De nieuwe strip van de keizer

Mijn tosti kaas net achter de kiezen, word ik opgeschrikt door een nieuw fenomeen: the graphic novel . In wat bij vlagen Neerlands meest pretentieuze blad is, wordt verhaald over dit kekke gebeuren. Specifiek heeft ene Hannah Sarvasy (linguïst en kunstenaar ) een graphic novel gemaakt over de ontmoetingen met haar Marokkaanse buren. Vol verwachting sla ik de pagina om. Deze kunst wil ik in actie zien.


Hey, deze graphic novel blijkt verdacht veel op een stripverhaal te lijken. Maar aangezien ik graag de intellectueel uithang zeg ik niks. Wat een prachtige graphic novel zeg (maar wanneer komen lambik en Jerom de boel eens opvrolijken???).

Een kindersprookje schiet spontaan door mijn hoofd. Iets met een keizer die helemaal geen nieuwe kleding aanhad. Da’s ook toevallig, waar komt dat nou opeens vandaan????

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

3 comments

  1. Een graphic novel is geen nieuw fenomeen. Het bestaat al 30 jaar. Maar het is inderdaad gewoon een strip. De term is bedacht door iemand die zijn strip niet aan de uitgevers kwijt raakte. Door die term in het leven te roepen, raakten de uitgevers wél geinteresseerd. (How childish). Maar het is inderdaad gewoon een strip….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit