Goedemiddag, waar kan ik u mee van dienst zijn…?

Mensenkinders, dat is vermoeiend, zo’n 40-urige werkweek. En laat ik daarnaast mijn tijd ook nog eens compleet gevuld hebben met allerlei andere dingen zoals het kleurrijk platform van GroenLinks, Marte Nostro en nog van alles wat soms eens voorbij komt vliegen en je begrijpt dat ik de laatste dagen een beetje moe ben.

Toch is mijn nieuwe baan best leuk. Alleen al omdat ik een kijkje kan nemen achter de schermen van een aantal megagrote helpdesks. En hoewel ik wel vaker met helpdesks te maken heb gehad als klant (tot mijn grote irritatie) heb ik nog nooit aan de andere kant gezeten. De afgelopen week en zelfs vandaag nog kreeg ik die kans dus wel. Jemig de pemig enzo, wat een stress zeg. Bedenk daarbij dat ik alleen maar meeluisterde. Ik hoefde zelf niks te doen. Maar de jongens en meisjes die de telefoons beantwoorden krijgen een bak ellende over zich heen, dat wil je niet weten. En dan niet alleen ellende in de zin van boze klanten (dat gaat zonder zeggen (that goes without saying)), maar de hoeveelheid informatie waaruit de callcenter medewerkers wijs moeten worden is overweldigend. En elke dag verandert de informatie weer en elke dag zijn er weer nieuwe speciale acties en deals en regelmatige ook hele nieuwe producten. WAUW. Ik weet nu wel dat ik de volgende keer dat ik zo’n helpdesker aan de lijn krijg een stuk aardiger ga doen. Niet dat ik onaardig was hoor…maar soms wel wat ongeduldig zal ik maar zeggen.

Zo leer je elke dag weer wat nieuws. Petje af voor deze luitjes. Niet allemaal natuurlijk, want hoewel ik ze live nog niet tegen ben gekomen, zijn er natuurlijk ook gewoon kwalletjes. Als ik er eentje tegenkom zal ik hem voor ons allemaal (wij de mensheid) eens in z’n (haar) nekvel grijpen. Anyways, ik ben moe…ZzzzZZzzzz

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

5 comments

 1. Helpdesk wordt inderdaad zwaar ondergewaardeerd. Bij UPC slaan ze tegenwoordig alles… Het is net alsof je een bot aan de lijn hebt. Je krijgt de neiging om nummers in te drukken in plaats van te antwoorden. πŸ˜€

  Anyway, gelukkig heb je mijn email adres als het jou persoonlijk ooit te weinig wordt. Right?

 2. Niet zwak worden, Xaviera. De mensen klagen niet zonder reden. Als de helpdeskmedewerkers bereid zijn de onderneming te vertegenwoordigen, moeten ze niet klagen, dat mensen kwaad op hen worden en al helemaal niet als ze ook nog eens verkeerde informatie verstrekken, waar ze heel goed in zijn.

 3. Of domme vragen terug stellen…

  Ik : ja heb geen verbinding met internet.
  Helpdesk : ow laten we de instellingen van windows even nalopen..
  Ik : die zijn goed, want ik ken die van A tot Z, de verbinding is pleite dat zit bij julli.
  Helpdesk : Ik zie hier niets, alles werkt.
  Ik : waarom heb ik dan geen verbinding zit met precies dezelfde spullen als drie uur geleden.
  Helpdesk : Hmmm vreemd, reset uw modem eens…
  Ik : Natuurlijk heb ik dat al 40 keer gedaan en GEEN VERBINDING @*&#$^* !!!!!! Ik werk al met pc’s sinds me twaalfde dus ken die dingen van binnen en van buiten Einstein.
  Helpdesk : Nou dan weet ik ook niet wat het probleem is, wacht even een nachtje en misschien komt het vanzelf weer goed.

  En dan denk ik echt, knoop die vent op aan een paar meter utpkabel.

 4. @ Vedat: ben ik niet geheel met je eens. Ik heb de pech op de IT-helpdesk te zetten van de regio waar de Raad van Bestuur van het bedrijf gevestigd is, en die gasten blazen echt belΓ‘chelijk hoog van de toren, zonder reden. Ze klagen rustig omdat ze tijdens het privΓ© internetten geconfronteerd worden met een site waar ze een foutmelding krijgen. En als ik ze dan vertel dat ik daar geen ondersteuning op mag verlenen omdat het niet werk gerelateerd is, kan ik nog een grote bek krijgen ook. Er zijn inderdaad genoeg mensen die terecht klagen, maar ook heeel veel die gewoon blaten omdat ze gefrustreerd zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit