Hey brilsmurf

Ik heb eindelijk weer een nieuwe bril. En om het meteen goed te doen heb ik er maar meteen twee besteld. Ik kan echt niet wachten tot mijn twee megacoole brillen er zijn en ik weer normaal kan lezen. Mijn laatste bril is ongeveer twee jaar geleden tijdens een autotrip naar Tsjechië kapot gegaan. Waarschijnlijk heb ik er toen toch te hard doorheen gekeken. Dat moet je ook nooit doen!

Daarvoor had ik een bril van Hans (alleen de prijs, de kwaliteit en service zijn) Anders, maar dat was absoluut geen succes. Het begon eigenlijk al meteen toen ik de winkel uit wilde lopen. Ik had mijn nieuwe bril meteen maar opgedaan – al is het voor mij uiteraard (!) niet nodig om de hele dag een bril te dragen he – maar toen ik naar de deurknop greep had ik alleen maar lucht te pakken. Uiteraard vroeg ik meteen aan mevrouw Anders hoe dat kon, maar volgens haar moest ik gewoon wennen aan mijn bril. Nou toen ik na een jaar nog niet gewend was en ik daarbij mijn bril zo dicht op mijn ogen moest duwen om wat te zien dat ik niet meer kon knipperen, was ik het zat. In tsjechie kocht ik een nieuwe. Het kost daar geen drol en die bril werkte dus wel. Maar ja, na nog geen jaar begaf mijn oostblok bril het dus en nu zit ik al twee jaar zonder.

Eerst viel het allemaal wel mee. Maar mijn ogen zijn er de afgelopen twee jaar écht op achteruit gegaan. Wanneer ik langer dan een half uur lees, word ik zeeziek en de ondertiteling begint steeds waziger te worden. Het schijnt te komen doordat ik ooit een lui oog heb gehad (undetected) waardoor één oog weinig zinnigs doet. Mijn andere oog vangt het meestal wel op, maar alleen op grotere afstanden (volgens meneer Specsavers dan). Voor lezen moeten mijn ogen zich weer helemaal opnieuw instellen en dat gaat dus niet helemaal lekker. Vandaar zeeziekte en koppijn wanneer ik te lang naar lettertjes tuur. Mijn nieuwe brillen gaan dus uitkomst bieden.

Volgende week donderdag mag ik ze eindelijk ophalen. Ik ben zo megasegablij!

X.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit