Sharkz

Eigenlijk moet ik me er niet over uitlaten. Eigenlijk moet ik jullie gewoon in de waan laten en net doen alsof ik een supermoderne, geëmancipeerde, ambitieuze mevrouw ben met hier en daar wat diva-trekjes. En meestal ben ik dat ook (al zeg ik het zelf even), maar soms ben ik gewoon een dikke, vette meganerd!

Gisteren las de nerd in mij (het is ook een aparte persoonlijkheid) een berichtje over een “frilled shark” (ik heb even geen idee hoe hij in het Nederlands heet). Een aal-achtige haai van ongeveer 1,5 meter lang met een hele rij messcherpe tanden. Het dier wordt ook wel eens een leven fossiel genoemd omdat de soort sinds de prehistorie weinig is veranderd. Maar goed, wat een gaaf beest zeg.

Kijk maar goed naar de foto, want je zal ‘m verder niet gauw tegenkomen. Tenzij je natuurlijk van plan was om een baantje te trekken op zo’n 1000 meter diepte, want in gezonde staat is dat waar hij (of in dit geval zij) normaal lounged. 

En de nerd in mij? Die heef gisteren de hele dag naar dit fotootje zitten staren (op de nieuwe nerd-foon). Ik had het bijna als achtergrond opgeslagen voor mijn foon, maar daar stak de Havana-ganger in mij een stokje voor. We hebben immers een reputatie hoog te houden!

Klik hier voor het hele artikel

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

4 comments

  1. Bah, wat een eng beest. Van de zomer ben ik nog naar de dierentuin in Rotterdam geweest. Ze hebben daar een uitgebreid aquarium met alleem mooie en interessante vissen. Toen we bij de gifgroene alen aankwamen kreeg ik letterlijk de kriebels. Ik kende ze alleen van de Kleine zeemeermin, maar in het echt zijn ze gruwelijk angstaanjagend en dan nog wel achter glas. Ik hoop de frilled shark nooit te zien. Een combinatie van de haai en nog eens de aal. Griezeliger bestaat niet, bah.

  2. Een frill is volgens mij geplooid, maar ook een meisje en dat laatste komt goed te pas in jouw stukje. Het lijkt mij vele leuker om ene nerd nerd te zijn. Dat andere is zo saai, Xaviera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit