Antillianen

Antillianen zijn in. Koppen waaruit moet blijken dat Antillianen eigenlijk geboren rot zijn, ontsieren al enige tijd mijn ochtenden. het laatste artikel dat ik las droeg de kop “Antillianen meest criminele allochtonen”. Net zoals in het artikel dat “Allochtonen crimineler dan autochtonen” heette, stond ook in dit artikel dat de groep die aangewezen werd als crimineel vaker verdacht werd van een misdrijf (innocent until proven guilty is op en ze hebben nog geen nieuwe gekocht).

Vage conclusie dan…Je zou namelijk ook (ik suggereer maar wat hoor, net als die kranten) kunnen concluderen dat allochtonen vaker verdacht worden van een misdrijf omdat politie en justitie bevooroordeeld zijn. of omdat mensen die in een achterstandssituatie opgroeien een groter risico lopen op crimineel gedrag dan zij uit Wassenaar. Ik zeg niet het zo is, ik zag dat de conclusie nogal straf is als ik het met de onderzoeksresultaten vergelijk.

Anyways, dat niet alle Antillianen en zelfs niet de meeste (Suprise)  rot geboren of geworden zijn moge duidelijk zijn. Nu wil de Nederlandse overheid Antillianen (en alleen Antillianen) gaan vastleggen in een speciale databank. Eigenlijk is dat niet okay, om een groep op basis van ras in zo’n databank te zetten, maar Antillianen hebben zich niet goed genoeg georganiseerd om er iets tegen te doen. Daarin zijn Antillianen (en ook Arubanen) nogal stom. Maar goed, een leuke Antilliaan heeft nu een plannetje bedacht. Die gaat een databank bijhouden van leuke Antillianen. Geinige actie. Als ze Mavis Albertina maar niet vergeet. Ik mag er jammergenoeg niet bij. Leuk ben ik uiteraard wel, maar sinds ’86 al geen Antilliaan meer 🙂

 

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

22 comments

 1. Andruw Jones vind ik nou weer een slecht voorbeel, dat is een Amerikaanse-Antilliaan. Noem daar dan een leuke Nederlandse-Antilliaan in de plaats… *denkt ff na*

 2. Mijn collega Rosemarie is da bomb! Geweldig mens.. het hele bedrijf treurt nog steeds om haar pensioen. En toch geboren, volbloed Antiliaanse.. hoe is het mogelijk! Mag zij ook op de lijst, of is hij alleen voor bekende mensen?

 3. Hmm onze huidige politici hebben al een scheiding gemaakt tussen Echter Antillianen en onechte antillianen. Als je tegen de huidige politici bent ben je een onechte antilliaan en een landverrader. Antillianen met een Arabische achtergrond moeten zich alleen bezig houden met meubels verkopen.

 4. Voor mij iemand met Antiliaanse ouders, en geboren en getogen op Curacao leek mij een aardig end in de richting. En voor de rest zou ik het niet weten, want het interesseert mij niet waar iemand vandaan komt, noch of iemand een “echte” Antiliaan is of niet. Ik haalde haar alleen maar aan naar aanleiding van deze log. En meer Antilianen ken ik niet persoonlijk. (Op Xaf na)

 5. Trouwens, blijf je niet altijd Antiliaan, ook al heb je het Nederlands Staatsburgerschap? Dat heeft toch niets te maken met het paspoort wat je hebt? (In plaats van “Antiliaan” kan natuurlijk ook een ander land ingevuld worden)

  Ook al emigreer ik naar Australië, dan blijf ik toch altijd Nederlander….

 6. Het ging toch ook een lijst van Antilianen, niet van de eilanden onderling? Want anders wordt het me te ingewikkeld, hoor.. ik ben geboren Nederlandse.. dat is gewoon één land, ik ben al dat eilandengedoe niet gewend 😀

 7. Kunnen we ook onbekende Antillianen voordragen? In dat geval wil ik Shannien en Ebby, oude buren toevoegen. Het zijn de enige Antillianen, waarvan ik weet dat ze op een camping stonden (tegenover mijn tante). Ze geven ‘s zomers ook geweldige barbecues die eindigen in een straatfeest. Zelfs de politie blijft weleens een hapje eten!

 8. Ilham (sorry Xav),
  Het land de Nederlandse Antillen zal ophouden met bestaan. Saba, Statia en Bonaire zullen een gemeente van Nederland worden en Sint Maarten en Curacao zullen autonome eilanden worden binnen het koninkrijk. Een groot probleem nu is de enorme schuldenlast die het land Nederlandse Antillen heeft.

 9. Ilham,
  Nederland (dus ook jij) heeft toegezegd de schuld te willen overnemen maar willen dan wel enige controle houden tav financieel beleid van Sint Maarten en Curacao en dat zij ook tav justitie in sommige gevallen kan ingrijpen. Sint Maarten heeft hier geen problemen mee echter een groep politici op Curacao heeft wel problemen mee (is een groep die bekend staat om haar vriendjespolitiek en van 1 van die partijen zit de leider nu in de gevangenis wegens valsheid in geschrifte, oplichting en aannemen van smeergeld)… Deze heren die zgn namens het volks spreken heeft Curacao Nee gezegd en is er nu een status quo.

 10. Zijn genoeg gezellige Antillianen en Arubanen. Dat hier ook weer verschil tussen zit is op zich ook al vreemd natuurlijk. Arubanen zijn geen antillianen Curacao:enaars (…) wel. Misschien is het wel goed om een positieve beweging in het leven te roepen die de negativiteit omzet. Maar daar los je het probleem niet (helemaal) mee op. Voor de rest moet je oppassen dat je het geen rassen kwestie maakt (gaat over landen volgens mij). Ook al behoort het tot het Koninkrijk, toch blijft Curacao natuurlijk een eigen land. Net zo goed als Schotland een eigen land is binnen het koninkrijk van Engeland. (volgens mij).

  Het is een natuurlijke reactie. Heel simpel: als je Utrecht hooligans de boel ziet slopen zijn dat relatief wellicht de grootste probleem voetbalsupporters van Nederland. Als Utrecht supporter ben je dan ook geneigd om daar anders over te praten omdat je je daar niet mee verbonden voelt. Met het slechte in een ‘supporter’. Er wordt te negatief over geschreven bijvoorbeeld voor jouw gevoel. Je zit zelf tussen hele gezellig goedbedoelende hardwerkende supporters. Gelukkig zullen er ook meer doodnormale supporters zijn dan dat er hooligans als supporter zijn.
  Wellicht een vergelijking die helemaal mank gaat (is nogal een vergelijking), maar probeer het idee achter het gevoel dichterbij te brengen.

 11. Cocktail Havana, wees blij dat hier geen Schotten komen over wat je als voorbeeld gaf.. Schotland maakt met Engeland (en Wales en Noord Ierland) uit van het Verenigd Koninkrijk.. Niet van Engeland..

  Is een beetje als je zegt dat Aruba deel uitmaakt van de Antillen of Curacao..

 12. Ik heb dit pas gezien, jammer!
  Hoewel ik veel toffe antilianen ken, geef ik nu maar 1 naam.
  Wat dacht je van Sheida Wever. Drie jaar lang, mocht Nederland niet mee doen aan de miss Universe. Vanaf 2008 mag dat weer. En wie is de gene die dit voor elkaar gekregen heeft? De in 1985 gekroonde miss Curacao, Sheida Wever.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit