I told you so

Tsja, ik zeg niet graag “I told you so” – maareh…I told you so. Het hele drama rond de naamsverandering van de negerzoen leek mij inderdaad ingegeven door commercie en niet door boze negers. Duh! Nederland voelde zich (weer eens) aangevallen in z’n kernwaarden. De negerzoen werd Buys zoenen en het kikkerland was opeens te klein. Tsja, hoewel er best argumenten te verzinnen zijn tegen de naam, gaat het hier dus helemaal niet om. Tenen worden langer, Nederland nationalistischer en de sfeer ongezelliger. Vooral doorgaan zei Berry Stevens in mijn tijd dan. En in die tijd was het nog best gezellig.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

4 comments

  1. Ik heb ook volgens mij nergens gelezen dat het een groep boze negers zou zijn. Ik dacht eigenlijk altijd al dat het een verkoopstunt was van een groep fanatieke blanken die vonden dat zo’n woord niet past in onze oh zo tolerante maatschappij.

  2. Letterlijk heb ik dat ook nergens gelezen. feit is dat op internet dat idee wel werd gepropageerd. Dat de fabrikant had toegegeven aan de druk vanuit die gemeenschap.

    Daar heb ik meer dan genoeg over gelezen. Sterker nog, toen ik me eens in zo’n discussie heb gemengd, werd ik door de gezellige mensjes bedreigd. Maar goed, naast de idiote kaalkopjes waren het ook de “gewone” mensen die er zo over schreven.

  3. Ja.. het gepeupel heeft maar een half woord nodig. Als het maar enigszins naar hun straatje neigt, grijpen ze die kans met beide handen aan….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit