Amerikanen van Nederland

Ik liep vrijdag voor de laatste keer door Amsterdam. Van Amsterdam Amstel naar Weesperplein (voorlopig dan). En toen wist ik het opeens:

Amsterdammers zijn de Amerikanen van Nederland: Luid, chauvenistisch, arrogant, denken niet voorbij de grenzen van hun eigen gebied, vinden dat iedereen hun taal moet spreken en proberen voor de rest van Nederland te bepalen wat goed voor ons is.

Dit geldt uiteraard niet voor alle Amsterdammers. Lees je dit en ben je Amsterdammer? Dan geldt dit absoluut niet voor jou. Jij bent ok!

Β 

Β 

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

6 comments

  1. Laten we de directe omgeving van Amsterdam niet uitsluiten welke middels plat Amsterdams een zelfde status proberen te verwerven. Maar wat je zegt… Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn.. πŸ™‚

  2. Meerderheid van Amsterdammers is van allochtone afkomst en bepaalde groepen leven meer in hun eigen omgeving… maar je hebt ook een groep rasechte Amsterdammers en die grachtengordel intellectuelen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit