Dromen

Het is (alweer) ochtend. Wie heeft toch bedacht dat de mens überhaupt in staat is om ‘s ochtends op te staan? Zou het niet veel beter zijn als het fysiek onmogelijk was om voor 11:00 wakker te worden? Hoewel…, dan moet het ook onmogelijk zijn ná middernacht nog op te zijn. Mij lukt het namelijk echt niet om voor 2 uur te gaan slapen.

Het is een heel raar fenomeen. Maar als ik voor middernacht niet in bed lig met mijn ogen dicht, ben ik gegarandeerd tot een uurtje of 2 wakker. Wat ik ook doe, eerder val ik niet in slaap. Maar als ik ervoor zorg dat ik voor 12 uur in bed lig, met het licht uit en mijn ogen dicht, dan slaap ik 10 minuten later.

Het is een of andere rare regel in mijn hoofd. Gisteren ben ik dus pas rond 3 uur in slaap gevallen. Het laatste wat ik zag was herhaling van de uitzending van NOVA. Daardoor heb ik de hele nacht erg onrustig liggen draaien. Ik droomde over de Turkse Jongen die vorige week in Amersfoort neer was geschoten. Geen idee meer wat ik precies droomde, maar erg gezellig was het niet.

De tweede keer dat ik in slaap viel, droomde ik over de vechtpartij die gisteren in mijn Albert Hein plaatsvond.

Dat was trouwens ook een vaag voorval. Ik had net sigaretten gehaald. Toen opeens de politie binnenliep bij de Appie. Een KOLOSSALE agent sprak een (zwerverachtige) kerel aan, die op de inpakbalie van de Albert Hein was gaan zitten en vanaf z’n plek zo af en toe in het Frans tegen de klanten schreeuwde. Hij was me op zich wel eerder opgevallen, maar omdat we hier in de buurt van wel 3 opvanghuizen voor zwervers en junks wonen, was het eigenlijk niet eens bewust tot me doorgedrongen dat hij niet helemaal normaal was. Ik ben wel wat gewend op dat gebied.

Anyways, ik kon niet verstaan wat die agent tegen de man zei, maar algauw begonnen ze zo hard te praten dat niemand het meer kon missen: “Hey niet zo brutaal hè.” Riep de agent, “je gaat Nu mee!” Maar dat zag de man toch anders. En voor ik het wist lagen de twee over de grond te rollebollen. Twee appie medewerkers stortte zich ook meteen maar op de man, die heftig tegenstribbelde. Ik zat dus vast in de Appie, want dit alles gebeurde precies voor de uitgang.

Uiteindelijk sloeg de agent met behulp van de medewerkers de man in de boeien. Binnen een minuut of twee stopte er een politieauto voor de deur en met wat moeite wisten ze de man in de wagen te krijgen. Dramaatje voorbij. Man netjes opgeruimd.

Tsja…..ik weet niet, dat vechten vind ik toch maar niks. En drie tegen één lijkt toch een beetje oneerlijk.

Jammer genoeg schrok ik zo van het hele gebeuren, dat ik spontaan vergat hoe ik de camera van mijn telefoon moest aanzetten. Happy slapping, is voor mij blijkbaar niet weggelegd.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit