Contrast

Het moet vreselijk zijn geweest in Nijmegen. Daar ben ik van overtuigd. Los van het zwarte Pieten, moet het schrikken zijn geweest. En het is ook vreselijk dat er twee mensen zijn overleden. Toch is het een opvallend contrast bij het NOS journaal. Beelden van Libanon, gevolgd door een item over de Vierdaagse waarin een vrouw zegt: “het leek wel een oorlogssituatie.”Over Libanon moest ik net voor mijn werk een stuk schrijven. Over een Libanese man op Curacao waarvan de dochter vastzit in Beiroet. De bezorgde vader surft de hele dag het net over, zapt tv kanalen af en leest als een bezetene de kranten op zoek naar nieuws. Hij vertelt in het item dat ik moet bewerken over een bus met evacues die wordt geraakt door een raket. De beelden van kinderen zonder ledematen, zonder hoofd. Volwassenen die compleet uit elkaar zijn gespat.

Nijmegen is erg en leed mag je niet vergelijken. Maar het levert wel zoals gezegd een interessant contrast op.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit