Persoonlijk record

Er zijn eigenschappen die je het label “slecht” zonder aarzeling toe kunt bedelen. Jaloezie, kwaadaardigheid, haatdragendheid, wraakzucht, allemaal van de minder mooie kant van de mens. Ja natuurlijk, over alles valt te twisten. Eindeloos kun je doorgaan met het opsommen van uitzonderingen. Situaties waarin bovengenoemde eigenschappen eigenlijk toch goed zijn. Irrelevant! Voor dit specifieke verhaal, aangezien het mijn verhaal is, zijn ze door en door slecht.

Maar dat is mijn punt natuurlijk niet. Naast dat soort slechte eigenschappen zijn er gelukkig ook een boel goede: vriendelijkheid, betrouwbaarheid, goed ik kan er nu niet zoveel bedenken, maar ook dat is niet het punt, dus niet zo erg.

En naast al dat goeds en slechts zijn er ook nog een paar twijfelachtige eigenschappen. Van die eigenschappen die door elk labeltje tekort worden gedaan. Eerlijkheid is er zo eentje. Maar de eigenschap waar ik vandaag over wil hebben is ijdelheid.

Zo en dan zijn we eindelijk bij mijn punt en is het me gelukt om de langste zinloze inleiding ooit te schrijven (persoonlijk record, ik heb ze langer en zinlozer gezien).

Hoewel ik mezelf in eerste instantie niet omschrijf als ijdel. Zo heb ik bijv. maar heel weinig make-up, is mijn haar ’s ochtends binnen 10 minuten klaar en heb ik geen zakspiegeltje, moet ook ik toegeven dat ik af en toe geplaagd word – of is het gezegend ben – met een dosis grenzeloze ijdelheid.

Nerd dat ik ben (ssstttt don’t tell a soul), uit mijn ijdelheid zich langs iets andere lijnen dan die van een hele hoop anderen. Eens in de zoveel tijd kan ik het niet meer onderdrukken. Een keer in de steeds vaker GOOGLE ik mezelf. Ik kan het steeds minder laten. Het begint manische vormen aan te nemen. Ik open mijn browser, type www.google.com en kies als zoekterm Xaviera (bij deze term moet ik mijn googlepagina’s delen met vele anderen…pfff) of Xaviera Ringeling. Ik kan je vertellen dat het nooit gaat vervelen.

Naast oude interviews en dingetjes (minder interessant) kom ik zo af en toe de echte pareltjes tegen: mensen die op fora (meestal naar aanleiding van een blogje) mijn persoon uitgebreid bespreken. Soms beledigend (vaak trouwens wel) en soms wat minder, maar altijd onderhoudend. IJdel dus. Maar ik doe mijn best om er vanaf te komen hoor. Maak je geen zorgen. This too will pass.

Maar nu ben ik wel benieuwd. Google jij jezelf wel eens?

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

11 comments

 1. Hihi, ja dat doe ik wel. Maar ik heb een tamelijk aparte combinatie van voor- en achternaam, net als jij, dus er komt eerst een hele pagina Google over mij, en dan is er nog een of andere Waal of Fransman die hetzelfde heet, waar wat onbeduidende pagina’s aan zijn gewijd.

 2. Ja.. ik ook google mezelf wel eens. Ik sta er niet veel op met volledige voor-en achternaam. Googelen genereert een handjevol links. Ik heb één exacte naamgenoot, die blijkbaar nogal een fanatiek handbalster is want ik kom erg veel wedstrijduitslagen van haar tegen. Ook heeft ze op een school in Ohio gezeten. Dat ben ik allemaal niet, alhoewel die school in Ohio me best leuk had geleken, puur voor het avontuur.

 3. Jazeker wel. Niet alleen de naam van mijn url of de titel van het weblog, maar ook sommige termen uit dat weblog haal ik door google. Die laatste manier heeft me op het sppoor van jouw blog gebracht. Dis het levert ook wel eens wat leuks op.
  Met googlen kwam ik er ook achter dat een puur verzinsel op mijn blog de media heeft gehaald. Tot mijn stomme verbazing viel in een aantal on-line kranten te lezen dat de term “mahsro” een in de itc-wereld gangbare terminologie was geworden. Dat natuurlijk even rechtgezet door eacties te plaatsen en mailtjes te sturen, maar rectificeren, ho maar.

 4. @Peter: ik kwam er bij het googelen achter dat op een duitse site iemand een of ander lulverhaal had opgehangen over een stukje van mij. De vent in kwestie gin er vanuit dat de rest van de duitse lezers het niet zelf konden lezen en waarschuwde een soort van voor extremisme. Wat een liegebeest zeg!

 5. But there are structural hospitals spokane wa ramifications that have created this long-term unemployment.
  We are suppossed to have the confidence and skill to assess the
  growth and development is possible. Rents were increased by
  3. But this comparison underestimates the importance of population issues, 11 July should be observed as hospitals spokane wa World
  Population Day every year.

  my website :: Nurses 1991

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit