Stoppen met stoppen

Ongeveer een jaar geleden zou ik stoppen met roken. Ik zou mijn ervaringen dan bijhouden op mijn weblog en er een heel grappig gedoe van maken. Ik ben nu een jaar verder en ben niet langer dan een uur of 3 gestopt met roken. Erg grappig is dat dus niet. Nog minder grappig is dat ik sinds mijn stoppen, veel meer ben gaan roken. Alsof het idee dat ik van de sigaretten af moet blijven, mijn lichaam zo in paniek heeft gebracht dat ik meer sigaretten nodig heb om te kalmeren.

De zin om te stoppen is ook volledig verdwenen. Wel wil ik nu weer minderen en terug naar minder dan een pakje per dag (pakje van 20). Dat op zichzelf wordt al een heel gedoe, maar ik heb besloten voor dat voornemen iets meer mijn best te doen dan voor mijn vorige voornemen.Stoppen ga ik ook wel hoor. Zodra mijn biologische klok zo luid wordt dat ik een kind moet krijgen, gooi ik zowel de pil als mijn peuken weg. Maar zo ver is het dus nog niet. De klok tikt wel hoor, maar nog niet zo oorverdovend dat de pilletjes wegmogen!

X.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit