Fun factory

Zondagochtend, een uur of 10. Waarom ik al wakker ben, weet ik niet. Ik ging pas om 4 uur slapen, maar blijkbaar ben ik niet moe meer. En weet je wat ik op deze vroege zondagochtend echt mis: Fun Factory. Ken je dat nog? Dat programma dat vroeger op Sky Channel kwam, met vanaf ‘s ochtends 7 uur tekenfilms. Het begon altijd met de smurfen, daarna He-man en de exacte volgorde van de andere cartoons kan ik me niet meer herinneren, maar Mask zat erbij en G.I. Joe, Bravestar, My Little Pony en The care bears. Heerlijk vond ik dat altijd. Dan kon ik op de bank, met een deken, tot zeker 1 uur in de middag televisie kijken, zonder dat ik ook maar 1 keer hoefde te zappen.

De jeugd van tegenwoordig is niet meer zo slim als die in mijn tijd. Tekenfilms moeten nu in het Nederlands worden uitgezonden, anders begrijpen ze er blijkbaar niks van. Erg jammer is dat, want die tekenfilms hebben mij toch een soort basale kennis van het Engels opgeleverd en door ze allemaal over te spreken, verpest je niet alleen de tekenfilm, maar ook de educatieve waarde die ervan uit gaat. Overgesproken tekenfilms zijn echt niet te verteren (behalve de smurfen en calimero). De stemmen zijn vreselijk, de grappen gaan verloren en het acteerwerk is abominabel. Nickelodeon is dus echt geen optie.

En als dat nou het enige was…… kijk computers hebben ons veel goeds gebracht, maar jammergenoeg ook een paar vervelende bijwerkingen. Tekenfilms die met de computer in elkaar zijn geflanst, doen het gewoon niet voor me. Van die statische achtergronden, figuurtjes die houterig bewegen en meer leegte dan actie….ik kan het niet uitstaan.

Waarschijnlijk ben ik gewoon te oud ofzo. Maar ik weet wel, dat als Fun Factory er nog was, ik nu he-man zat te kijken en lekker mindless zou kunnen zappen. In plaats daarvan zit ik op de vroege zondagochtend naar een discussie over het onderwijs te kijken op NLD 1. Tijd om er eens een boek bij te pakken, want dit is echt niks.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit