Ik hoop dat de cadeaus leuk zijn!

Zondag word ik 34. Ja inderdaad, geen inleiding, geen kwinkslag, geen geintjes: 34. Is het grappig? Nee. Is het cool? Nee. Niet dat ik me perse oud voel overigens. Het is meer dat 34 – anders dan 30- helemaal betekenisloos is. Zelfs 36 is beter. Ouder wel, maar in elk geval luidt die verjaardag het einde van mijn gezonde vruchtbaarheid in. Althans, zoals vastgelegd in de boeken.

Ik was mijn verjaardag vergeten. De verbouwing – ik haat de verbouwing En de verbouwers – had het me doen vergeten. Dan weet je dat je jeugd voorbij is: wanneer je niet al maanden van tevoren bezig bent met je bday. Wanneer je het geen bday meer noemt, maar verjaardag. Alsof al je tantes koffie komen drinken in plaats van baco(li)’s. En ik geef toe: mijn jeugd duurde lang. Jarenlang die hard fan van de efteling, Disney en alle animaties waar ik maar aan kon komen. Moet ik daar nu mee ophouden?

En dan dat ding van kids. Moet ik er ook maar een paar dan? I mean, ik ben nu getrouwd. Ik heb geen excuus meer. Maar ja, voel me er nog steeds niet erg aan toe. Mag dat?

34….Bijna 36, bijna 40. Oud. Grijze haren en armvleugeltjes. En mag ik nog wel een korte rok aan? Kwesties. Ik hoop echt dat ik leuke cadeaus krijg. Dat is tenminste iets!

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

8 comments

 1. 34 is een *rare* leeftijd! Ik moet er in oktober ook aan geloven.
  Te oud voor hoelahoepen (al een tijdje), te jong om oud te zijn en immer een vrouw.
  Voel je gezegend met je looks. Iets zegt me dat als jij 40 bent, mensen nog zeggen dat je een jonkie bent. πŸ™‚

 2. En Merel: zondag ben je ook welkom op mijn mafste verjaardag ooit he. Maar snap het als je niet kan – ben een beetje laat! πŸ™‚

 3. Gefeliciteerd Xaviera, met je 34e ook al is dat niet grappig. Ik hoop dat je een leuk feest hebt, ondanks de verbouwing. Of misschien wordt het daardoor nog wel leuker.
  Voor kinderen ben je nog lang niet te oud, Lucy was 37 toen we Diana kregen. Een jongetje of een meisje, ik denk dat het in ieder geval een heel mooi kind zou worden… πŸ˜‰

 4. Ja hoor, mag allemaal nog. Ik wordt dit jaar 39 en doe het ook allemaal nog. Behalve die korte rok dan. Maar goed, ik in een korte rok.. dat gun je niemand. Jeugd zit in je hoofd, hoe oud je fysiek ook bent.

  Iig alsnog van harte gefeliciteerd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit