Was de wereld maar zo…

Weet je dat de wereld veel mooier zou zijn als het meer zoals de Efteling was. Ik bedoel, als overal in plaats van prullenbakken Holle Bolle Gijs zou staan. Als alle geboden en verboden in rijmvorm tot ons kwamen. Als er op strategische punten fotocamera’s zouden staan zodat je dan kon poseren en ergens verderop de foto kon bekijken en natuurlijk bestellen. Zou dat niet veel leuker zijn dan hoe het nu is.

Dat je dan ‘s ochtends op het station op het vertragingsbord de melding ziet staan:

Door een blikseminslag bij Hollands Spoor
rijden de treinen naar Den Haag niet meer hoor.
Maar maak je niet druk, laat ons je sussen
Naar Den Haag gaan extra bussen.

Zou dat niet veel goed maken? En als alle prullenbakken “Papier hier” riepen en een kek geluidje maakten nadat je er wat in had gegooid, zou je dan niet een stuk netter worden? En zou het niet gaaf zijn als Nederland een eigen mascotte had zoals Pardoes. Die door het hele land liep zodat je met hem op de foto kon en die altijd lachte?

En als alle duiven vrolijke kleurtjes hadden, zouden ze dan niet veel gezelliger zijn ook. Zou je dan in de stad niet veel minder het gevoel hebben dat je met kamikaze duiven te maken had en meer het gevoel dat je in een soort vrolijke LSD trip zat.

Zou het niet gaaf zijn als bijzondere gebouwen een verhaal vertelde, helemaal uit zichzelf, zodat je een wandeling kon maken door de stad en op elke hoek van de straat (behalve in nieuwbouwwijken) een mooi verhaal kon horen.

Of dat schoenen uit zichzelf konden dansen en dat in elke put een oud vrouwtje woonde, die het dan ook vreselijk naar d’r zin had enzo. En dat iedereen net zo vrolijk was als bij het carnavalfestival. En dat alle allochtonen en autochtonen de hele dag naar elkaar zwaaiden. Zou dat niet super zijn?

Waarom is de wereld niet gewoon meer zoals de efteling? Kan iemand me dat uitleggen?

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

4 comments

  1. Een pro: in plaats van Pardoes wil ik dan de hamster van de Appie, die is veeeeel leuker.
    Een erg grote con: Waarom niet? Omdat je dan in die verschrikkelijke kitsch Anton Pieck huisjes zou moeten wonen. En hoe leuk ik de Efteling ook vind, ik ben allergisch voor Anton Pieck. Heel onromantisch, maar ik ben echt meer van de Ikea en de grote ramen met veel licht en blank geschuurd hout enzo.

  2. *veegt de lachtranen uit haar ogen* Dat gedichtje! Helemaal goed! Inderdaad.. wat zou dat geweldig zijn!

    En ik zou het te gek vinden om in zo’n Anton Pieck huisje te wonen.. beter dan in zo’n afgrijselijke Vinex-woning!

  3. Precies! geef mij ook maar een kasteel uit de droomvlucht. Villa Volta hoef ik er dan niet bij. Een bootje waar ik iedere dag in kon lunchen en een schip wat me in slaap schommelt. Ik zou ook best in de Efteling willen leven. Wel met een paar goede discotheken erin dan! 🙂

  4. Bertolt Brecht heeft een verhaaltje geschreven, dat heet: Wenn die Haifische Menschen wären. Uiteindelijk is het dan toch weer zoals het bij de mensen was. Het is wel raar, dat het niet kan zijn zoals jij voorstelt. Aan de andere kant is het ook weer saai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit