Het staat vast

En ik heb het juist compleet met eigen mening ingevuld in tegenstelling tot binnen het GroenLinks kader. Ik was nog bang dat het mis zou gaan zoals bij Rutte (stemadvies D’66). Maar het kwam allemaal goed πŸ™‚

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

15 comments

 1. Ik moest wat veel ‘Weet Niet’ invullen bij de Stenwijzer. Veel dingen vind ik te ingewikkeld om zomaar voor of tegen te zijn. Maar mijn Top 4 klopte voor mijn gevoel wel, en de onderste vier ook.

 2. Haha, netjes Xaf! Is dat DE stemwijzer? Ik had mezelf namelijk gecommitteerd aan de uitslag daarvan, dus ik ga hem van de week ook even invullen. Wel vaag dat je van de categorie “weinig overeenkomst” nog het meeste gemeen hebt met clubje Pastors en Eerdmans. πŸ˜›

 3. Ik heb ‘m ff gedaan. En inderdaad groenlinks ook bovenaan. Stem ik al jaren en dat was ik ook dit jaar van zins. Alleen met onderstaande stelling van g.l. ben ik het hardgrondig oneens!!!

  “Het moet voor werkgevers gemakkelijker worden om werknemers met een vaste baan te ontslaan”

 4. Mijn probleem met de huidige politiek is dat ze veel te veel op Nederland zelf gericht is. Ik denk dat de problemen die zich voltrekken in ons land, met name die mbt integratie, meer en meer hun oorsprong vinden in buitenlands beleid en het westerse bedrijfsleven. Hoe onze multinationale bedrijven bijvoorbeeld Afrika te gronde aan het richten zijn door ze te corrumperen en van hun grondstoffen te ontdoen en onze buitenlandse politiek in het teken staat van het opdringen van onze zogenaamde humanitaire democratie aan landen die vooral belangrijk zijn voor de delfstoffen verdient denk ik veel meer aandacht. De donkere kanten van de globalisering zeg maar. Onze grootste problemen zullen daar een afgeleide van zijn. Het is tijd voor nieuw buitenlands beleid. Die procentjes hier en daar kunnen me gestolen worden.

 5. mijn ‘moeite’ met stemwijzer is dat de quotes te eenzijdig zijn. Ik wil vaak kiezen voor “ja, maar dan wel …” of “nee, indien ….”
  Kinderbijslag omhoog bijvoorbeeld. Nee, maar wel dat deze inkomensafhankelijk zou moeten zijn.

  Mijn uitkomst komt overeen met de jouwe, behalve plaats 2 en 3 zijn omgedraaid.

 6. @Amiek: Vergeleken met Verdonk of bijv. Bolkenstein is rutte best ok! πŸ™‚

  @Laurent: ja dat ben ik wel met je eens. Er waren er veel bij waarbij ik me niet helemaal in eens/niet eens kon vinden.

  @Suus: Ik ben zeeeer benieuwd wat het wordt!

  @ flipse: Dat is bedoeld om jongeren een kans te geven. Maar ben het met je eens dat het zo wel erg kort door de bocht is.

  @jenni: Jammerrrrrrr πŸ™‚

  @Mijke: JA!!!!

  @Joop: Ik kan me wel vinden in wat je stelt. Maar GL neemt de hele wereld mee in haar plannen hoor! De andere partijen hebben daar ook wel ideeen over trouwens. Maar ja het punt is natuurlijk dat men tijdens verkiezingstijd mensen zoveel mogelijk aan wil spreken: stemmen winnen. Hoe verder weg (ver van mijn bed show), hoe minder mensen geinteresseerd zijn. Dat de wereld buiten Nederland keihard invloed heeft op het leven IN Nederland zal de meeste mensen een worst wezen.

  @Chantal: gevoel of standpunten?

 7. Ik vind dat Nederland zich helemaal niet meer laat gelden. Het is in mijn ogen een beetje suffe provincie geworden. Ik zou het bijvoorbeeld een sterker staaltje vinden om op eigen houtje de slecht uitgeruste Afrikaanse troepenmacht in Darfur te ondersteunen met materiaal en adviseurs, dan om op afroep braaf op het appel in Afghanistan te verschijnen. Nu verdien je een bijdrage aan Afrika niet snel terug, maar ik vraag me af hoe groot de schade wel niet wordt wanneer het tot iedere Afrikaan is doorgedrongen dat het westen maar wat bazelt met zijn humanitaire kletpraatjes.

 8. Het valt tegenwoordig niet mee om als sociaal-liberaal je politieke ei in verzekerde bewaring te stellen. Het zit er allemaal veel teveel naast. 😐 Zal deze keer wel Partij voor het Fluitekruid worden want voor je het weet heb je die knop zomaar ingedrukt.

  “SP”? Ja, dat ben ik inderdaad ten voeten uit… maaiveldje spelen. πŸ˜€

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit