Kandidatuur GroenLinks

Enige tijd geleden heb ik me kandidaat gesteld voor de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer van GroenLinks. Na een schriftelijke sollicitatie en een gesprek kreeg ik eindelijk de uitslag. Het advies van de kandidatencommissie:

Xaviera Ringeling (31) beschikt over een pittige uitstraling en is prettig ambitieus. Xaviera wil zich met name inzetten voor een positieve blik op de multiculturele samenleving en voor betere beeldvorming rond de Antillen. De commissie meent dat Xaviera inhoudelijk nog te beperkt is en haar standpunten nog onvoldoende weet om te zetten in politieke ambities voor GroenLinks. De commissie vindt Xaviera geschikt voor blok 21 t/m 23.

Nu ben ik pas zes maanden lid van GroenLinks. En ik ben dan ook heel blij dat ik de lijst gehaald heb. Maar ik ga me natuurlijk wel inzetten om eenΒ hoger plekje op de lijst te bemachtigen.

Inhoudelijk kan ik me in het eerste deel van het advies prima vinden. Met het laatste deel ben ik het natuurlijk niet eens. Niet alleen beschik over een brede maatschappelijke ervaring door mijn vrijwilligers werk en projecten zoals Marte Nostro(2006), Aruba Station(2003-2005), Geweigerd.nl(2003), Stichting ben je bang voor mijΒ (2002) en bij het Palestina Komite(2002), maar heb ik daarnaast kennis van de media in de breedste zin van het woord. Enerzijds door mijn studie en werk als freelance journalist voor bijvoorbeeld Mavis magazine en de Wereldomroep en anderzijds door het opzetten en beheren van diverse websites. Tenslotte heb ik wel degelijk een brede maatschappelijke visie, waarvan de zwaartepunten liggen bij justitie, integratie/onze multiculturele samenleving en binnenlands beleid. De beste manier om dit te laten zien is door middel van mijn weblog en mijn presentatie op het congres. De tijd tot het congres is kort, maar ik zal er zeker mijn best voor doen.

Xaviera

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

26 comments

 1. GEFELICITEEEEEEEEEEEERRRRRRDDDDDDDDDDDDDDDDD!!!

  Dat je maar veel mag bereiken… voor je eiland, want dat jij veel zal bereiken staat al vast, het pad moet alleen nog gekapt worden :-))

 2. hoi xaviera

  super zeg goed gedaan ben trots op je

  nou ik ben het met je eens flauwe kul dat laatste stukje
  maar niet dat alleen ik denk dat je veel meer weet dan hun bij elkaar.

  ik ben ervan overtuigd dat jij je best gaat doen
  voor je eiland en je mensen

  maar misschien ook een tip probeer zeker hoe dan ook altijd te luistern naar mensen om je heen

  groetjes en heel veel succes je red het wel
  companancy

 3. Zoho, u wil de 2e Kamer in? Is dat wel actieve politiek eigenlijk?
  Ik begrijp de spelregels voor het maken van een kandidatenlijst niet zo goed; sta je straks nou wel of niet op de lijst die ik straks in het stemhokje te zien krijg?
  Zo ja, dan moet ik als zwevende kiezer toch serieus nadenken wel Groen Links te stemmen. En dan natuurlijk de voorkeurstem naar jou, zo kan je ook hgerop komen.
  Maar als daardoor dit weblog minder gevuld gaat worden dan weet ik nog niet zo zeker wat ik met mijn stem ga doen.

 4. Zoals ik al zei: Gefeliciteerd, Aeon. Ik zou wel voor je kunnen dansen, maar ik heb uit goede bron dat ik dans als een dronken beer, dus dat bewaar ik misschien beter voor een andere speciale gelegenheid zoals de hindoestaanse crematie van een gelukkig gestorven dorpsgek of iets dergelijks. πŸ™‚

  Ze geven je een kans maar laten je knokken voor je plaats. Precies je ding, of niet soms?

 5. Aaaaaaiiiiii, wat jammer nou dat ik uit principe geen GL stem! Misschien herzie ik mijn mening, als je hier op de Grote Markt flyers komt uitdelen in een groen-paars windjackie. πŸ˜›

 6. HEY GEFELICITEERD!!!

  Ik zeg pas op Jan Peter here is Xaf πŸ˜‰
  succes met de verkiezingen!!!

  (baby’s kussen en buttons uitdelen schijnt te helpen… maar ik denk dat jij het meer over de inhoudelijke boeg gaat gooien als ik je een beetje ken intussen πŸ˜‰ )

 7. Als ik een koelkast krijg stem ik voor je! Of werkt dat alleen op St.Maarten?

  Maar eh…. kan jij je niet kandidaat stellen voor het Europese parlement nu dat we op Aruba en de Antillen ook in de Europese verkiezingen mogen meestemmen?

 8. Bantopaswa
  Sep 18th, 2006 at 5:53 pm
  Je moet leren slikken! je eigen mening en de partij standpunten steunen ook als je het er niet mee eens bent..

  Waar was jij nou man? Heeft Xa4a een dooie koe geresuceteerd door Arubastation.com nieuw leven in te blazen, blijf jij hier hangen.

  Alles goed?

 9. He Xaf,
  Van harte gefeliciteerd!!! Ben je nu een beetje de Fred Teeven van Groen Links?? Iig niet de Docters van Leeuwen toch….? Maak dr wat moois van op dat congres zou ik zeggen.

 10. @damali: spank you πŸ™‚

  @BanTopaSwa: Ik denk dat je je vergist in het democratisch vermogen van GroenLinks!

  @Dion: Thanks!

  @Sjoshy: Zo ver zijn we nog niet. Na het congres weten we meer. Maar thanks!

  @companancy: Nou zo ver ziou ik niet willen gaan, maar toch bedankt voor het compliment πŸ™‚

  @Bettina: Thanks!

  @peter: Loggen blij fik altijd doen! Maar of ik echt op de lijst kom weten we pas na het congres. Ik ben (nog?) niet bepaald een bekend gezicht binnen GroenLinks en dat is ook best belangrijk.

  @Laurent: Ik sta nu op de concept kandidatenlijst. Of ik er echt op kom is nog niet zeker.

  @hopla: zo zie je maar weer dat je best mensen kan leren kennen via internet. Het is idd wel wat voor mij. Maar dat dansje wil ik toch wel zien!
  @Rieg: He rechtse rakker, bedankt! πŸ™‚

  @Suus: hmmmm ik overweeg het…hmmmm denk denk…hmmm NEE πŸ™‚

  @Hans: Thanks!! Maar ik zat meer te denken aan baby’s uitdelen en buttons kussen!

  @Arucamba: Werkt dat echt op Sint Maarten? Is dat aan de Nederlandse kant anders dan aan de Franse kant…gewoon benieuwd?

  @Maarten: dat ga ik proberen!

  @Joe: Natuurlijk vieren we dat! When and where?

 11. Hey Xaviera,

  Ziet er goed uit!!! Tweede kamer, van harte gefeliciteerd. Ik wist niet dat je zo actief was bij GroenLinks.
  Waar kunnen we onze verzoeken indienen als we een politieke boodschap hebben? πŸ™‚

 12. @Farzad: Dat krijg je ervan als je het druk hebt met kindertjes maken. gefeliciteerd trouwens (als ik dat nog niet had gezegd)!! Waar zijn de foto’s?? Een politieke boodschap…hmmmm…ik ben benieuwd…vertel….?

 13. Gefeliciteerd joh, doe je goed! Enneh, dat hogere plekje komt er wel hoor…

  Mocht ik ooit nog overwegen om op GroenLinks te stemmen dan weet ik het wel hoor πŸ˜‰

  Maarreh, je gaat niet alleen voor het wachtgeld he πŸ˜›

 14. Heeeeeeeeeeel diplomatiek Xaf!!! Maar ik wil van-nature-GL-stemmers wel over jou tippen hoor! πŸ˜‰

  Maar om even tegemoet te komen aan mijn luiheid: hoe denkt GL over
  – Het H-woord en de afschaffing daarvan en
  – Fiscalisering van de AOW?

 15. @Arucamba: Werkt dat echt op Sint Maarten? Is dat aan de Nederlandse kant anders dan aan de Franse kant…gewoon benieuwd?

  Koelklast krijgen voor een stem? Ja hoor,of een een taxi vergunning, tv, cash…verkiezingen zijn hier een groot feest.

  Wat het kies recht voor de Europese verkiezingen betreft; Nederland moet de wetten nog aan passen. Maar aan de Franse kant kunnen we gewoon mee stemmen, niet dat er veel animo voor is, maar dat is weer een andere zaak.

 16. Hee Xaf!

  Inderdaad gefeliciteerd met het behalen van de lijst… Alleen beetje jammer van de positie. Het is dat ik niet mag stemmen in Utrecht, maar mijn stem zou je zeker hebben!

  Greetz,
  Pjot

 17. He Xav, nu mag je officieel bomen gaan knuffelen. Ik hoef je niet te feliciteren, want ik had niet anders van je verwacht. Met jouw ambitie, talent, kennis en intelligentie kom je wel op nummer uno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit