Omar

Een uurtje of 2 ‘s nachts ging vorige week dinsdag (geloof ik) mijn telefoon. “Er is storm, we zijn allemaal van werk naar huis gestuurd.” Mijn ouders, de enige die zo laat bellen – door de storm even vergeten wat het tijdsverschil is. Omar raast lang (gelukkig niet over) Aruba en Curacao.

De schade voor mijn ouders: een omgevallen boom. Dat valt dus mee. De schade voor Aruba: o.a. een kapotte elektriciteitscentrale waardoor sommige wijken pas ‘s avonds stroom hebben en de rest van de bevolking is gevraagd om zo zuinig mogelijk te doen. Ik zou niet weten wat er nog meer aan schade is, want hier op televisie heb ik maar erg weinig erover gezien. Je zou niet denken dat het koninkrijksdelen zijn. Amerika en Cuba, maar ook bijv. Bolivia hadden meer onze aandacht. Behalve natuurlijk toen Marlies werd gezocht en later gevonden. Maar goed, gelukkig is er internet. Hier de foto’s van de ravage op Curacao:

Meer foto’s vind je op Versgeperst.

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

3 comments

  1. Het zal waarschijnlijk 2 weken duren totdat het hier op St.Maarten weer normaal gaat worden, geen electriciteit of water aan de Nederlandse kant en dat terwijl aan de Franse kant de stroom maar een uurtje uit was en water één dag.

    Sunset beach bar en Bliss zijn weg gevaagd en de golf course is nu een gedeelte van het strand geworden hetgeen een meevaller zou zijn geweest ware het niet dat er ruïnes van een voormalig hotel op staan dat inmiddels 13 jaar geleden is verwoest door orkaan Luis.

    Tja als zoiets op Texel gebeurd zijn de reacties toch wel anders denk ik, maar goed als tweede rangs koninkrijksburger mag je hier niets anders verwachten van Nederland.

  2. Eigenlijk heb ik volgens mij op tv helemaal niks van gehoord of gezien. Maar dat kan ook aan mij liggen.

    Ravage wat zo’n storm kan aanrichten, fijn dat de schade bij jouw ouders mee valt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit