Woensdag

Woensdag is een saaie dag. Ik vind dat woensdag eigenlijk gewoon weekend moet zijn. Niet dat ik vandaag hoefde te werken. Maar wanneer ik werk heb ik altijd een hekel aan woensdag. Het midden van de week. Woensdagochtend is nog het ergst. Dan moet je de hele woensdag nog door.

Kijk, maandag en dinsdag zijn prima te doen. Het goede gevoel van het weekend is nog aanwezig, dus die twee dagen zijn best door te komen. Donderdag is alleen al een opluchting omdat je woensdag hebt overleefd. Daarbij is het in Utrecht koopavond, dus kan je voor het eerst die week even de stad in en een oogpotlood of panty’s kopen. Vrijdag is een mooie dag, want dat is de laatste dag van de week en dan is het nog maar heel even tot het weekend.

Maar woensdag is het midden van de week. Je weekendgevoel is weg en het duurt nog even voor het weer weekend is. Gewoon een zuigdag. Ik ga nu 36 uur werken en dat zou kunnen betekenen dat ik eens in de twee weken een dag vrij ben รณf dat ik vier keer negen uur werk en sowieso een dag vrij ben. Je snapt wel welke dag mijn voorkeur heeft.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

12 comments

 1. Jaaa, perfect zo’n vrije woensdag. Dan hoef je altijd maar twee dagen achter elkaar te werken en dat is wel voldoende vind ik. Er is ook al sinds jaar en dag geen r*^% (vul hier een onwelvoeglijk woord naar keuze in) op TV op woensdag.

 2. Nou ja: ik heb precies hetzelfde plan! Als ik word aangenomen natuurlijk: 4×9, iedere woensdag vrij / 4×8 5×8, 1x per 2 weken woensdag vrij. Vaaaaaaaaaaaggggggggg!!

 3. Ik heb vrijdag mijn tweede gesprek (ronde 3, heel logisch, haha). Dan hoor ik of ik word aangenomen en dan heb ik aansluitend een arbeidsvoorwaardengesprek. Als dat goed gaat (weinig onderhandelingsruimte, dus ik hoop dat ze een beetje gul zijn) dan kan ik meteen vrijdagmiddag zo’n fijn ik-heb-een-andere-baan-and-you-can-kiss-my-ass-telefoontje plegen… ๐Ÿ˜‰

 4. In principe 1 maand. Helaas is het vrijdag 1 december, dus technisch gesproken hoeven ze me niet per 1 januari te laten gaan… Maar ik ga daar wel op inzetten. Lukt dat niet, dan wil ik gewoon per 2 januari weg (er staat namelijk nergens in mijn contract dat ik voor de 1e van de maand moet opzeggen, alleen dat de termijn 1 maand is) en als ze dat ook niet willen, en dan ben ik benieuwd naar hun argumenten, dan wil ik per 15 januari weg. Ik ben namelijk 15 maart in dienst getreden, dus dan loopt het van 15 tot 15 toch? Het valt allemaal nog te bezien, dus!:D

 5. Maar als al je werkdagen een herinnering (het weekeinde) of een vooruitzicht (het weekeinde) nodig hebben om overleefbaar te zijn …. waarom zoek je dan niet een baan die je leuk vindt?

 6. ik vind woensdag juist een wel/niet heerlijke dag. wel heerlijk, omdat ik een vrije middag heb, omdat mijn dochter halve dag op school zit. niet heerlijk, omdat er meestal afgesproken wil worden en soms heb ik geen zin in andermans kinderen (oh wat ben ik slecht..hahahahaha). gelukkig zit mijn dochter op dansles woensdag middag en kan ik dat vaak gebruiken als ‘excuus’. heel soms mag ze wel afspreken.
  woensdag is lekker in het midden en door de halve dag van mijn dochter kan ik toch lekker pitten ‘s middags

 7. De meeste fulltimers die minder gaan werken kiezen de woensdag volgens mij. Bij ons in het bedrijf in ieder geval.

  Ik vind de woensdag een feest.. de eerste dag van mijn weekend! ๐Ÿ˜€

 8. @ Laurent: Klopt! Dat roep ik op dinsdagmiddag ook schallend over de afdeling. Ik ben ook niet echt geliefd bij mijn collega’s.. maar ik blijf het gewoon doen! ๐Ÿ˜›

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit