Oh dus dat was het…

Greetje:

De voorman van de Partij voor de Vrijheid heeft geen enkel geloof in een gematigde islam. Nieuwe moskeeën zijn wat hem betreft uit den boze. “We hebben er gewoon te veel. Ik word gek van al die moskeeën.”

Nou weten we in ieder geval waarom hij gek is. En nog positiever…hij weet zelf ook dat hij niet helemaal 100 is. Dat is de eerste stap op weg naar genezing heb ik gehoord. You go Greetje.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

5 comments

  1. Onze Geert heeft buitensporig haar en dat pleit toch wel voor hem. Je moet dat soort zaken wel wegen. Buitensporig kapsel versus faeculaire peentjes. Ik ga voor… hm… ik ben er nog niet uit. Deze zaak schreeuwt om verdere verdieping, die mij helaas -net als posten- ontzegd wordt vanwege de distracties die de moderne maatschappij mij biedt in de vorm van… eh van alles.

    Dat gezegd hebbende… je doet het helemaal prima, X. Gewoon je *eigen* ding blijven doen. En je hebt ook nog eens een heerlijke stem. Hmpf. 🙁

  2. Lieve Xaviera. Ik ben het ook helemaal niet eens met Geert Wilders. Aan zijn gedachtengang kan ik niets veranderen en aan zijn uitlatingen wil ik niets veranderen. Er is immers vrijheid van meningsuiting in ons land. Dat hij die vrijheid op een slinkse manier gebruikt, daarmee bedoel ik, dat het met zijn uitspraken net buiten het strafrechtelijke vlak blijft, dat is en handigheidje van hem. Daar kijk ik doorheen. Ik beschouw het als discriminatie en ik denk ook, dat hij een hekel heeft aan de mensen over wie hij op deze manier praat.
    Dan even naar jouw opmerking over hem. Het is natuurlijk niet zo, dat ook jij ongestraft je mening kunt geven over Geert Wilders. Nu doe jij dat ook op een manier, die buiten de strafrechtelijke sfeer blijft. Door commentaar op hem te geven, wil het niet zeggen, dat jij daarmee gelijk aan de goede kant van de streep staat. Je bent geen goed mens door slechte mensen te bekritiseren of te veroordelen, als is het in gedachte. Feitelijk doe jij hetzelfde in omgekeerde vorm. Daarmee hou je de polarisatie in stand. Je hoeft hem ook niet in de armen te sluiten, dat vraag ik niet van jou. Wel hoop ik, dat jij, die vecht voor veel goeds, want dat doe je, heb ik gemerkt, jezelf kunt blijven, al zal dat als politicus straks heel moeilijk zijn. Een politicus schijnt een ander af te moeten kraken om zelf goed te voorschijn te kunnen komen. Als jij als GroenLinkser jouw partij wilt promoten, zul je dat nooit bereiken door kritiek op andere partijen. Zo zal Geert Wilders nooit bereiken wat hij wil. Speel daar op in door jouw gedachte daar tegenover te zetten, zonder hem af te kraken. Dat is sterker.

  3. Vedat, bedankt voor je reactie. Echter, bij mezelf blijven hoort dit ook. Lees er mijn oude logs maar op na. Ik weiger zo´n vent met rust te laten. En soms roept hij dingen die zo belachelijk en/of stuitend zijn dat ik echt niet anders kan dan erop reageren. Persoonlijk mis ik dat soms. Als dit soort mensen deze dingen roepen: iemand die helemaal niet een mega genuanceerd verhaal er tegenover zet – want die moeite is de rommel die uit het hoofd van Wilders komt niet waard – maar iemand die gewoon eens duidelijk laat zien dat dit Belachelijk en walgelijk is.

    Ik zou mezelf niet zijn als ik nu opeens – omdat ik bij GL op de lijst sta- over elke gedachte 28 keer ga stemmen met mezelf. Dat deed ik 2 weken geleden niet en dat ga ik nu ook niet opeens doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit