Grote porties

Mijn oom hier op Aruba (Ruben Croes) is een soort van lokale bekendheid. Hij is hoofd Eerste hulp bij het ziekenhuis en op z’n minst net zo spannend zit hij bij Search en Rescue Aruba – de jongens die je uit het water trekken wanneer je met je bootje in de problemen raakt. Hij heeft trouwens ook een klein vliegtuigje en biedt keer op keer aan om mij/ons naar Curacao of Bonaire te vliegen. Wat is daarop uw antwoord? No way, Jose! Dat is niet eens een bus met vleugels, maar een scooter met vleugels en mij krijg je er niet in!

Maar goed, dat was even besides the point. Als lokale celeb krijgt Ruben vaak leuke etentjes en zulks aangeboden. Met al z’n werk heeft hij weinig tijd om daar allemaal wat mee te doen en dus – om een bijzonder lang verhaal kort te maken – kregen wij een zo’n etentje van hem cadeau. Bedankt Ruben!

1 giftcertificate van Restaurant Madame Janette. Goed voor een voorgerecht, hoofd- en nagerecht en 1 drankje per persoon (2 pers.). Volgens mijn vader was het “aangepast Indonesisch eten”. Waarbij aangepast betekent dat er weinig smaak aan zit en het eigenlijk bedoeld is voor niet-indonesiers die niks gewend zijn :). We reden er dan ook heen met het idee dat we eerst op de kaart zouden kijken en eventueel nog weg zouden vluchten indien het nergens op leek.

Laat me je vertellen dat dit restaurant zich nogal goed heeft weten te verstoppen. Er staat wel een bord langs een redelijk goeie weg, maar de straatverlichting op Aruba is minimaal, dus daar moet je maar niet op rekenen. Na veel rondgerij wisten we toch de zandweg te vinden die moest leiden naar het aangepaste restaurant. Vol verbazing keken we naar de grote hoeveelheid auto’s die de niet geringe parkeerplaats in beslag nam. Op Aruba beginnen de nummerborden van huurwagens altijd met een V. We wisten dus dat het er vol moest zitten met toeristen. Geen idee hoe die MJ hadden gevonden, maar ze zaten er in grote getalen.

Nou het eten was noch Indonesisch, noch aangepast. Mijn Argentijnse steak was heeeeerlijk. De Surf en Turf (vlees en vis) van mijn vriend deed het ook goed. Gratis brood van tevoren, de glazen water werden continue bijgevuld (complimentary ook) en de cocktails dronken ook lekker weg. Goedkoop is Madame Janette niet. Maar dat maakte ons met onze fijne bon natuurlijk weinig uit. De porties zijn overigens grandioos! Zo grandioos zelfs dat een Amerikaanse vroeg: ” Whty are your portions so huge?”. Nou als Amerikanen dat soort vragen gaan stellen, dan weet je dat je teveel hebt opgeschept!

Anyways, in een poging om een steeds langer wordend verhaal toch wat korter te maken: bevind je je plots op Aruba, dan is Madame Janette absoluut aan te raden. Goede en vriendelijke service, lekker eten en krijg je je bord niet leeg, dan maken ze een prachtige doggy bag voor je waarin je de resten gewoon nog mee kunt nemen. Om je een idee te geven van de prijs: wij hadden 2 hoofdgerechten, 3 cocktails en een baco voor totaal $96 (80 euri ofzo?), maar (als we hadden moeten betalen) dan was het ‘t meer dan waard geweest.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

2 comments

  1. hallo,

    ik zoek mijn familiegeschiedenis uit en zou graag met Victor HvG in contact willen komen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit