Wie te bashen?

Wat kan ik erover zeggen. Marokkanen bashen is steeds minder modieus. We hebben Ali-B, Yes-R, Najib Amhali en sinds vandaag ook nog eens burgemeester Aboutaleb. Marokkanen bashen is na alle knuffelavonden met halal deejays, sporten met alleen maar vrouwen, hoofddoekjesmode en koran-feminisme bijna onmogelijk geworden. Wie vandaag de dag niet kan roepen “zelfs een van mijn beste vrienden is Marokkaans (of moslim als je wat meer generiek erbij wilt horen).” – heeft de laatste jaren onder een steen geleefd.

Dat hebben de lelijke karakters van onder anderen de PVV ook door. Maar bashen is hun core-business. Bashen is hun USP (unique selling point), bashen is hun bread and butter (brood en boter dus). Want als de mensen die zouden moeten leren van het karma-lesje van Jorg Haider – niemand hebben om te bashen, dan moeten ze misschien wel wat zinnigs gaan roepen. En dat – is voor deze lelijke karaters nog onmogelijk gebleken.

Dus wie te bashen? Dachten ze op een avondje, doorgebracht in witte lakens met puntmutsen. Wie kunnen we bashen zonder al teveel tegenstand? Wie o wie. En aangezien ze allemaal wel eens gedroomd hadden van een vakantie naar de Cariben werden het Aruba en de Antillen. Voor hen overigens alleen de Antillen. Want ja, ze kwamen erachter dat die eilanden niet alleen binnen ons eigen koninkrijk liggen – wat een verrassing voor onze eigen nationale geschiedsvervalsers – maar dat Aruba en de Antillen al enige tijd aparte landen waren. Dat feit vroeg om ontkenning. Zodat ze later in elk geval konden roepen “ich habe es nicht gewüst.”

Zo blijkt dat de anekdote van de apen die – met genoeg tijd om te verspillen – hele werken van shakespeare weten te typen, toch waar moet zijn. Want dit nieuwe onderwerp vóór het woord bashen bleek nog niet te zijn doorgedrongen tot de rapscene, themafeesten en de Nederlandse politiek. Arubanen en Antillianen waren nog niet – maar vooral niet meer – om te knuffelen. Het bashen van deze groep kan dus rekenen op desinteresse van links, geen straf van het midden en applaus van rechts. Geniaal.

Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat Arubanen en Antillianen hot worden. Hoe lang het duurt voordat wij thema-feestjes krijgen, de politiek in geklapt worden en tv-programma’s naar ons hoofd gesmeten krijgen. Ik ben er klaar voor. Ik ben net naar de kapper geweest en heb nog zeker 10 hele goede jaren te gaan. Mocht er een extremistische Arubaan ergens rondlopen….gooi dan een bom. Ja, je moet even zitten – maar het helpt ons wel op weg naar populariteit. Een kleine investering, een fantastisch resultaat.

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

8 comments

 1. Blijkbaar is de mens een veel te klein denkend wezen. We hadden onze bomen nooit moeten verlaten al die honderdduizenden jaren geleden. Alles wat andersdenkend of anders-gedragend is dan de norm is eng: dat is het stam denken uit de tijd dat we dat nodig hadden om te overleven. Hoewel we dat nu niet meer nodig hebben is het moeilijk dit instinct weg te denken. Althans voor een boel mensen. Het gekke is dat als je zo’n bevooroordeeld persoon met een, laten we in context blijven, Antiliaan in een ruimte zet en de deur op slot doet, ze, in het begin misschien stroef, best met elkaar op kunnen schieten. Want wat blijkt: die Antiliaan is ook maar gewoon een mens. Verbazing en verbijstering alom.

  Eigenlijk zouden ze in plaats van zwemdiploma’s en verkeers diploma’s op lagere scholen reis diploma’s uit moeten reiken. Reizen verbreedt namelijk je horizon. Dan blijkt ineens dat die persoon met dat andere kleurtje of dat andere geloof ook gewoon van zijn of haar levensgezel houdt en ook gewoon huiselijke gezelligheid wil of ook gewoon gek is op zijn of haar kinderen.

  Helaas zullen er altijd mensen blijven die deze wijdse horizonten beangstigend vinden en liever de oogkleppen op houden. Jammer want het is best leuk om regelmatig bij Chinezen op bezoek te gaan en te genieten van echt Chinees eten of bij Indonesische mensen echt Indonesisch te eten. En wat blijkt: het zijn net mensen!

 2. Jammer, triest maar waar; er zijn wetmatigheden in dit leven:

  1. Politici in het algemeen, en PVV-ers in het bijzonder, hebben meer mening dan verstand van zaken.
  2. De ziekelijke drang tot profilering, eigengeilerij en mediagenieke zelfbevlekking leidt er toe dat dergelijke figuren geen podium of “slachtoffer” onbenut laten om hun onkunde te etaleren.
  3. “De media” zullen het onder 1. en 2. genoemde altijd zo sensationeel mogelijk brengen. Want hoewel zij zichzelf voorhouden objectieve journalistiek te bedrijven gaat het natuurlijk gewoon om scoren. En nuance scoort niet. Daarbij hebben journalisten de tijd noch de kunde om zaken inhoudelijk goed te onderzoeken en uit te lichten.

  Tel hierbij de ultieme vertrutting van Nederland bij op, waarbij fatsoen, normen & waarden en verantwoordelijkheid door zwarte kousen dragende beflipjes zoals Balkenende & Rouvout worden verkracht tot er een maatschappij ontstaat waarin alles behalve naar de kerk gaan en ademen verboden is en je geen politicus meer kunt vinden met echte principes & ballen.

  Uitkomst van deze som is dat wij in een maatschappij komen te leven waarin de grove, domme, racistische en onbeschofte mensen hun gang kunnen gaan en hiervoor nog een podium krijgen ook en er geen politicus is die hier goed gefundeerd gehakt van maakt. En als dat al gebeurt dan hoor & zie je er weinig van.
  een maatschappij waar fatsoen betekent dat er je van alles verboden wordt maar waar we vanuit een doorgeschoten polderdrang onbeschofte figuren niet meer aanspreken.

  Dit is niet terug naar de jaren ’50. Dit is terug naar 1984.

  Als u mij zoekt zit ik in Engeland. Want hoewel grondrechten daar ook met voeten worden getreden hebben zijn gelukkig nog wel een “common sense of decency”

 3. @Jan: Hear, and indeed hear! Verstandig om het land te verlaten. Het land waar de schaapjes zeer vakkundig door herder Balkenende naar de slachtbank van het Christelijk rechtse abattoir worden geleid. Ook wij zijn zeer serieus bezig het land te verlaten. We zijn de politiek zat maar ook de onbeschoftheid die door ‘ons volkje’ zo trots als directheid wordt getypeerd. Dat is het natuurlijk niet. Het is gewoon een kwestie van te lui zijn om een woord teveel te zeggen en jezelf stoer vinden als je een grote bek hebt.

  Voor ons zou het dan België worden. Het land waar voor een deel van de tijd helemaal geen regering is en waar het ook verre van perfect is maar waar men op een terras nog alstublieft zegt. En dan heb ik het over de klanten. Dit geldt natuurlijk ook voor de UK, dat, als mijn bijna tweede thuisland ook een optie is.

  Men zou ons landverlaters kunnen betichten van het zinkend schip te verlaten zonder te proberen het gat te dichten. Maar dit gat is niet te dichten zolang er grote drommen mensen Christelijk rechts blijven stemmen in opdracht van de kansel. Kerk en staat gescheiden? Lamenielachen. Bovendien is gebleken tot wat voor een vuile streken jeepeetje in staat is als hij dreigt te verliezen. Zijn mammie heeft hem geleerd dat als een compromis opdoemt aan je horizon het is toegestaan om gemeen te spelen. Toen Balkenende in 2003 een bom onder de (door de kiezers aangeduide) coalitie legde wist ik dat het met de democratie was gedaan in Nederland. Ik heb daarna nog een paar keer geprobeerd via een stem mijn mening uit te brengen. Steeds stemde men echter weer voor Christelijk rechts en de splinter partijtjes. Steeds werd de coalitie zo duidelijk gevormd op een verdeel en heers basis, dat duidelijk is dat er van een eerlijke vertegenwoordiging van het volk geen sprake meer is. Vier keer Balkenende terwijl de man in elke periode weer aantoont een slecht leider te zijn. Steeds weer jaagt hij denkende politici de frustratie in. Steeds weer zie ik met lede ogen aan hoe hij met zijn paternalistisch glimlachende dominees kop iemand staat uit te zwaaien. En steeds weer stemt men op hem.

  PVV en de splinter rechtse partijtjes maken gebruik van het vacuüm in de politieke intelligentie en vullen dit met populistisch gezwets. Helaas trapt men daar in net groot genoege getale in om een bestaansrecht voor deze zwetsers te creëren. Alles wat enigszins nadenkt heeft walgend de politiek verlaten. Wat blijft is een groep bestuurders die veel macht maar weinig hersens hebben, die zichzelf op de borst slaat en bezig is luizebaantjes in Europa veilig te stellen en waaruit ik bij de volgende verkiezingen werkelijk niet zou weten wie te kiezen voor mijn stem. Ik kon wel eens niet gaan stemmen – een in mijn ogen ramp – gewoon omdat ik werkelijk niet zou weten op wie. Nederland is een leeg land geworden. Een vacuüm. En ik zie geen oplossing in de coulissen staan, zelfs buiten het theater is het angstig leeg. En dat geeft geen of weinig hoop voor dit land.

 4. Het is nu alleen Hero Brinkman wat de klok slaat hier! Hij is vanmiddag zelf in een inbel radioprogramma geweest. De drie mensen die het programma leidden waren helemaal geen partij voor hem, helaas. Hero Brinkman veegde de vloer aan met iedereen. Aruba is corrupt, dat is zijn adagium en zijn missie is om geen eurocent van de Nederlandse belastingbetaler hier naar toe te laten gaan. Want, Aruba moet maar eens op eigen benen gaan staan!! Oke, daar werken we al een tijd naar toe. Is een gegeven. Maar dezelfde Brinkman heeft gisteren alweer op de Amerikaanse zender van Fox Television aan Greta van Susteren (die dus ook hier is op uitnodiging van Brinkman) nogmaals verklaard dat de Arubanen een corrupt zootje ongeregeld is en dat de hele Holloway-zaak niet goed is aangepakt. Hoe hij dit zomaar kan beweren, weet ik niet. Hiermee verwondt hij de Arubaanse economie tot op het bot en beschadigt hij ons toerisme enorm. Als de toerist weg blijft valt de economie in elkaar en kunnen we dus niet aan de gretige wens van Brinkman voldoen en onafhankelijk worden. Hij spreekt zichzelf tegen en zijn kruistocht lijkt door zijn eigen toedoen, te mislukken. Toen mensen naar de radio mochten bellen om hem vragen te stellen, eiste hij dat men geen beledigingen aan zijn adres mochten uiten. Hebben jullie het ooit zo heet gegeten?

 5. Dit jaar, 2009, is overigens het laatste jaar dat Nederland geld stopt in de Stichting FDA (Fondo Desaroyo Arubano). De enige fondo waar Nederland wat Aruba betreft geld in steekt!!!! Indertijd is afgesproken dat na 2009 Aruba niets meer, geen cent, van Nederland krijgt. En de FDA gaat ongelijk op. Werd er b.v. in 2002 door Nederland 5 miljoen ingestopt dan stopte Aruba 1 miljoen in de FDA. In 2003 werd het b.v. 4 miljoen voor Nederland en 2 voor Aruba en thans is het zo dat het een schijntje is wat Nederland in de FDA steekt. De FDA bouwt hiermee scholen, wegen, sportcentra en andere proyecten die door beide landen goed gecontroleerd worden. Hier kan dus geen corruptie plaatsvinden !!! Period. De Nederlandse belastingbetaler hoeft dus niet te vrezen dat wij van Aruba (Aruba, en niet de Antillen, Aruba is voor alle duidelijkheid niet hetzelfde als de Antillen) geld komt vragen aan Nederland. Toch even dit. Een beetje geschiedenisles. Afgezien van ons koloniaal verleden toen Aruba en de Antillen door Nederland flink zijn uitgebuit, heeft Aruba toen in 1953 in Nederland de watersnood was, geld en kleding ingezameld voor de Nederlandse bevolking die het zo hard nodig had. Aruba was niet rijk, maar had toen meer geld dan de arme, naoorlogse Nederland en hielp waar het kon.Nederlanders vestigden zich hier massaal na de Tweede Weredloorlog omdat in hun land honger en ellende heerste. Mijn schoonouders kwamen ook na 1945 hier wonen en hebben het goed gehad. Allemaal zijn ze toen met open armen ontvangen. En zo zijn er meer momenten geweest dat Aruba een helpende hand toestak. Nu worden we met de nek aangekeken. Gelukkig woon ik op Aruba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit