blablabla

Soms (en steeds vaker) vraag ik me af wat voor land Nederland eigenlijk is. Fraaier wordt het er allemaal niet op namelijk. Maar het stopt niet bij de grens. In Belgie wordt het allemaal ook steeds gezelliger. Vermoorde kids, doodgeslagen man. Volgens de pers allemaal racistische moorden. Ik betwijfel dat eerlijk gezegd, maar geef toe dat ik het nieuws (met dank aan het zonnige weer) niet heel zorgvuldig heb kunnen volgen. Misschien zie ik het dan ook verkeerd. Die twee meisjes zijn toch door een pedofiel vermoord? Was het dan een racistische pedofiel? Die meisjes waren toch blank? Maar de moeder mishandelde ze. Was zij dan een buitenlander? Die pedofiel is een Marokkaan, maar zijn dan alle Marokkanen pedo? Dutroux was én pedo én blank? Zegt dat dan ook iets? Ook die man die dood is geslagen in de bus is niet het slachtoffer van racisme. Vermoeiend vind ik het ook dat mensen doen alsof dit soort gebeurtenissen dagelijks zijn. Kijk, elke keer is er 1 teveel. Maar vreselijke dingen gebeurde vroeger ook al, dat is niks nieuws. Daarbij zijn we met meer mensen, dus is het logisch dat er absoluut gezien meer criminaliteit is. En de tegenstellingen in this brave new world worden steeds groter, dat zorgt voor heftige botsingen. Maar wat mij betreft heeft dat alles geen reet met ras te maken. Mensen dat roepen zijn van het soort dat de schuld altijd buiten zichzelf legt: “ik ben niet racistisch, de regering maakt mij racistisch” zegt de dame in het Nova-item. Bah… Tsja, als je wilt weten waar ik het over heb: Item

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit