Le Bore-nal

Utrecht is een bijzondere stad. Niet alleen is Utrecht de mooiste en gezelligste stad van Nederland. Utrecht is ook de enige stad met een opvoedingsinstituut met een eigen terras. Ja, dat lees je goed, maar als je het nog niet gelooft dan type ik het gewoon nog eens: Utrecht is de enige stad in Nederland met een opvoedingsinstituut met eigen terras.

De clienten van dit instituut (waar je je vrijwillig voor op kan geven) wordt bijgebracht hoe zich te gedragen in het openbaar. Als client kan je plaatsnemen op het terras, waarna een van de medewerkers een intakegesprek met je voert en er daarna op toeziet dat je je aan het leerplan houdt.

Vanmorgen heb ik me (bij gebrek aan opvoeding) weer eens aangemeld. Ik heb al enige sessies achter de rug, maar tot nu toe mocht het niet baten. Erg jammer, want wie wil nu niet een wel opgevoed meiske zijn?!

De medewerker liet niet lang op zich wachten:”Wat wilt u drinken?”
Voor de goede vorm bestelde ik een koffie verkeerd, want dat is wat welopgevoede meiskes drinken.
Om toch na te gaan of ik het allemaal wel goed had aangepakt keek ik op de menukaart. De beste mensen van ons opvoedingsinstituut hebben op de kaart namelijk nog even een overzicht van de regels gezet..

– geen pet
– niet bellen
– voeten niet op de stoelen
– betalen direct nadat je je bestelling hebt geplaatst

Pfffff het is ook allemaal zoveel om te onthouden. Maar om te voorkomen dat een van de medewerkers me streng en toch vooral onverbiddelijk toespreekt prent ik het elke keer weer in mijn hoofd.

Ok, ik kan nog even doorgaan met doen alsof ik onwijs geinig ben…., maar eigenlijk heb ik daar geen zin in. Cafe Le Journal in de binnenstad van Utrecht is AFSCHUWELIJK!!!! Onvriendelijk en langzaam personeel. Het eten is niet echt een aanbeveling. Maar vooral al die arrogante huisregels van deze irritante lui werken me op de zenuwen.

Nu ik ook nog eens direct na het bestellen geld neer moet leggen loopt de emmer een beetje over. Ik bedoel, ik heb nog geen greintje service mogen genieten en ook nog geen product mogen ontvangen en toch moet ik al betalen. Ja Daaaaaag! Dat in combinatie met dat belerende gedoe over petjes en bellen heeft mij doen besluiten om deze tent vanaf nu op mijn banlijst te zetten.

Bah!

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit