Ergerlijk

7 miljoen mensen keken gisteravond naar Peter de Vries. Ook ik. Het duurde even voordat ik daarna in slaap viel. Eerst mijn zusje bellen. Dan mijn vader bellen. Die laatste woont op Aruba (waarheen vanuit Nederland 2,5 keer zoveel is gebeld als normaal) en had de uitzending nog niet gezien.

Vanmorgen kreeg ik eerst een door Joran gedomineerde DAG in handen gedrukt. Daarna en door Joran gedomineerde SPITS! Op weg door Hoog Catharijne kwam ik een AKo tegen en ook daar vandaan staarde Joran me aan.

Eenmaal op kantoor had ik minimaal 7 keer een uitgebreide conversatie over enerzijds de schuldvraag bij Joran en anderzijds de kwalvraag bij Peter R. de Vries. Zo af en toe kwam overigens ook nog de NSB-vraag voorbij over ene Patrick van der Eem.

En de hele tijd heb ik me grenzeloos lopen ergeren (lopen ergeren is goed voor de calorieverbranding). Grenzeloos echt. In eerste instantie wilde het niet dagen waar het aan lag. Okay, Peter R. de Vries zelf levert al de nodige irritatie op. En Joran is een grenzeloos irritant mannetje, waarvan nog steeds niet duidelijk is waar hij over liegt, alleen maar dát hij vreselijk liegt. Maar dat soort irritant grut komt wel vaker voorbij.

En ja, het gaat (ook) over Aruba. Een land waar ik 4 jaar heb gewoond, waar ik probeer eens per jaar heen te gaan en waar mijn ouders en andere familie nog wonen. En ja, door de Holloway zaak is Aruba in een zeer kwaad daglicht gesteld. Nederland ook trouwens, al heeft men dat hier niet zo door. Geloof me, ik heb de onzin gehoord die Fox’s Bill o’Reilly spuide over het Nederlandse rechtssysteem.

Maar hoewel het bovenstaande allemaal bijdraagt is het eigenlijk veel simpeler dan dat. Door mijn familie op Aruba heb ik veel meer informatie over de zaak dan de gemiddelde de Vries kijker van gisterenavond. Mijn tante deed onderzoek naar de zaak en sprak veel van de betrokkenen. Mijn oom heeft als hoofd Search en Rescue gezocht naar Natalee met verschillende partijen. Mijn vader zit in de raad die toezicht houdt op de gevangenis en sprak Joran. Mijn tante had vroeger een tijdschrift en een een deel van een tv station en heeft bijzonder veel perscontacten en niet-perscontacten en is daarom op de hoogte.

Zelf sprak ik zelf een documentaire maker van NOVA (of netwerk…I forget), die mij mailde toen ik toevalig op Curacao was. Hij was een artikel van mij over de zaak tegengekomen op de site van de wereldomroep en zocht contacten op Aruba. Deze man vertelde mij een heleboel van wat hij tot dat moment al uit had kunnen zoeken (vorige zomer) en ik weet nog dat mijn oren klapperden.

Wie het had gedaan of áls het Joran was, hoe hij het dan had gedaan, dat wist ik natuurlijk niet. Maar de inside-info die ik wel had en heb maakt wel dat ik beter dan gemiddeld in staat ben om te oordelen over de informatie die hier tot ons komt. En hoewel ik natuurlijk niks kan zeggen over de bekentenis van Joran en het waarheidsgehalte daarvan, zijn er wel andere zaken die hier niet naar voren komen of maar half. een deel daarvan is terug te vinden op deze site.

Punt is dat de media over een aantal zaken óf liegt, óf slecht geinformeerd is (lui!) en in sommige gevallen onvolledig om de sensatie toch vooral niet te temperen. En daar erger ik me dus grenzeloos aan. Bijvoorbeeld op SBS 6 waar na de uitzending gisteren in de nieuwsuitzending een dame vanaf Aruba stond te beweren dat de sfeer raar en gespannen was. Pish posh. De sfeer was feestelijk. Het was namelijk carnaval en dat is echt belangrijker dan een uitzending die men daar niet eens kon bekijken. Eerst carnaval vieren, dan pas bekennen. Of CNN die het volgende zei (losjes ge-quote):

The Aruban judge refused to issue an arrest warrant for Joran van der Sloot, who is the son of a local judge.

Ten eerst is dat niet waar. De vader van Joran is geen rechter en was ook geen rechter, maar rechter in opleiding. Ten tweede is hij deze dagen advocaat (is het laatste wat ik heb gehoord). Maar door in díe zin, díe misinformatie te plaatsen suggereert CNN wel dat het een iets met het ander te maken heeft. Dat soort stemmingmakerij en misinformatie is echt walgelijk. En het heeft me (alweer en onthou het nu) geleerd dat je nooit zomaar alles moet geloven wat je leest of ziet in het nieuws. Want als er nu wordt gelogen en gedraaid (hoewel nog steeds wel het meeste door Joran zelf), dan zal dat in andere zaken niet perse anders zijn. En de minimaal kritische houding van de gemiddelde consument van dit alles….nou breek me de bek niet open.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

27 comments

 1. Beste Xa,
  Je schrijft een heleboel woorden.
  Waaruit alleen maar blijkt dat je errug boos bent.
  Je beweert over veel relevante informatie te beschikken. Maar ik lees niet welke,

  Ik zou zeggen:
  1. Er ligt kennelijk een heleboel stront op Aruba.
  2. Goed geïnformeerde Arubanen zijn de enigen die de stront kunnen opruimen.
  3. Arubanen moeten beginnen zodra ze klaar zijn met carnaval vieren alles wat ze weten maar eens op tafel te gooien.
  4. Het is niet onmogelijk dat zo’n teken van integriteit zal bijdragen tot een meer positieve kijk op de mores van achtenswaardige Arubanen.
  5. In je artikel ben je hoofdzakelijk bezig met veel woorden je boosheid in het wilde weg af te reageren.
  6. Een dergelijk artikel werkt alleen maar contra-productief: veel geschreeuw en weinig wol.

 2. oh nee, je hebt helemaal gelijk. Wat moet ik nu. Jij met al je zinnige woorden. Ben er helemaal stil van. Onder de indruk ook. Alleen dan het tegenovergestelde.

  Overigens, Jo – heb ik er veel meer over geschreven, maar blijkbaar ben jij een van die halve waarheid-hele conclusie gasten: vermoeiend, irritant, maar vooral heel erg dom 🙂

 3. Mijn moeder heeft een ijzersterk motto:

  Wanneer domme mensen domme dingen beweren, dan moet je ze niet corrigeren, maar glimlachend gelijk geven.

 4. Had nou met zijn allen wat gedaan om die Peter R van het lijf te houden, daar is toch tijd genoeg voor geweest?
  Halve waarheden richting mij lijken me in dit verband een gotspe. Deze zaak wemelt van de halve waarheden van alle betrokkenen. En ik ben zeker geen bewonderaar van Peter “Rechtvaardige Wreker” de Vries als je dat soms mocht denken.
  Ik denk alleen als er iets dergelijks op Texel gebeurd zou zijn dat het geen twee jaar zou duren voordat de coverup eindelijk zou zijn opgeheven. Jammer voor Aruba, maar is het niet ook een heel klein beetje eigen schuld?
  Mijn visie kun je lezen op http://www.hernehim.nl/poezie-podium.htm

 5. Nou heb ik wel jouw eerder berichtgeving gevolgd en de informatie van je tante ook al onder de aandacht van anderen gebracht.
  Daar werden toch dingen genoemd die of klinklare roddel en geruchten, of serieuze draadjes die justitie beter had kunnen uitpluizen.
  Daarom een vraagje, omdat ik Aruba helemaal niet ken (nog niet op bezoek geweest): wat vind jij van de berichtgeving op Amigoe?
  Ik kan nog steeds hun site niet op. In De Pers las ik een stukje waarin werd gemeld dat Renee Gielen interessante dingen te melden had.
  Is dat zo en hoe betrouwbaar lijkt jou die informatie.
  En als die informatie wel steekhoudend is, war zit er dan achter dat justitie daar geen werk van maakt?

 6. Renee Gielen is een Nederlandse documentaire-maakster die op Curacao woont. Ze is bezig met een documentaire over de verdwijing van Natalee. Op Amigoe.com kan je af en toe iets van haar lezen, maar anders kan je haar ook via mij mailen als je vragen hebt. Ze is al tijden erg druk bezig met deze zaak en kan baseert zich alleen op feiten. Ze doet niet aan gebakken lucht verhalen. Een integer iemand die veel contacten heeft in de Nederlande media. Ze is hier meerdere malen geweest en ook in Alabama. Er worden heel veel verhalen verteld die allemaal op klinkklare onzin berusten, maar ze gaan wel zo de wereld door. Een dom gerucht is het volgende: Op de vele blogs lees ik dat het in de zee van Aruba krioelt van de haaien. Dat is grote onzin, maar de een schrijft het op en anderen nemen het klakkeloos over. Aan de Noordkust zwemt er weleens een haai, maar daar wordt niet gezwommen en speelt de verdwijning zich ook niet af. Waarom Justitie zo ontzettend happig is om Joran te pakken is omdat ze in deze zaak willen scoren, net als zoveel anderen overigens. Mos is direct en snel gevallen voor de “charmes” van een bekende Nederlander als de Vries en heeft zich compleet laten (mis)leiden door hem. Jammer. Mos is hier pas 9 maanden en heeft deze zaak niet vanaf het begin meegemaakt en doet nu interessant. De docu-film van Renee is over niet al te lange tijd klaar en zal straks velen de wenkbrauwen doen fronsen. De waarheid blijft staan, wat er ook gebeurt. Langzaamaan vallen er steeds meer gaten in de “bekente is” van Joran.

 7. Bedankt voor het snele antwoord. Ben benieuwd naar die documentaire en hoop dat die ook hier te zien zal zijn.
  Overigens hoor ik maar bar weinig mensen over het het gegeven dat die vdSloot maar bar weinig details over de dood van dat meisje oplepelt in de uitzending van PRdeV. Over andere onderdelen is hij veel gedetailleerder.
  Voor zover ik weet, gaat politie twijfelen over het waarheidsgehalte als iemand van alles en nog wat weet te vertellen, behalve over de moord/dood zelf.
  Ik voel overigens een beetje van mijn stoel toen die mafketel ineens iets zei als ‘ik vertrouw maar 2 mensen…’
  Op mijn werk is er een cliënt met een fikse persoonlijkheidsstoornis die dat letterlijk ook zo vele malen heeft gezegd. Het zijn dan wel teljkens anderen die onze cliënt ‘vertrouwd’.
  (neem me niet kwalijk dat ik het zo onrespectvolle ‘cliënt’ gebruik, maar wij hebben hier privacy hoog in het vaandeltje staan)

 8. En Renée Gielen is weer een vriendin van de familie Van der Sloot, lees ik vanochtend in de krant. En zij benadert nu Nederlandse journalisten met wat “dirt” over Patrick van der Eem.

  Zo blijven we dus informatie krijgen van mensen met dubbele agenda’s. Buitenstaanders raken steeds meer het spoor bijster.

 9. Ik ken de familie van der Sloot niet. Ja, zoals veel mensen elkaar hier kennen. Van zien en van horen zeggen. Ik schrijf geen boek, maak geen film en heb geen dubbele agenda. Mijn enige reden om hierover te schrijven is omdat ik weet dat er feiten zijn die gewoon over het hoofd gezien worden en dat is niet goed. Sinds begin dit jaar, heeft Renee Gielen contact met mij opgenomen, doordat anderen haar naar mij hebben verwezen. Mensen in Nederland beginnen steeds meer rare trekjes te vertonen en ik heb zo’n beetje de indruk dat er een ware heksenjacht geopend is op Joran en familie v.d.Sloot. Ik had altijd gedacht dat Nederlanders verstandiger waren dan dit. Ik ben ervan overtuigd dat de Arubaan zich veel minder laat gaan zoals het nu in Nederland gebeurd. Heel heel erg.

 10. Ik denk dat er vrijwel geen rechtssysteem is opgewassen tegen de dynamiek die in deze zaak zit.
  Daar kan Aruba zelf weinig aan doen.

 11. Dat is waar. Ik ben echter wel verbaasd over de toon rond deze zaak. Die mensen in drachten die op “jacht” waren naar Joran van der Sloot vond ik nogal beangstigend. En het werd hier en daar gebracht alsof het okay was om op jacht te gaan naar een verdachte (want dat is hij nog steeds). Het verbaasde me dat ze geen hooivorken en fakkels bij zich hadden.

 12. De zaak Natalee Holloway heeft Aruba hoe dan ook veel schade berokkend. Niemand echter die hier naar het huis van de fam.van der Sloot gaat om verhaal te halen. Die mensen worden door ons (de Arubanen) met rust gelaten. Als Joran hier zou komen wonen, geloof ik ook niet, dat hij op straat “gelyncht” zal worden zoals het nu bijna het geval is daar. Uiteindelijk ben ik er van overtuigd dat wij veel beschaafder zijn dan de Nederlanders. Nederland heeft niet eens last van dit alles gehad. Ja, dat Beth Twitty Nederland een land van “whores and drugs” noemde, verder niets. Om zo agressief te reageren en zo gaat boven mijn pet. Wat mij verder opvalt is dat alle praatprogramma’s daar alleen Nederlanders te gast hebben. Alsof onze mening niet telt of niet belangrijk genoeg is. Er zijn hier genoeg mensen die een ander licht op het verhaal kunnen laten schijnen, maar die worden niet benaderd. Het is alsof men zich daar wil blijven wentelen in deze hype. Ziek gewoon. Onbegrijpelijk!!!
  Ik blijf mijn twijfels hebben over de “bekentenis” van Joran:
  1. telefoon 2. pier 3. Daury 4. zeestroming.
  Deze dingen kloppen niet in het verhaal van lijkdumpen.
  Nog effe dit: Patrick van der Eem is GEEN Arubaan. Niet eens hier geboren en heeft geen enkele binding met Aruba. Hij moet niet zo lullen over “mijn eiland” en andere flauwekul. Het is gewoon een naar mannetje, samen met de Vries. Misbruik maken van de labiele situatie van een jong iemand. Bah.

 13. Dat krijg je wanneer vertegenwoordigers van de media op de stoelen van opsporingsambtenaren en rechters gaan zitten.
  Ik ben niet de eerste die het zegt: die ge-tapete gesprekken zijn een ding, de commentaren in het algemeen en de opmerkingen van De Vries tijdens het tonen van de beelden aan de moeder in het bijzonder vond ik niet kosher.

 14. WAT EEN MEDIA CIRCUS IS DIT GEWORDEN !!

  Als die Patrick het zijn burgerplicht vond om als klokkenluider te gaan spelen, had Peter R.de vries
  het ook zijn burgerplicht kunnen vinden en alleen het o.m. kunen inlichten en die eerst het werk kunnen laten afmaken ! Maar nee, Peter vond het beter om eerst aan zijn eigen EGO te denken !!!! hij is gewoon mediageil!!
  BAH BAH BAH

  EEN IEDER DIE MEER WEET MOET GEWOON GETUIGEN !!BIJ HET O.M. EN ER GEEN MOOI WEER MEE SPELEN DENK AAN DE NABESTAANDEN !!!

 15. Ik vind het allemaal naarlingen. Stuk voor stuk. Joran zelf, een creeperig rijkeluisgriezeltje die gewend is zijn zin te krijgen, Peter zelf omdat hij door zijn mediageilheid inboet op zijn integriteit (voor zover hij die ooit bezeten heeft) en Die Patrick zelf ook met zijn NSB-gedrag. Bah bah bah, allemaal nare mensen. Een heel groot jakkie-gehalte.

  Ik hoop dat deze zaak gauw opgelost cq afgesloten wordt, want ik word er kotsmisselijk van. Ik weet alleen zo even niet wie van de drie me het meest misselijk maakt.

 16. @ Marjan: Teruglezend op wat jij geschreven hebt, was het niet mijn bedoeling om jou te quoten. Maar blijkbaar denken we over deze kwestie hetzelfde, en roept dit bij ons beiden een ‘bah bah bah-gevoel’ op.

 17. @myriam: ik weet niet goed waarom deze zaak zo in de Aruba vs. Nederland sfeer getrokken moet worden.

  Maar als we het daar dan toch over moeten hebben: er zijn in de Nederlandse pers de afgelopen dagen wel degelijk meningen gepubliceerd die correspondenten hadden verzameld bij “de-Arubaan-op-de-straat.” En die reacties kwamen veelal neer op “Natalee Holloway was een rijke, blanke slet, dus who cares? Eigen schuld.” Ik vind dat niet echt een bewijs van het veel beschaafder zijn dan de Nederlanders.

  Natuurlijk is er in Nederland heftig en buitensporig gereageerd. We leven in een tijd met (te) veel tv-zenders, ontelbare nieuwsprogramma’s die elkaar ook nog eens allemaal herhalen en talloze nieuwssites. Een zaak als deze wordt daardoor gigantisch uitvergroot. Daar doen we zelf ook aan mee.

  En dat roept emoties op. Maar uiteindelijk is er maar één verantwoordelijk hiervoor en dat is Joran van der Sloot zelf. Ook wanneer je er vanuit gaat dat deze bekentenis het zoveelste “lulverhaal” is (zoals hij het zelf noemt), dan blijft overeind dat wát hij zegt weerzinwekkend is. En dat valt niemand anders te verwijten, niet in Nederland en niet op Aruba.

 18. De reacties waren van een paar aangeschoten Carnavalvierders en niet echt representatief voor de gemiddelde Arubaan. Je hebt gelijk als je zegt dat veel door Joran zelf komt en dat zijn we ons ook van bewust. Maar…Aruba en de Arubanen zijn door Beth Twitty door het slijk gehaald internationaal. Het is daarom dat veel mensen hier geen medelijden met haar hebben. Het was verschrikkelijk. Als we naar de States gingen werden we voor moordenaars uitgemaakt zodra we vertelden dat we uit Aruba kwamen. Het is zoveel mensen hier overkomen. Nancy Grace hakte ons in de pan met een duivels lachje en dat deed ze avond na avond maanden lang. Ze maakte iedereen belachelijk hier. De advocaten, de brandweer, ons rechtsssyeem enz. Beth is naar alle Amerikaanse tv programma’s geweest om ons zwart te maken. Ze vertelde ook enorme leugens. Zo vertelde ze dat zo door niemand hier is geholpen en dat haar verblijf hier haar veel geld heeft gekost. Niet waar dus. Ze verbleef met vrienden in een hotel hier compleet gratis. Toeristen Bureau heeft alles verder (eten, auto’s e.d.) voor haar en aanhang betaald. De politie walked the extra mile voor haar om tot een oplossing te komen. Ze is overigens nooit verhoord. De overheid heeft de ambtenaren een dag vrij gegeven om naar Natalee te zoeken. Er is een menselijke ketting ge”maakt om te bidden voor de veilge terugkeer van Natalee en veel mensen deden mee. De marinie deed mee aan de zoektocht en SARFA heeft dagenlang geholpen met boten, vliegtuigen en helicopters en dan hoor je op de televisie in Amerika dat wij hier niets hebben gedaan om haar te helpen???
  Nederland heeft dit allemaal niet mee gekregen. Waarom daar zo heftig en emotioneel gereageerd wordt snap ik dan ook niet. Wij hebben in ieder geval onze portie gehad. Gisteren werd op het middagnieuws hier ook geen woord over deze zaak gezegd. We hebben ons bekomst ervan.

 19. Sinds twee maanden is een Arubaanse jongeman compleet van de aardbodem verdwenen. Hij heet Vicenzo Tromp. Hij liep de deur uit in een korte broek en op slippers en is nooit meer teruggezien. Toen er een omroep kwam om te zoeken waren naast de SARFA vijf mensen komen opdagen. De familie heeft zelf bij elkaar een bedrag samengeschrapt als beloning mocht iemand hem vinden. Er wordt weinig tot niets hierover bericht. Het OM heeft een keer een persconferentie hierover gehouden. Het is maar dat men dit weet. De hype om Natalee is niet normaal en is compleet uit de klauwen gelopen.
  Vanaf nu zal ik hier of elders ook geen woord meer over schrijven. Ik doe anders ook mee aan deze massahysterie.

 20. Het is inmiddels bijna anderhalve jaar dat Vicenzo Tromp op een zeer mysterieuze wijze is verdwenen. Is hij vergeten door landgenoten, media en autoriteiten? Is het waar dat het OM
  nog steeds “denkt” dat het niet om een misdrijf gaat? het is natuurlijk heel gemakkelijk om zo te
  “denken”, want dan hoeft er niets te worden onderzocht. Of zou het waar zijn dat het OM tin man riba cabez di hendenan cu ta zorg pa e geldstroom op Aruba? ( quote Prime Minister van Aruba n.a.v. zaak corruptie onderzoek op Arubaanse bewindslieden).
  Waarom is het OM bang om zaak Vicenzo Tromp te onderzoeken??

 21. Missing in Aruba

  me | Appointments | Paranormal Situations | Comments | About us | Missing in Aruba

  Vicenzo Tromp was a prison guard for the KIA Prison in Aruba. He was murdered because he unexpectedly walked in on a situation that involved illegal dealings with high ranking officials and co/workers, and for his knowledge of people involved with the cover up of hiding Natalee Holloway, and the murder of Pitbul; a bouncer at Carlos and Charlie’s.
  We have been given names from Vicenzo of those who murdered him and had involvement or knowledge of his death, and the circumstances that he walked in on. We personally gave the names, descriptions, and other sorts of identifications to: the Aruba Authorities, cabinet officials and the Prime Minister. All names were validated. Because people are afraid to come forward with their knowledge, more lives are being destroyed.
  We are posting this information to bring acknowledgement to a serious problem in Aruba, and with hopes of having someone with a heart come forward and help bring justice for the Tromp family. Vicenzo’s parents, Humphrey and Maria, and his brother, Ludwig, are suffering from the loss of their son and brother. We ask for people to come forward and be truthful to help bring closure to this family. This is a cycle that will continue unless someone breaks their silence.

  Pitbull was a bouncer at Carlos and Charlie’s bar in Aruba. In 2006 he was murdered for his personal knowledge of the people involved in helping to hide Natalee Holloway from her Parents, along with knowing whose house she died in . He was going to come forward with the information but his life was taken and a stage was set of drug smuggling to hide the real reason for his death. His wife , infant son, mother and brothers were left behind and have had to live with the lies being told about his death. Justice must be served people know the truth and are not coming forward out of fear. Please image if this was your son, husband, father, or brother and come forward because this violence will continue. We gave names of involvment with his death to Aruban police, Ministers, and media and nothing has been done all out of fear . The truth always wins over lies

  Natalee Holloway started our journey of travel to Aruba back in 2005. Natalee came through to us and asked for our help in clearing three boy’s who have been wrongly accused for her disappearance. The facts that have unfolded and continue to surface are not what the mainstream media is presenting. One lie became a chain reaction and the effects have trickled into lives being lost and families suffering. We continue to be the voice for Natalee and we know the truth will unfold because the facts are the facts and the truth always comes out no matter how hard someone may want it to stay hidden.
  When all is said and done we know that Natalee Holloway will be remembered as the girl who came through in spirit ,to help solve her own mystery of lies that were told to keep dark secrets from coming to light. We are not speculating or guessing on any of the information we have. We stake our lives on what we know and beg anyone to dig in and try to prove us wrong. We know the truth will be told and so many have had the opportunity to voice it but have stopped out of fear, but it will be told.

  E-mail us : Guidelightdk@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit