Supermooi, brrrrrr

Ik ben doodsbang voor de zee. Sinds ik op Aruba heb gewoond heb ik geleerd de zee te vrezen en te respecteren. Maar ook te bewonderen. Zelf zou ik nooit duiken (brrrr), maar ben blij dat er anderen zijn die zich niet alleen compleet laten omringen door water (brrr2), maar dat alles ook nog eens prachtig vastleggen op film. Bereid je voor op haaien, dolfijnen, schildpadden een walvis…etc etc.

[vimeo]1935228[/vimeo]
Galapagos from Darek Sepiolo on Vimeo.

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

2 comments

 1. ‘Jeugd op Aruba minder crimineel dan in Nederland’

  ANP
  gepubliceerd op 04 december 2008 07:35, bijgewerkt op 07:37

  ORANJESTAD – De jeugd op Aruba is een stuk minder gewelddadig dan in Nederland. Dat blijkt uit de studie Jeugddelinquentie in Aruba die woensdag werd aangeboden op de Universiteit van Aruba.

  Wel heeft de Arubaanse jeugd bijna twee keer zoveel psychosociale problemen in vergelijking met Nederlandse jongeren. Dat uit zich echter niet in geweldsdelicten. Meer dan 90 procent van de onderzochte jongeren zegt nooit drugs of alcohol te gebruiken. Het onderzoek werd de afgelopen twee jaar gehouden onder 13- tot 17-jarige Arubaanse jongeren.

  ‘Arubaanse jongeren zijn echt lieverdjes’, zei projectleider Hellen van de Wal in haar toespraak over het boek. ‘Hou eens op met het negatieve beeld over hen. De vergelijking met Nederland valt gunstig uit. Wat deze Arubanen doen, gaat in het algemeen om kwajongensstreken, zoals het afsteken van vuurwerk.’

  De sociale problemen worden volgens Van der Wal veroorzaakt doordat ouders en docenten de tieners na school aan hun lot overlaten. Een andere reden zou de grote invloed zijn van het toerisme op Aruba, waar gokken, drinken en plezier maken centraal staan.

  De aanwezigen bij de presentatie vroegen zich af of er bij een eventuele databank voor risicojongeren uit Aruba en de Antillen onderscheid moet komen tussen Arubanen en Antillianen. Sinds voormalig minister voor Integratie Ella Vogelaar er kort voor haar aftreden van afzag, staat het onderwerp over een zogeheten verwijsindex voor de bevolkingsgroepen weer op de politieke agenda. De verwijsindex risicojongeren is een digitaal systeem dat een waarschuwing geeft als minstens twee hulpverleners aangeven dat er een probleem is met een jongere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit