Gone in 30 seconds

30 seconden had ik tijdens het GroenLinks congres om iets over mezelf te vertellen. 30 Seconden! Ik kan mijn volledige naam (Xaviera NoΓ«mi Tayrina Ringeling) niet eens in 30 seconden uitspreken. Ik neem dan ook aan dat de mensen die op mij stemde dat deden omdat ze al op internet over me hadden gelezen of omdat de dobbelstenen gewoon zo uitvielen πŸ™‚ Die 30 zeer korte seconden heeft kameraad Inti met zijn cameraatje opgenomen. Na lang intern beraad (voornamelijk in mijn hoofd met mijn onzichtbare vriendjes) heb ik besloten het filmpje hier neer te zetten. Be kind πŸ™‚

Oh ja…aangezien het me steeds maar niet lukt om het youtube gedoe direct in mijn weblog te zetten wordt het dus gewoon een ordinaire link:

Β http://www.youtube.com/watch?v=B9XQWx79U60Β 

Β 

Anders hier dan…

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

27 comments

 1. 1. Dat IS mijn Utregse accent πŸ™‚ Op school gezeten in Bilthoven he, dat krijg je er niet zomaar uit. Hoe probleemjongere je ook was :d

  2. Ja, dat vroeg ik me ook af. En niet bij mezelf, want toen was ik niet zo hard aan het opletten op mensen die wegliepen. Maar nadat de eerste 8 gekozen waren (die voor de 2e kamer dus) liep de helft van de mensen weg. Beetje onbeleefd maar ja…

 2. Was wel in het goede zaaltje bij het juiste partijcongres? “Kameraad Inti” lijkt mij meer iets voor het gestaalde kader van oud CPN’er die nu in de SP zijn geΓ―nfiltreerd. Je bent toch niet undercover hΓ© πŸ˜€

 3. HEYYY ik kan ook plat praten hoor πŸ™‚ Maar ja, mijn moeder heeft mijn zusje en mij gedrild. En in Bilthoven is het accent nog veeeeel erger πŸ™‚

 4. lol 30 seconden is indeed wel erg weinig om iets over jezelf te vertellen en het was wel erg braaf, maar goed iets opbouwends is ook niet in 30 seconden te realiseren. Alleen hoop ik dat linkse politici eens wat fanatieker en feller gaan speechen. Dat is eigenlijk het enige wat me van de vorige verkiezingen mateloos irriteerde aan links, de softe houding. Net of ze niet geloven in wat ze doen. Maar goed ik vind politici eigenlijk allemaal irritante mensen….:)

 5. ik heb wel overwogen iets vervelends te doen…qua protest tegen die 30 seconden ook. Want wat is nou the point van 30 seconden….maar zelfs daarvoor was de tijd eigenlijk te kort! Enne thanks πŸ˜€ Ik vind mensen die politici irritant vinden alleen omdat ze politici zijn ook redelijk irritant πŸ˜€

 6. Het is vaak meer dan dat mevr. de bijna volksvertegenwoordiger. Zou jij toch moeten weten πŸ™‚ Wat denk je dat de doorsnee burger denkt over politici? zakkenvullers, nietsnutten, gluiperds en ga zo maar door. Irritant? ja zeker voor politici, maar wat doen zij er aan? niets. En waarom niet? omdat ze zich vaak boven die burger voelen staan, terwel ze niet meer dan een gereedschap zijn. Ik als ondernemer (ook trouwens een zakkenvuller in veel mensen hun ogen) maak dat ook dagelijks mee.

  Je moet de irritatie’s bij burgers richting politiek niet onderschatten. Ik zie veel politici er zo overheen stappen en ze weten echt niet wat dit bij mensen oproept. Je moet ook even er aan denken dat achterban niet de burger is. Achterban is zo’n kleine groep mensen en bestaan voornamelijk uit mensen die ja knikken, schattige dingen zeggen die je wilt horen en geloven in ‘DE DISCUSSIE!’. Maarja…dat was mijn verhaal weer πŸ™‚ ga weer centen verdienen, fijne dag allemaal.

 7. @Laurent: ja, maar dan waren alweer 10 seconden voorbij geweest πŸ˜€

  @MAD: ik onderschat niks. Ik ben er alleen niet per definitie van onder de indruk. Ben ik sowieso niet van vooroordelen at the end of the day. Als mensen met een goed verhaal komen dan volgt vanzelf een goed gesprek.

  @Michel: Lijk ik hier zo’n druktemaker dan? Dat valt best mee hoor.

 8. Dus jij maakt uit of iets een goed verhaal is? Wat jij een vooroordeel vindt kan voor iemand anders weleens de bittere waarheid zijn. En iets een vooroordeel noemen komt vaak uit de mond van mensen die al een standpunt hebben ingenomen. Vooroordeel is niet altijd negatief, vaak zit er een kern van waarheid in.

 9. daarom juist maakt het mij uit of het een goed verhaal is. Met geod verhaal bedoel ik niet of het grammaticaal goed in elkaar zit of dat er een mooie intro is een middenstuk en een uitsmijter. Met een goed verhaal bedoel ik een verhaal gestoeld op argumenten. Niet gewoon iemand die roept: ik vind DIT slecht. whatever “dit” dan is.

  Wat stel jij dan voor? Ik ben erg benieuwd. Stel jij bent politicus….

 10. Ik politicus… Ben ik geen type voor, zou daar vreselijk tekort schieten. Ben ik eerlijk in, ben nogal een loner.

  Argumenten… ik heb hier vaker politici mee uitgedaagd, helaas ging niemand het uitproberen. Maar een burger denkt niet in argumenten of feiten een burger denkt in “JA” of “NEE”. Kijk achterban zal wel met argumenten en feiten komen omdat ze zich graag willen spiegelen aan een politicus. Ook zie je vaak dat ze een bevestiging zoeken op een forum of weblog hoe goed ze wel niet zijn. (zie mij het eens met jou eens zijn)

  Maar een doorsnee burger werkt met hapklare brokken, geen gezeik, ik mot het of mot het niet. Politici houden hier echt te weinig rekening mee. Mensen die politiek actief zijn, achterban en niet achterban maar die wel politiek bezig zijn, geven echt een fout beeld van de werkelijkheid.

  En opeens kan dat onzinnige verhaal vol met vooroodelen een begin zijn van een goed gesprek…. Is de manier van denken. Als ik politicus zou zijn in de huidige tijd zou ik iedereen aanhoren. Laatst zag ik een knul van Groenlinks op televisie die ook het debat aan ging met extreemrechts. En dat is denk ik de juiste mentaliteit, laat de argumenten, feiten maar varen, praat gewoon…het zijn burgers, die zitten niet te wachten op feiten en argumenten. Vaak gaat het gewoon om luisteren en analyseren waar de fouten zitten. Politici willen te vaak een kant kiezen en daar gaat het steeds mis, de wereld bestaat niet uit argumenten en feiten, maar gewoon uit kankerende mensen.

 11. De wereld bestaat wel uit argumenten en feiten. Mensen die alleen maar kankeren: ik vind het niks. waarom? Omdat ik het niks vind. daar kan ik niks mee. Of ik nou politicus Xaviera ben of niet-politicus Xaviera. Ik blijf dezelfde persoon.

  Ik stond eens in de tram met een PvdA politicus. Eentje uit R’dam. best een kwalletje trouwens. Maar goed. Een of andere kerel sprak hem op nogal agressieve toon aan. Over wat hij dan allemaal wel niet fout had gedaan. Die PvdA-er is in R’dam namelijk nogal bekend. Vind jij dat hij daar elke keer op in moet gaan. Elke keer moet luisteren. Naar iedereen die vindt dat hij/zij iets te melden heeft. Ongeacht wat hij/zij te melden heeft. Tsja, als politici dat echt zouden doen zouden ze geen tijd meer hebben om iets te veranderen.

  waarmee ik niet wil zeggen dat je maar gewoon je eigen plan moet trekken en in dat kader over alles en iedereen heen moet walsen omdat jij het toch wel beter weet. Dat is het andere uiterste.

  Ik denk dat je als politicus (net zoals elk ander mens) niet alles kan doen. Je kiest dus je battles. Je kiest een aantal dingen waar je wat aan wil en aan kan doen. Daar ga je je mee bezog houden. En in dat kader zoek je mensen op waar je naar luistert. En in dat kader komen mensen op je af waar je naar luistert. Maar je hebt als politicus nou ook weer niet een luisterplicht. Ik wil best eens met extreem rechts in gesprek. Maar ik ga niet elke dag met hen in gesprek alleen omdat ze dat willen. Dat is niet haalbaar.

 12. De wereld bestaat niet uit feiten en argumenten Xaviera. Dat is wat jullie politici je zelf graag voorhouden en daarom communiceren ‘jullie’ zo butt met burgers.

  Ja je moet iedere dag in gaan op die boze burger, wordt je voor betaalt door de burgers. Toen ik nog op straat prenten stond uit te delen moest ik ook maar alles slikken en tot in en eeuwigheid alles uitleggen. Take it or leave it…zo simpel is het. Politicus zijn geeft je geen status van ontzichtbaarheid, alles wat je doet draag je verantwoording voor. En daar mogen mensen je op aanspreken, boos of niet boos je slikt het maar. Dat recht hebben ze. Trouwens zie het als een plicht omdat teveel politici hun hoofd in het zand stoppen en nooit horen wat de uitwerking is van hun acties.

  Nou Xaviera wat mij vooral opvalt is dat politici vooral soortgenoten opzoeken, lekker makkelijk.

 13. Nou dan heb je een verkeerd beeld van mij. Want hoewel ik er best wat heb ontmoet en zowaar 1 in de familia heb. hang ik zeer zeker weten niet de hele dag met politici.

  Ik ben ook geen politiek dier in de zin van dat ik constant op allerlei politieke bijeenkomsten hang.

  Over de rest ben ik het gewoon niet met je eens. Verschil van mening. Ik hoef rottigheid niet te pikken. Van wie dan ook. Waar dan ook. Doe ik niet in mijn werk nu. Doe ik niet in mijn persoonlijke leven. Doe ik dus ook niet als politicus.

  Punt uit!

 14. Knap gedaan, Xaf. Zonder haperen of stotteren, zelfverzekerd en duidelijk. Bij voorlopig gebrek aan een banner lijkt me dit fragment al een prima reclamezuil.

  Heb je er problemen mee wanneer dit fragment wordt gelinkt?

  Voor het plaatsen van youtubjes kun je de tekst achter [embed] selecteren op de youtube-pagina. Die plak je in de htmlversie van je bericht. Daarna kun je, indien wenselijk, het formaat nog aanpassen door width en height andere waarden te geven (verhouding 17:14).

 15. Nee hoor, geen enkel probleem mee! Link maar!
  Ik heb dat embedded gebeuren dus geprobeerd, maar dan krijg ik zo’n leeg plaatje met een kruisje erin. geen beeld dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit