiel en bijt door.

Deze ochtend rijdt mijn vriend. Met mijn superhakken is het namelijk bepaald onhandig om achter het stuur plaats te nemen. We staan geparkeerd tussen twee auto’s. Vanuit mijn ooghoek zie ik mijn vriend het stuur helemaal omgooien om eruit te draaien. Ik denk nog bij mezelf:”hmmmm, geen idee wat hij van plan is.” En voordat ik de kans heb om te roepen:”STOP!” Heeft hij de auto naast ons vol geraakt. AAArrrgghhh. Gelukkig kent hij de eigenaar van de auto en achteraf blijkt dat die er niet zo mee zit (leasewagen). Ik zeg maar niks, anders maak ik hem alleen maar zenuwachtiger. Dat levert vast geen betere rijstijl op.

Als getuige moet mijn vriend (en ik dus ook) ‘s ochtends al naar het huis van de moeder van de bruid (V.). Zij heeft een prachtig huis in de bergen, met zwembad en een vreselijk grote tuin. Vooral het eerste deel gaat niet echt samen met mijn schoenen. Bergopwaarts met die hakken is geen pretje. Maar als je er eenmaal bent, dan heb je ook wat. Wat een prachtige omgeving.

We hebben de eer om zowel de bruid als de bruidegom als eerste te aanschouwen. Ze zien er prachtig uit met z’n tweetjes.

De bruid

De bruidegom

Samen

Wanneer zij er eindelijk zijn begint het grote wachten. Niet dat het zo erg is om te wachten in de Zuid-Franse bergen hoor. Ik zoek een mooi plekje op in de schaduw en heb het prima naar mijn zin. De pleister-constructie op mijn voet ziet er alleen steeds sjofeler uit. Gelukkig weet een tante raad. Zij heeft zelf twee kinderen en heeft in haar tas een hele eerste hulp afdeling van een ziekenhuis verstopt. Ik verwijder de constructie, die uit vijf pleisters bestond en vervang het geheel door één goede pleister. Dat scheelt zeg. Lang leven tantes!

Ik en oom albert en de moeder van de bruid

Gekke bekken trekken

Bruid en bruidegom poseren intussen voor de fotograaf. Pffff ben ik blij dat ik niet hoef te trouwen!

het zwembad

Dan is het eindelijk zo ver. We vertrekken richting stadhuis. Dit keer weet mijn vriend zonder brokken weg te rijden en nog geen tien minuten later staan we in de trouwzaal. Daar gaat de burgemeester van Cahors de plechtigheid voltrekken. Toch wel cool als je door een burgemeester wordt getrouwd. Ik voel me toch een beetje een indringer en stel me verdekt op achterin de zaal. Ik ben ook maar de vriendin-van enzo. Van de plechtigheid zie ik dus weinig, aangezien zelfs de kinderen nog langer zijn dan ik. Maar het klinkt allemaal gezellig en daar gaat het om. Mijn vriend tekent heel vakkundig de nodige documenten en voor ik het weet staan we buiten rijst te keilen naar het kersverse bruidspaar.

Vanaf het stadhuis rij ik maar weer. Zoveel opwinding is niet goed als je nog moet rijden en getuige zijn is een zware en verantwoordelijke taak.

 • Deel 6 – Lekker niksen
 • Deel 5- Veel gangen
 • Deel 4 – Bootje varen
 • Deel 3 – Trouwen maar
 • Deel 2 – Aankomst in het hotel
 • Deel 1 – de reis
 • Share with your friends

  Submit

  Ik ben het maar hoor, niet stressen.

  4 comments

  1. Kon je nu wel rijden, dankzij de pleister van de tante? Maar voor ene schoenenfreak valt het me wel ene beetje tegen, dat je schoenen hebt, waar je niet eens fatsoenlijk op kunt lopen.

  2. Wat knap dat je ze toch nog hebt aangehouden? Als ik te dealen krijg met serieuze ongemakken zoals knellende kleding of vreselijk zittende schoenen, verwijder ik resoluut de obstakels. Ik had dus allang op blote voeten rondgehuppeld.

   Jammer van die auto. Het bevestigt wel dat je vriend inderdaad niet de beste chauffeur is, wat het er voor jou niet prettiger op maakt als hij weer achter het stuur kruipt.

  3. @vedat: gelukkig wel ja. Anders hadden we het misschien niet overleefd πŸ˜› Ik kan er wel fatsoenlijk op lopen, maar dat weten die schoenen dus nog niet!

   @jenni: Ja, maar die schoenen zijn zo mooi (vind ik dus :)) Dat ik het er voor over had!

  4. @ Xaf: dat zijn ze inderdaad, maar ik kan Γ©cht niet tegen pijn. Ik ben een hele slechte pijnlijdster. Alles wat met pijn te maken heeft moet worden geΓ«limineerd. Dus ook schoenen πŸ˜€

   Okee.. behalve mijn kinderen dan πŸ˜›

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Share with your friends

  Submit