Congres dag 1

Dag 1 van het GroenLinks congres is voorbij. Wat heb ik een partij gestemd zeg. Heb er bijna RSI van gekregen. Maar goed. Grappig genoeg was het leukste moment van het congres voor mij het moment dat ik buiten even een sigaretje ging roken en aan de praat maakte met een jongen die toevallig voor het congresgebouw zat. Hij bleek een VVD-er te zijn die inderdaad toevallig langsgelopen was en alle GroenLinksers had zien staan. Aardige jongen, ondanks zijn politieke keuzes πŸ˜‰ We hebben even over het een ander zitten kletsen en hoewel we het niet direct met elkaar eens waren, werd het een leuk gesprek.

Verder veel handjes geschud en was het natuurlijk leuk om mensen die ik alleen van het digitale ken nu ook eens in het echt te zien en waar mogelijk te ontmoeten.

Morgen wordt de kandidaten en moties dag. Spannend!

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

8 comments

 1. Nee, dat niet.

  Kijk voor zover ik het heb begrepen zit het zo:

  Ik ben ingedeeld in de groep van plaats 21 t/m 23. Voor die plaatsen zijn 5 mensen door de kandidatencommissie voorgedragen. Dat betekent dus dat er mensen moeten afvallen. Daarbij schuiven de mensen die hoger op de lijst staan (mogelijk, ze kunnen hier ook vanaf zien) door naar “mijn” blokje. Het kan dus zijn dat er zomaar 8 mensen zijn voor die plaatsen 21t/m23. Aangezien ik een relatief nieuw gezicht ben in GroenLinks is de kans dat ik dan blijf staan niet heel groot als je het realistisch bekijkt.

  Ik hoop dat de congresgangers voorbij bekendheid binnen de partij kijken. Ik ben dan niet zo lang lid van GroenLinks (6 maanden), maar wel al veel langer maatchappelijk actief op allerlei fronten. Dus hoewel ik binnen GroenLinks geen bekend gezicht ben, ben ik het daarbuiten op veel plekken wel.

  Anyways, ik ga mijn best doen! πŸ™‚

 2. Xaviera, ik zal op jou stemmen hoor en ik zal iedereen, die GroenLinks steemt op jouw aanwezigheid wijzen. In dit huis heb je al zeker twee stemmen. Nog even mijn dochter vragen.

 3. @Suus: ik zie al waar het misgaat. Ik klikte vanuit het lijstje van mensen met de meeste comments (rechts op de voorpagina). Daar staat het alleen nog niet goed, maar dat verandert vanzelf als het goed is.

  @Vedat: Bedankt voor je vertrouwen!!!!

 4. Hallo Xaviera,

  Regelmatig vraag ik mij af wat er van onze studenten ‘wordt’ (in beroepsmatige zin), en jij gaat dus, zie ik, van de vraagkant (de journalistiek) naar de antwoordkant (de politiek). Ik hoop dat je antwoorden langer gaan duren en meer nuance zullen bevatten dan je reguliere interrupties bij ISS. Ben benieuwd wat je klaar gaat spelen bij GL. Persoonlijk zit ik heel erg te wachten op de eerste politicus die durft te zeggen ‘ik weet het ook niet helemaal’ of liever nog ‘helemaal niet!’, maar ik schat in dat jij zo’n straffe tante wordt boordevol ‘oplossingen’. (Gaap.) Desondanks veel succes gewenst!

  Hans vW

 5. Beste Hans,

  Ik moet zeggen dat Inholland van een heel ander kaliber was (en niet in positieve zin). Maar wie weet is dat inmiddels veranderd. Wat betreft je verwachtingen: wie weet verras ik je nog. Keep your eyes and your mind open zou ik zeggen (op z’n goed Nederlands).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit