Iraanse collega

Toen ik een paar jaar geleden begon met loggen had ik nooit kunnen verzinnen dat ik me in zo’n illuster gezelschap zou gaan bevinden. Maar wat lees ik net op Nu.nl, de Iraanse president gaat ook loggen. Dat maakt ons dan eigenlijk collega’s of niet dan. Nu ligt z’n site er al meteen uit door overbelasting van de server. Daar kan ik wat minder over meepraten geef ik toe, maar verder kan ik de Iraanse president best wat tips geven.

Misschien moet ik maar beginnen met hem te blogrollen, zodat hij mij ook aan z’n lijstje toe kan voegen. Of misschien kan ik hem, in het kader “know thy neighbours” een stokje doorsturen. Ik zag er laatst een voorbijgaan met vragen als: wat is je werktitel, geheime titel en droomtitel. Dat lijkt me wel wat voor Mahmoud.

Eerlijk: Het weblog van deze censuur-meneer lijkt me bijzonder oninteressant. Holocaust ontkenning, ongenuanceerd Amerika-bashen en nog meer onzin. Internetvervuiling wat mij betreft. Gelukkig hoef ik er niet naar te kijken als ik niet wil.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

15 comments

 1. Hahaha ik heb er toevallig net een miniscuul stukje over gepost. Persoonlijk ben ik dus wel benieuwd. Ik vind zijn opmerkingen altijd wel goed voor wat vermaak, maar de site is helaas onleesbaar – ik spreek en lees geen Farsi.

  Internetvervuiling? Sudoku’s online!

 2. Ach ja, meneer Ahmadinejad. *zucht* De meerderheid van zijn volk heeft volgens mij geen toegang tot internet (of welke andere basale vrijheid dan ook), laat hem DAAR eens wat aan doen!

 3. Onbegrijpelijk. De man probeert alles, maar dan ook álles wat maar enigszins riekt naar Westers verderf tegen te houden, maar gaat wel ijskoud loggen? Twee maten en meten en zo….

  Hoe zou hij een blog dan noemen? Engelse verbasteringen mogen niet daar heeft hij onlangs besloten, dus hoe gaat hij een blog dan noemen? Iemand een tip voor onze nieuwe collega?

 4. well, you might dislike the guy, but he matters. Maybe it is relevant to ask why he does that. If iranians do not have internet… to whom is this blog addressed?

  Obviously to us. The president of a country able to raise a nuclear program is a bit more than an internet “dirtier”. There is a well thought strategy to get attention to his rants (like the holocaust thing) and deviate it from his support to hizbulla, for example.

  I don’t know if I am going to open it. BUt let’s not dismiss it.

 5. Mensen, die de holocaust ontkennen, snap ik niet. Hoe kun je iets ontkennen, dat is gebeurd. Dat hij zich keert tegen onoirbare praktijken van de Amerikanen en Israël, dat vind ik niet vreemd van hem. In veel gevallen zal hij daarin nog gelijk hebben ook. Het zal alleen wat ongenuanceerd in het logje komen, denk ik en lang niet alles zal hij vermelden.

  Ik zou willen, dat ik het kon lezen. Ik hoef niet alleen dat te lezen waar ik het mee eens ben of waar ik met niet aan erger.

 6. Onderschat jezelf niet Xaviera, jij bent zeker ook al drie keer verhuisd omdat je site te populair werd.
  Ik bleef me registreren!
  (Aspiraties om presidente van Iran te worden?)

 7. @vedat: er is een engelse versie! Even op het vlaggetje klikken.

  @casa: jij hebt me door…DAT is de reden dat ik zo vaak ben verhuisd 🙂 😀

 8. Laatste keer dat ik keek stonden er 3 onbegrijpelijke (voor mij) vlaggetjes en een franse. Die deed het niet (ik klikte wel hoopvol, maar mijn kennis van het frans houdt op bij het bestellen van een brood).
  Mooi om te weten dat er nu een engels vlaggetje staat.

  Ik blijf er trouwens bij dat een groot deel van Ahmadinejad’s woorden grootspraak is. Het is een recalcitrant jongetje. Geef hem trouwens niet (uitsluitend) de schuld van de strenge wetten in Iran, de ware macht ligt daar nog steeds bij de Ayatollah’s.

  Kan Bush al schrijven? Een blog van hem lijkt me ook humor, heeft vast veel plaatjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit