You kid me not

Okay, ik hou ook van mijn huisdier. En ja, ik ben er bij vlagen van overtuigd dat wanneer hij voor zich uit aan het staren is, dat hij dan diepe filosofische gedachten heeft. En goed, als de dag komt dat ik hem moet laten inslapen (áls), dan zal me dat grenzeloos veel moeite kosten en ook heel wat traantjes.

Maar zelfs voor mij – dierenliefhebber eerste klas – gat deze vis-o-fiel wel wat ver.

Vis geopereerd aan hernia
Dierenartsen hebben dankzij een operatie het leven gered van tropische vis Carla. Dit schrijft de Britse krant Telegraph.

Carla, woonachtig in het London Aquarium, ontwikkelde een gezwel aan de zijkant van haar platte lijf. Specialisten stelden vast dat het ging om een hernia. James Oliver, beheerder van de visjes in het aquarium, verkoos de ongebruikelijke operatie boven het spuitje.

Bij de operatie werd Carla onder volledige narcose gebracht. Ook kreeg ze een buisje in haar mond waarmee water door haar lichaam kon worden gespoten. Hierdoor kon ze blijven ademen.  De operatie duurde 30 minuten en kostte 500 pond. Vijf dagen later konden de hechtingen worden verwijderd.

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

3 comments

  1. Haha, die las ik ook al. ik vind het wel knap dat men het kan, bij zo’n visje.

    En toch: waarom zou een mens meer recht hebben op een pijnloze rug dan een vis?

  2. Een vis uit het London Aquarium, was dit niet een hele grote vis? Want dan snap ik het wel. Kijk guppen die spoel je door de plee als ze het niet meer doen, maar een haai bijvoorbeeld…

  3. Ja, veel geld, maar mensen geven ook grote hoeveelheden geld uit aan andere hobby’s (fotografie, autorijden, ik noem maar wat) en daar heeft niemand problemen mee. Als ‘t dan om een huisdier gaat vinden mensen het ineens overdreven. Raar eigenlijk…

    Overigens bedacht ik deze vergelijking niet zelf: ik las het laatst ergens en kon me er wel in vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit