Manifest tegen mijn vetrollen

We leven in een verwarrende wereld. En wereld waarin het predikaat gezond stiekem niks zegt over hoe vet je van iets wordt. Een wereld waarin elk station vol zit met verleidingen op culinair en semi-culinair gebied. Waarin de televisie in elk reclameblok tegen je schreeuwt: EET! EET! EET! Een wereld van Vifit light, Coca Cola Zero, dieet-chips en Fastfoodketens die zich bezig houden met de hoeveelheid vet die zij in hun (voor de gemiddelde maag niet te verteren) eten stoppen.

Maar erger nog, een wereld die verwacht dat de individu zich temidden van al dit eet- en vreetgeweld staande weet te houden. Dat discipline het wint van lust. Dat sportiviteit het wint van bankhangerij. Dat één hap het wint van 10 happen.

Dat deze eis redelijk is moge duidelijk zijn. Daarom dit manifest tegen de vetrollen. Vanaf vandaag is het lange wachten op een bestaan waar de individu door magie in haar slaap kilo’s verliest die zij de vorige dag welbewust heeft bij gegeten voorbij. Vanaf nu tellen alle slappen argumenten die zij heeft wanneer ze een tweede bord warm eten opschept maar als half argument en alle argumenten die voor het slapen door haar hoofd schieten om dat tweede bord morgen te laten staan dubbel.

Het is tijd voor een wereld waarin het bij wet verboden wordt te denken: ”ik eet vanavond dan wel wat minder, ” bij het consumeren van een gemiddelde snack. Het is tijd om de verleiding en de daarop volgende zwakte te vermorzelen onder een dikke laag discipline en angstaanjagende drive om niet alleen te betalen voor een sportschool, maar deze ook daadwerkelijk te verblijden met actief bezoek.

De tijd is gekomen voor hét manifest tegen de vetrollen.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

3 comments

  1. Ik meen dat men in de USSR vond dat marketing, misschien de belangrijkste uitvinding van de Amerikanen, de grootste bedreiging vormde voor de mensheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit