Alcohol en Aristoteles

Zo gisteren gefeest met familie en vrienden of eigenlijk vriendinnen en vandaag over op Aristoteles. Aangezien ik nog best brak ben, het huishouden ook gedaan moet worden en ik tussendoor ook nog gezellig moet doen met mijn vriend (dat laatste valt me het minst zwaar), gaat de overgang van feest naar filosofie minder soepel dan ik had verwacht.

De opdracht: Wat verstaat Aristoteles onder een goed en deugdzaam leven. In hoeverre is het begrip “deugdzaam leven” hede ten dage nog actueel? Schrijf tussen de 700 en 1000 woorden.

Gelukkig valt de opdracht dus nog mee. Alleen het leesvoer in combinatie met de brakkigheid maakt dat ik zit te dralen. Mocht mijn essay toch zinnig uitvallen, dan plaats ik het misschien ook wel hier. Eerst nog een beetje vooruitschuiven door nog een kandidaat toe te voegen 🙂

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

2 comments

  1. 🙂 En zo vroeg de gecommiteerde en gedreven en losbandige lesbophilosofaholica zich precies half-verplicht af of er nog plaats was voor deugdzaamheid.

    En? De vraag is natuurlijk helemaal voor jou. Hoe beantwoord je hem met *jouw* beleving en redenering?

    Is er nog ruimte voor deugdzaamheid? Is dat niet iets uit een andere wereld, een andere context? Kun je het met goed fatsoen nog wel over deugdzaamheid hebben of ben je dan een post-moderne halfwit? Waarom zou je het er zowiezo over hebben?

  2. Niet plaatsen hier, Xaffie, niet plaatsen. Daar heb ik meerdere redenen voor. De eerste is, dat je het pas plaatst, als het zinnig uitvalt. Ik vind het zinniger om onzinnigheden van jou te lezen.
    De tweede reden is, dat niemand, maar dan ok niemand weet, wat Aristoteles verstaat onder een deugdzaam leven. Dat is toch opschrijven van jouw interpretaties, die weer gehaald zijn uit een samenraapsel van de schrijver, die zichzelf wijs genoeg acht om jou te vertellen hoe Aristoteles geestelijk in elkaar stak.
    De derde reden is, dat dat je dan een eeuwenoud gedachtegoed in deze tijd gaat plaatsen en dan nog een oordeel geeft over de de deugdzaamheid in deze tijd en op deze plaats.
    Dat alles is onmogelijk, dus plaats alsjeblieft het onzinnige verhaal van jou, Xaffie de Paffie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit