Alsjemenø

Op de een of andere manier lukt het me maar niet om – wanneer ik mijn huis op ga knappen zoals nu – weg te blijven van de grote Zweedse balletjes-verkoper Ikea. Deels is dat natuurlijk omdat ik te lui ben om allerlei meubelzaken af te struinen. Deels omdat Ikea toch best voordelig is (geen cent teveel hé) en deels is dat omdat het toch wel makkelijk is en je maar minimaal hoeft na te denken. Nu moet ik zeggen dat shoppen bij Ikea, hoewel een verzoeking, meestal prima gaat. Als je maar snel genoeg de ballenbak voorbij rent en wegblijft uit hun balletjes-restaurant, dan kan je redelijk snel slagen bij de grote meubelverkoper.

Ongeveer 6 weken geleden kocht mijn moeder (die tegenwoordig haar eigen kamer heeft in mijn huis voor wanneer ze hier op vakantie is) voor haar eigen kamer een bed van Ikea. Zo’n handig ding, met Zweedse nååm en een redelijke prijs. Aangezien het pakket waarin men het bed gestopt had nogal groot was, liet mijn moeder het bij ons thuis afleveren. Voor de zekerheid liet ze de Ikea mån beloven dat alles wat nodig was om van pakket tot bed te komen erbij zat. En nadat de Ikea mån dat beloofd had gaf ze hem nog eens 40 euri om, het pakket in het centrum (tsjatsjing) één etage (tsjatsjing) op te dragen. Prettig geregeld.

Maar toen het påkket dan eindelijk door 2 pukkelige pubers bij mij was afgeleverd, bleek de Ikea mån te hebben gelogen. Er zat namelijk daadwerkelijk niet 1 van de 450 schroeven en deeltjes bij die je nodig hebt om van pakket, bed te maken.

Dus belden we 0900-Ikea en vroegen via de føøn of ze het een en ander nog even na wilden sturen. Ja, dat kon, maar dat kwam dan wel vanuit Zweden en zou dus 2 weken duren.

Alsjemenø Welke Zweedse bal heeft dat systeem bedacht?

We besloten – in het kader van hååst – om een bus én een tram te pakken en de schroeven en dingen dan maar zelf op te halen. Eenmaal thuis, met een indrukwekkend pakket aan dingetjes, bleek echter dat het niet compleet was.

Alsjemenø 2

Dus afgelopen weekend dan maar wéér naar Ikea. Waar we na het trekken van een nummertje en het eten van een hot døg, van ene Gerda een pakket kregen dat ze persoonlijk had nageteld. Gegarandeerd! Geen bèta die Gerda, want toen we weer thuis kwamen en poging 810 deden om van pakket, bed te maken, bleek er weer van alles te ontbreken.

Alsjemenø 3

Komend weekend doen we wéér een poging. Dit keer wil ik bij het tellen ernaast staan en deze garantie (die ik ongetwijfeld weer ga krijgen) wordt alleen maar wat waard in combinatie met de belofte dat ik een wåårdebon krijg als het weer misgaat.

Ik had nog graag een Billy boekenkast gehad, maar voorlopig ben ik klaar met de ballenbakkers. Dat wordt een andere winkel op de boulevard zoeken. Ik heb het ervoor over.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

19 comments

 1. Het valt dan ook op dat het bij de servicebalie van Ikea altijd stervensdruk is. Ik heb wel eens een bestelling moeten ophalen, da’s een uurtje met een nummertje in je hand wachten.

 2. Yep, met møsterd. Ikea zit gewoon zeer gehaaid in elkaar. Het doolhof voert je onvermijdelijk naar het restaurant vóór de kassa. Heb je die verleiding weerstaan dan is er na de kassa nog altijd de hotdog- annex softijshobbel te nemen. En als je kinderen bij je hebt moet je er dan gewoon aan geloven. “Restaurant mocht niet maar mogen we wel een ijsje? Alsjeblieieieft???”

 3. @Flipse: ja, ik heb dan geen kids, maar vind het toch ook wel moeilijk om die høt døg te weerstaan. Al is tie elke keer weer een teleurstelling.

  @Jenni: Ja de kans dat ik toch met een billy naar huis ga is érg groot 🙂

 4. Het klinkt knap ranzig “met een billy naar huis”. Maar volgens mij bedoel je gewoon een boekenkast? 😀

 5. De boom heeft veel bladeren dus er komt geen regen door en ik heb een piepklein knukuhuisje ernaast waar ik kan schuilen 🙂

 6. Soms heb ik het idee dat de Antillen de perfecte plaats voor mij zouden zijn. Nooit meer winterdepressie! Vandaag was het hier zonnig, en ik was toch ineens opgewekt! Als ik me maar altijd eens zo zou voelen…

 7. Ik heb ongeveer een Ikeamodelwoning (met drie billy’s!), maar moet heel eerlijk bekennen dat ik nooit een schroefje te weinig gehad heb…. Het is gewoon niet eerlijk…

 8. @BTS: kunukuhuisjes zijn leuk man. I am jealous!

  @Laurent: Maar dan heb je dus nooit meer een excuus voor een slechte bui! da’s ook moeilijk hoor!

  @Amiek: Nee, dat is het inderdaad niet!!!! Zou het een complot zijn?

 9. Ik heb een vriendin op Curacao wonen en ik ontsteek altijd in razernij als ze midden in de winter vertelt dat ze naar het strand zijn geweest. Het feit dat je dan geen excuus hebt voor een slechte bui zou ik toch voor lief nemen denk ik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit