10 vragen aan….mezelf uhm Xaviera Ringeling

1. Wat betekent het Groene deel van GroenLinks voor jou?
Ik weet nog goed op welk moment ik precies verliefd werd op de wereld. Ik woonde op Aruba en zat op het strand. Het was pikdonker en de lucht rook naar regen. In de verte, nog zeker een dag van het eiland verwijderd, verlichtte bliksemflitsen de hemel. Het was nog zo ver weg dat de donder nog niet eens te horen was. Maar wat zag dat er indrukwekkend uit. De natuur is onderdeel van ons en wij zijn onderdeel van de natuur. GroenLinks draagt die visie uit met een urgentie die geen enkele andere partij lijkt te kennen. Zonder daarbij overigens de realiteit uit het oog te verliezen.

2. En het linkse deel?
Het linkse deel gaat voor mij over rechtvaardigheid en solidariteit. Over het geen genoegen nemen met de verdeling van rijkdom in Nederland en in de wereld.  Over pragmatisme en idealisme. Over stilstaan bij wie je bent en wat je doet en welke consequenties dat heeft voor anderen.

3. Wat mist er in de landelijke politiek dat jij wel kan brengen?
Bevlogenheid, karakter, humor, creativiteit en natuurlijk wat kleur.  

4. Een patatje oorlog of Risotto?
Als ik soms over het station loop na een lange dag werken, is het wel bijzonder moeilijk om de geur van verse patat te negeren. Jammer genoeg vervult de smaak van de stationspatatjes zelden de belofte die de aroma maakt. Ik hou het dus op een zelf gemaakte risotto.

5. het beroep politicus ligt steeds vaker onder vuur. Politici zijn regenten, die zich niks aantrekken van het volk. Hoe reageer jij daarop?
Ik heb soms het gevoel dat mensen zijn vergeten wat democratie betekent. Het betekent in ieder geval niet dat elke individu, op elk moment, overal wat over te zeggen heeft. Als dat zou gebeuren, zou onze democratie compleet stagneren.  Invloed is een vorm van macht en macht hoort altijd vergezeld te gaan van verantwoordelijkheid. Dus, vind je dat politici niet naar je luisteren, doe daar dan zelf wat aan. Daar is de democratie bij uitstek geschikt voor.

6. Hier heb je een reischeque. Waar ga je heen?
Ha, heel Zuid-Amerika door. Ik heb jaren op heldere dagen naar het Zuid-Amerikaanse continent gekeken vanaf de Arubaanse stranden, maar ben er nog nooit echt geweest. En over mooie natuur gesproken, dan is Zuid-Amerika helemaal nog niet zo’n slecht begin.

7. Stel je verhuist naar een ander land. Wat zou je meenemen uit Nederland voor de mensen in het nieuwe land? Het mag een voorwerp zijn maar bijvoorbeeld ook een gedachtengoed.
Afritsbroeken en  Geert Wilders. Dan is Nederland daar ook weer van af. Ik zoek dan wel een dun bevolkt gebied uit 🙂  

8. Vroegâh was alles betâh. Wat mis jij van vroeger?
Actie. Ik ben een kind van de jaren ´80 en kan me de demonstraties van toen nog goed herinneren. Samen met mijn moeder heb ik vaak voorop gelopen tegen kernwapens, de kap van een bos, onderdrukking, oorlog, geweld. De bevlogenheid, het gevoel van saamhorigheid. Tsja, het schijnt uit te zijn, maar op mij heeft het een ongelofelijke indruk gemaakt.

9. GroenLinks in 1 zin…
De partij van oplossingen waarbij niemand buiten de boot valt.

10. Op welke startpagina opent jouw browser?
http://www.crimelibrary.com

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

9 comments

 1. Je bent wel een heel bewuste vrouw zeg, Xaviera. Het enige, dat mij opvalt is, dat je een nogal triestige startpagina hebt, terwijl ik denk, dat je vrolijk van aard bent. Ik kan het natuurlijk verkeerd hebben, want ik kan niet in jou kijken en dat hoeft ook niet direct.
  Na de PPR stemde ik altijd op GroenLinks. De ene partij ging en de andere kwam. Zo mooi als jij de reden van mijn stemgedrag hebt verwoord, daar kunnen de GroenLinksers trots op zijn.

 2. Deetman op de plee, doortrekken en weg ermee!!!
  Hahahahahha..ja die ken ik ook nog wel!
  Bij een nieuwe “hype”: count me in!;)

  Lees ik dit, dan is het Xaviera ten top!
  Met dat, plus de vrouw Xaviera die ik ook al bijna 27 jaar ken, mogen ze in hun handjes knijpen bij GroenLinks!

  Succes Nichie!!

 3. Helemaal top al die antwoorden!
  We kunnen zeker iemand gebruiken in de politiek met humor, creativiteit en een duidelijke mening…

 4. @Vedat: Nee joh, die pagina is niet triest, maar juist heel interessant. Allerlei artikelen over de psyche van de crimineel. Interessante zaken worden heel beeldend verteld. Gewoon interessant. 🙂 een jaar of 6 geleden was mijn startpagina rotten.com. dat was pas deprimerend. Die fase is gelukkig voorbij.

  @xiom: Spanks jij! 🙂

  @Suus: Begin je de goede kanten van groenlinks al in te zien 😛

  @Mijke: Thanks!!!! 🙂

 5. Tja, dan moet ik het partijprogramma een keer doorakkeren vrees ik… Ik zal komend weekend eens een poging wagen.

  In ieder geval kan ik wel gokken wat “jullie” vinden van hypotheekrenteaftrek (afschaffen) en AOW (aan het handje van Wouter meelopen en fiscaliseren die hap), dus daar ben ik het bij voorbaat niet mee eens. 😛

 6. GroenLinks in 1 zin…
  De partij van oplossingen waarbij niemand buiten de boot valt.

  Dat is nou NET wat het probleem is van GoedLinksbuiten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit