Kijktip: De vijfde bruid

Als documentairemaker Rogier Timmermans in 2001 voor het eerst naar zijn tante Petra rijdt, kan hij niet vermoeden dat hij aan het begin staat van een ingewikkelde zoektocht. Om hem onbekende redenen verdwijnt ze twintig jaar eerder uit zijn leven om te gaan wonen bij kunstschilder Anton Heyboer, die op dat moment samen met vier vrouwen een kluizenaarsbestaan leidt. Petra’s relatie met Heyboer en de vier vrouwen blijkt intrigerend, maar tegelijkertijd niet te bevatten. Toch lukt het Timmermans aan de hand van steeds nieuwe ontdekkingen het motief van zijn tante bloot te leggen. Een fascinerende ontdekkingsreis die ver doordringt in de ongrijpbare wereld van Anton Heyboer.

Ik heb de beschrijving maar even geplikt (gepikt –> geknipt en geplakt). Maar deze documentaire is écht bere-interessant. Een kijkje in een vreemde, afstandelijke familie. Leert je je eigen familie weer relativeren. Kijken dus.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit