Bizarro-land

Nederland is de afgelopen jaren verworden tot een land dat ik niet meer herken. Vanaf de eerste beelden van de uitvaart van Pim Fortuyn wist ik dat Nederland langzamerhand tot een soort megagrote TBS-kliniek aan het verworden was. De gortdroge Nederlanders die dikke tranen huilden en uit alle macht probeerden de limousine, waarin Fortuyn zijn laatste ritje maakte aan te raken, waren niet de Nederlanders die ik kende. De mensen die urenlang langs de weg stonden om maar een glimp op te vangen van een man die nog niks bijzonders had gepresteerd, maar toch werd uitgezwaaid alsof hij JFK zelve was.


In de jaren die daarop volgden werd het van een beetje vaag, helemaal gestoord. Politici die achter de onderbuik gevoelens aanliepen van een stelletje idioten die de schuld van zo goed als alle ellende in de wereld het liefst bij iedereen behalve zichzelf neerlegden. Dezelfde politici die na het afleggen van de zogenaamde politieke correctheid, zich lieten insluiten door de nu zo populaire politieke incorrectheid. In het ouderwetsch Nederlandsch ook wel onbeschoftheid genoemd. Het ooit tolerante Nederland dat nu opeens beweerde dat nooit te zijn geweest en daarmee zijn eigen geschiedenis verloochende en en passant ook vervalste. Het land dat voorop liep als het om drugsbeleid ging en de ballen had er realistisch mee om te gaan. Zelfs op zo’n manier dat andere landen (met minder ballen op dat gebied) er stiekem hier en daar een voorbeeld aan namen.

Het land waar homo’s mogen trouwen, het land waar euthanasie bespreekbaar is buiten de hysterie van religie. Het land dat voorop liep als het ging om de acceptatie van nieuwelingen, het land dat zwakkeren uit principe niet gewoon langs de zijlijn zette om te creperen. Nee, het was niet allemaal perfect, maar de inzet was er in ieder geval.

Maar waar het de laatste jaren al richting gestoord ging, gaat het de laatste maanden richting bizar. Met de opkomst van Geert Wilders heeft Nederland een nieuwe held. De enige held die écht past bij het nieuwe, conservatieve, onderbuikgevoelens koesterende Holland. Geert roept en de bevolking staat (volgens nog zo’n teken van bizarre tijden: Maurice de Hond) in steeds grotere getalen achter deze nieuwe messias.

“Gij zult geen dubbele nationaliteit hebben”

Roept Neerlandsch nieuwe leider. En direct staat de loyaliteit van iedereen die meer dan één paspoort heeft ter discussie. Opeens is iedereen verdacht die het waagt om meer dan één land het zijne te noemen.

En in dat nieuwe Nederlandse tij durven andere politici angstfabrikant Wilders niet te negeren of zelfs maar van stevige repliek te bedienen. Nee, in bizarroland gaan deze politici op z’n minst een klein beetje met Wilders mee. Of in geval van de échte opportunisten zelfs helemaal (ja jij Rutte). De dubbele nationaliteit is opeens een kwestie. Een politieke issue die hoog op de agenda moet staan en bij de verkiezingen van morgen medebepalend is voor de uitslag. How bizar.

En opeens vindt Jan met de pet (als ik die klootzak nou te pakken kreeg he) het ook wel een probleem. Dat kan zomaar niet hè, denkt meneer Met de Pet. Wil je nou in Nederland wonen of niet? Dan moet je een eed afleggen, een examen doen, alle banden verbreken met enige andere culturele achtergrond en assimileren! Nee? Oprotten dan.

Dat de dubbele nationaliteit al bestaat sinds de nationaliteit bestaat, dat is niet relevant. Messias Wilders heeft gesproken, wij zullen volgen.

Had ik maar een dubbele nationaliteit. Dan kon ik de Nederlandse tenminste per direct opgeven!

Lange tenen test:

Kut-Hollanders

Knuffelen

Neo-religieus gezever

Alice in de Schilderswijk

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

190 comments

 1. Volk wat alleen sneue GS-modewoordjes als “Faphoer” en “Neuqslet” kan uitkramen kan gelukkig op geen enkel front serieus genomen worden.

 2. je zou willen dat je de kracht, de intelligentie, het lef en de charme van Fortuyn had… de rest ga ik niet eens op in, jullie zijn te verwaande omhooggevallen Nederlandhatende, politiekcorrecte blinde linksextremisten om in te zien dat jullie effe jullie muil moeten dichthouden aangezien er ongeveer 2x zoveel mensen op Wlders hebben gestemd terwijl hij nog geen 10% van de staatspropagande-zendtijd heeft gehad.

  Dit is een democratisch land, jullie zijn zwaar door de kiezer afgestraft, get a life!

 3. @Arucamba: Ja grappig hè, je gooit er een stuiver in en het feest begint 🙂

  @Nikkel, hoezo muil houden? Greetje heeft inderdaad 9 zetels behaald. Dat is ten eerste nou ook weer geen kamermeerderheid van heb ik jou daar. Ten tweede heeft Greetje net als Pim F. indertijd zijn mond vol over de vrijheid van meningsuiting. Je hebt niet opgelet en blijkbaar op de verkeerde gestemd.

 4. Xaviera,

  Je hebt gelijk. Had je maar een dubbele nationaliteit. Dan kon je oprotten.

  De tiefus,

  Jan.

 5. @Laurent
  Ik interpreteer jouw reactie als een gepaste pas op de plaats, ik ben daarmee accoord.

  Nu over het inhoudelijke, je vraagt mij hoe het probleem op te lossen?
  In het kort dan:

  Mijn oplossing ligt in een mix van de strenge politiek van Wilders voor de niet- en kwaadwillenden, en socialere politiek voor de welwillenden.

  · Veel mensen zijn of worden nerveus en willen weten waar de grenzen van onze nationale tolerantie precies liggen. Niemand maakt dat voldoende duidelijk, alleen mensen als Geert en Rita. Wat de overige politici betreft doen onze tolerantiegrenzen niet zo terzake, schijnbaar.

  · Er moet snel een immigratiestop komen, al dan niet tijdelijk. 50% allochtonen in de grote steden geeft recht tot een extrapolatie tot 2027 van 80%, en uitwaaiing naar randgemeenten met een nóg sterkere polarisatie en onvrede tot gevolg. Deze kant moeten we zeker niet op.

  · Maatschappelijke spelregels voor de reeds hier verblijvende vreemdelingen moeten streng worden gedefiniëerd en vervolgens geëduceerd, gecommuniceerd en nageleefd.

  · We moeten ons naar risicogroepen niet-gedogend opstellen qua het toepassen van onze wetten en maatschappelijke spelregels.

  · Zodra de samenleving ervaart dat de algemene orde op voornoemde vlakken goed wordt bewaakt behoeft het niet langer zelf te vrezen voor een verergering van de tsunamisering. Hierdoor zal weer ruimte ontstaan voor rust én acceptatie. Hieruit voortvloeiend weer meer kansen op de arbeidsmarkt, culturele privileges, e.d.

  · Daarnaast ben ik voorstander van een doeltreffend programma voor sociaal-maatschappelijke begeleiding en ondersteuning van welwillende immigranten.

  Als links zich nu met de ‘goeien’ bemoeit, en Geert met de ‘slechten’ dan heeft iedereen een stukje en kan men datgene doen waar men goed in is. Lijkt mij vanzelfsprekend. En men moet zich dan vooral niet gaan lopen bemoeien met elkaars werkterrein. Duidelijk definiëren, dan kunnen er ook geen discussies over bestaan.

  Het is misschien niet helemaal origineel, maar ik zie het in ieder geval als een potentieel keerpunt als begin van een oplossing.

  En nu zie ik graag jouw oplossing tegemoet, maar niet met een coalitie van Wouter Vos en Jan Maorijnissen hoor, want die willen liefst nog meer ongeletterde immigranten binnenloodsen.

  Ik ben benieuwd.

 6. Geef gerust je Nederlandse nationaliteit op, ik zit er niet op te wachten dat je die houdt hoor. De mazzel en de groeten aan de andere bosbewonerS!

 7. Zo te zien is GeenStijl één grote TBS-kliniek die niet van proefverlof is teruggekeerd. Daar zou Wilders toch iets aan moeten doen.
  Eén stukje van de mosselmongool en het complete regiment klootjesvolk rent hierheen.

 8. Waarom ga je in op de GS mensen,karel de slappe? Heb je niets te zeggen over het stukje van Breezah Xaviera? Ik wel,ik hoop dat ze opzout naar dat gare Aruba, ik ga haar niet uitschelden maar Xaviera heeft er zelf een beetje om gevraagd met haar teksten.

 9. Het is: How Bizarre. Maar dit terzijde. Nationaliteit opgeven. Waarom niet? Maar als je er maar eentje hebt, krijg je toch wel problemen, denk ik. Verder is het veel “goed na de oorlog” praat. Niks mis mee, maar neem dan geen andere mensen de maat. Misschien dominee of priester worden?

 10. Deze is voor meisje, er wonen bij mij in de wijk Turken, Marrokanen, Hindoestanen, Surinamers en ook een Filipijn. Mijn dochter heeft een vriend uit Aruba, die gewoon hard werkt om zijn boterham te verdienen. Zelf ben in geboren in Bospolder Tussendijken, opgegroeid in Hoogvliet, tien jaar op Katendrecht gewoond en nu woon ik in de wijk met de meeste Fortuin stemmers van Rotterdam. Ik weet heel goed waar ik het over heb en dat kan je van de meeste PVV-er niet zeggen. Vaak nog nooit een allochtoon van dichtbij gezien.

  De PVV toonde zich vandaag in het Arib debat opnieuw de vlees geworden intolerantie en woordvoerder van al die domme Ollanders die er niet tegen kunnen als iemand gewoon de waarheid zegt over hoe het er in Nederland voorstaat. Dus aan alle domme autochtoontjes ga toch eens dood om met GS te spreken.

  Sterker door Strijd voor alle Rotterdammers. Luisteren jullie hiermaar eens naar.

  http://www.dumpert.nl/mediabase/10876/83d984b5/index.html

  Komt ook van Geen Stijl.

 11. “Veel mensen zijn of worden nerveus en willen weten waar de grenzen van onze nationale tolerantie precies liggen. Niemand maakt dat voldoende duidelijk, alleen mensen als Geert en Rita.
  (…)”

  – Het probleem dat ik zie is dat juist ook de welwillende migranten/allochtonen bijzonder nerveus worden van Verdonk en Wilders. Die twee polariseren alleen maar.

  “Maatschappelijke spelregels voor de reeds hier verblijvende vreemdelingen moeten streng worden gedefiniëerd en vervolgens geëduceerd, gecommuniceerd en nageleefd.”

  – Maar dat zijn regels die gewoon voor iedereen gelden. Door die maar steeds expliciet naar allochtonen/immigranten te ventileren zorg je er alleen maar voor dat die mensen hun hakken in het zand zetten. Die voelen zich in de hoek gedrukt, ook de welwillenden onder hen die juist blij zijn in Nederland te wonen. En dat zijn er heel wat, denk ik zo.

  “Zodra de samenleving ervaart dat de algemene orde op voornoemde vlakken goed wordt bewaakt behoeft het niet langer zelf te vrezen voor een verergering van de tsunamisering. Hierdoor zal weer ruimte ontstaan voor rust én acceptatie. Hieruit voortvloeiend weer meer kansen op de arbeidsmarkt, culturele privileges, e.d.”

  – Die term ‘tsunamisering’ is een onnodige, hysterische formulering van Wilders, die niets anders doet dan paniek zaaien.
  Maar ik ben blij te lezen dat je er ook voor bent dat er rust en acceptatie zal ontstaan. Dat is inderdaad wat we moeten zien te bereiken.

  “Daarnaast ben ik voorstander van een doeltreffend programma voor sociaal-maatschappelijke begeleiding en ondersteuning van welwillende immigranten.”

  – Goed idee! Praktisch gezien zijn we het blijkbaar niet helemaal oneens. Ook niet helemaal eens, misschien, maar we kunnen tenminste met elkaar praten. Maar mensen als Verdonk en Wilders jagen door hun taalgebruik alleen maar de conflicten op, verscherpen de verschillen, maken het gesprek onmogelijk. Dat is waar ik zo tegen ben.

  Mijn oplossing? Kijk, in een van jouw eerdere berichten zeg jij ook dat je niet bij voorbaat iets hebt tegen een individuele allochtoon/buitenlander. DAAR ligt de oplossing: zie Turken/Marokkanen/Moslims/Antillianen of wie dan ook niet als een groep, maar beschouw ze als een verzameling individuen.

  Ik wil niet beweren dat ik dé oplossing heb, maar ik reageer vooral op deze log van Xaviera omdat ik het probleem herken dat zij aankaart: de mentaliteitsverandering die plaatsgevonden heeft.
  Die mentaliteitsverandering heeft het mogelijk gemaakt dat Wilders mensen als Aboutaleb, Albayrak en Arib in een verdacht licht kan plaatsen (ja, hij zegt er wel bij dat het hem niet om die personen gaat, maar intussen houdt hij toch de mogelijkheid impliciet open dat Aboutaleb in opdracht van de koning van Marokko ineens de Sharia af zal gaan kondigen in Nederland) puur omdat ze van origine niet van Nederlandse afkomst zijn. Gezeur om hun paspoorten en dergelijke. Terwijl die mensen schoolvoorbeelden zijn van perfect geïntegreerde allochtonen. Hoog-opgeleid, fatsoenlijke parlementariërs; Da’s veel meer dan ik, autochtone Nederlander, gepresteerd heb in elk geval. Tegenwoordig is het zo dat je als allochtoon moet aantonen dat je géén crimineel of terrorist bent,

  Ongeacht wie er nu precies in welke mate verantwoordelijk is geweest voor deze mentaliteitsverandering, de autochtonen of de allochtonen (de waarheid zal wel in het midden liggen): de allochchtonen in het verdomhoekje duwen zal in elk geval nooit een oplossing bewerkstelligen.
  Het begin van een oplossing naar mijn idee is: geef die mensen om te beginnen weer het gevoel dat ze erbij mogen horen. Dan zullen de degenen die daartoe geneigd zijn zich ook weer solidair met de Nederlandse samenleving gaan voelen, en is een groot deel van die 80% allochtonen waar jij het over hebt over twintig jaar gewoon Nederlander met een mooier kleurtje (vind ik althans) en een aanzienlijk interessantere keuken, om maar een paar voordelen te noemen.
  Natuurlijk blijft er een stel etterbakken over die nooit willen deugen. Maar die zijn er toch ook onder autochtone Nederlanders? Neem de beruchte vakken uit de diverse grote voetbalstadions maar eens erbij. Dat is me een partij autochtoon tuig bij elkaar, dat wil je niet weten…

 12. Jammer maar helaas: ik ga dit weblog weer verlaten.

  Nog veel meer jammer maar helaas: Niemand heeft mij hier, ondanks oproepen, weten te informeren waarom ik toleranter naar de multi-culti-kwesties zou moeten kijken dan dat al van mij is gevraagd.

  Het enige wat ik steevast van links te horen krijg zijn verwensingen, berispingen, vermaningen, gewetensaanvallen, bespotting en ga zo maar door. Ik heb niet het idee dat er ook maar iemand bijzit met een beargumenteerde mening of visie op de zaak. Ik vind het linkse kamp helaas nog steeds ignorant of gesloten.

  Ik vrees zo langzamerhand dat niet de grote aantallen allochtonen voor mij een probleem zijn, maar ook de linkse kerk die de politieke communicatie namens hun meent te moeten voeren. Met de dialoog wordt het in ieder geval niks.
  My 2 cents,
  Amen.

 13. Mevrouw de nuchterheid is inderdaad zoek
  Maar dubbele nationalteit lees 2 paspoorten waar is dat goed voor je kunt op 1 van beide documenten
  de hele wereld rondreizen
  verder speelt nu de kwestie van het feit dat er iemand in de regering zit die ook de marrokaanse kroon vertegenwoordigd
  dit is van de zotte ik wil de reactie van dezelfde mensen weleens horen als er iemand met de amerikaanse
  nationaliteit in deze regering zat en hij zat in een commisie welke nauwe connecties had met bush
  Als laatste u generaliseerd u schaamt zich om nederlander te zijn waarom?als ik zou zeggen ik schaam mij om allochtoon te zijn zou ik dicrimineren volgens velen in dit land
  Als laatste een mens is een mens daar geloof ik zeker in maar wat voor een signaal geeft de volks vertegenwoordiging ?in mijn ogen het volgende een politicus staat boven de wet en dit is zeker niet zo!

 14. Zeg “Johan”,

  “Laagopgeleide lezers van GeenStijl” zeg je……. Dus jij hebt ook minimaal WO en post-academisch onderwijs gevolgd net zoals ik!

  Heuhhh, Post-aca-wat hoor ik je bijna denken, tja zit niet mee met LTS-zwakstroom nietwaar?

 15. @ Mafkaas: aktie is reactie en het niveau ligt even laag dus ja ik zie helaas geen verschil. Elke discussie met een persoon die de wereld van 1 kant bekijkt is geen discussie maar een doelloze monoloog dus echt interessant zou het gesprek niet worden.

  Heee waar ken ik dat ook weer van…..iemand die doelloos zijn eigen punten spuwt zonder enigszins na te denken over de rest van de wereld……ow ja die meneer het GW. Toch grappig hoe politici elkaar altijd beschuldigen van feiten die ze zelf ook plegen en het dan raar vinden dat wanneer kiezers moeten stemmen ze misschien wel rechtsaf slaan.
  Ik zelf ben helaas een saaie kiezer die nog met verstand kiest i.p.v. achter de eerste de beste domme koe aanloopt die weer wat loopt te roepen dus ik zit meer in het midden ( gelukkig meerdere met mij anders was dit land allang een zooitje geworden ).

 16. Leuk stukje,

  Maar waarom denk je dat al heel veel mensen voor Wilders kiezen? Omdat ze of inderdaad achterlijk zijn, of dat een aantal van hen ‘s avonds de deur niet meer uit durven omdat zij in een bepaalde wijk leven waar zij worden geterroriseerd door buitenlandse jongeren (en/of Nederlandse jongeren)? Of omdat ze naar een voedselbank moeten, terwijl er miljoenen worden uitgegeven aan b.v. ontspoorde Marrokanen, andere buitenlandse jongeren en ook Nederlandse natuurlijk? Waarom was Pim zo populair? Was hij zo populair vanwege zijn opvattingen, of was hij zo populair vanwege het oordeel van de burger (Jan met de Pet) over, het toen zittende kabinet? Wat je schrijft in je artikel is leuk bedacht en waarschijnlijk om een reactie uit te lokken, maar waarom? “Wij” moeten met zijn allen in Nederland tolerant zijn tegenover iedereen, Moskeeen bouwen , overlegorganen, stichtingen, vereningingen, bruggenbouwers, etc., maar evengoed wordt er weer tegenaan geschopt. Het is dus nog niet goed genoeg. Denk je nou echt, dat een land, inclusief je eigen land (enkel paspoort, dus zal wel Nederland zijn), of dat van je vader of moeder, die al honderden of duizenden jaren een bepaalde levenswijze en religie heeft opgebouwd “zomaar”, iedereen die dat land betreed, met een andere religie en andere levenswijze accepteerd? Ik denk dat dat niet het geval is. Daar gaan tientallen, misschien wel honderden jaren overheen. In de Nederlandse cultuur zijn er al plaatsen of dorpen waar je als NEDERLANDER UIT EEN ANDER DORP OF MET EEN ANDER GELOOF NIET GEWENST BENT. Hoera, Nederlanders onder elkaat!!! Laat staan, Nederlanders en buitenlanders onder elkaar!! De Friezen (ook Nederlanders!!) willen zich afscheiden terwijl Nederland zich moet, of wil verzoenen met iedereen die ons land binnenkomt.
  Hoe gek kan het lopen. Aan iedereen wordt gedacht, iedereen moet kunnen leven in Nederland, iedereen een dak boven zijn hoofd, iedereen moet met elkaar om kunnen gaan, ongeacht cultuur of achtergrond. Maar…., dat weet jij ook, zo werkt dat niet. In ieder geval niet binnen een redelijke, korte termijn. In het verleden vocht Noord Amerika tegen Zuid Amerika, in het heden vecht Israel tegen de Palestijnen en vecht Irak tegen zichzelf. Turkije wil Cyprus niet erkennen, Noord en Zuid Korea liggen met elkaar overhoop……..over tolerantie gesproken…. allemaal LANDGENOTEN. In dat kleine Nederland kost dat elk jaar honderden miljoenen om deze integratie en tolerantie te bereiken, terwijl er, in bejaardentehuizen duizenden mensen liggen, die, in het verleden, ook hard voor de economie van hun (ons, en jou) land hebben gewerkt, nu met een luier in bed of op een stoel zitten omdat er niet voldoende personeel aanwezig is om deze mensen op een humane wijze te verzorgen.
  Dus…., ik kan me heel goed voorstellen dat er momenteel heel veel Nederlanders zijn die zich in een of andere situatie bevinden zoals ik eerder heb aangegeven, denken: “het is nu wel even genoeg zo, eerst wij, en dan de rest” Nederland is tolerant genoeg, alles heeft zijn tijd nodig. Er hoeft maar iets te gebeuren in de wereld of in Nederland en iederen staat op zijn hoogste poten. Integratie, heel moeilijk onderwerp, Verbeter de wereld,…. begin bij jezelf…… En Trouwens …. de Aarde is c.a. 4,6 miljard jaar oud, als je dat omzet naar een mensenleven zijn we heeeeeel snel geintegreerd.

  Mark

  PS Ben wel nieuwschierig naar een reactie van jou kant

 17. Ja, ik zie hem wel verschijnen, hoor. Komende dagen ben ikzelf weer druk, dus kan er ook enige vertraging optreden.

 18. Beste mevrouw Imbeciel,
  Hierbij de reactie van weldenkende Nederlanders die uiteraard uw imbeciele stelling met onze konten afvegen. Het binnenhalen van steeds meer mee-eters heeft tot gevolg dat uw stelling verzwakt per argument. De tolerantie van Nederlanders bereikt op een gegeven moment de limiet, en dan staan natuurlijk Geerd Wilders en co klaar om te agiteren, maar wiens fout is het nou? Onze regeringen PvdA en consorten hebben lange tijd kunnen ingrijpen in zaken die nu nog open liggen. Zoals de dubbele nationaliteit. De incompitentie van dit soort regeringen heeft er toe geleid dat we nu met dit soort vraagstukken liggen. Het gevoel van tolerantie is op. Het is nu tijd om eindelijk eens te kijken waar we zijn na teveel PvdA en co en om één balans op te maken wat we nu eigenlijk willen. Het is niet verwonderlijk dat één partij als Wilders ontstaat. Het is een reactie en gevolg van het niet-slagvaardig optreden van de laatste regeringen. De mensen zijn ontevreden. Altans een gedeelte ervan. Daarom moet er goed gezocht worden naar een balans, zodat er geen situaties ontstaan als voor de 2de wereldoorlog. Zo een situatie op zich lijkt ondenkbaar omdat al onze regeringen in hun arrogantie zelfs de mogelijkheid ervan niet overwegen. Loze debatten met gesloten ogen zijn als een slechte heelmeester die stinkende wonden maakt. Het is net als vroeger: niemand durft een beslissing te nemen, laat staan stellingname. Aangezien we geen onrust willen zoals tijdens de rellen in Frankrijk, waarin een groep mensen zich ook buitengesloten voelden, lijkt het ons verstandig een slagvaardiger en veel directer beleid te gaan voeren dan al dit slappe gedoe.

  Resumerend: Tolerantie is niks meer, maak gewoon afspraken over hoe het moet.

 19. Pim was mijn held…. en als je enig inzicht had in politiek had je geweten dat hij veel meer bereikt had dan wij met zn allen ooit zouden doen. Heb je zijn boeken gelezen?? Vast niet? Och het zal wel angst zijn….echt dom om zo bevooroordeeld…

 20. Nelson Mandela, Malcolm X, Martin Luther King, zelfs Jezus zijn mijn helden. Wat een minimale eisen heb jij voor heldendom. Laat me raden. Naast Pim staat Jantje Smith?

 21. I have to thank you for the efforts you’ve put in penning this website. I’m hoping to see the same high-grade blog posts
  by you in the future as well. In fact, your creative writing
  abilities has inspired me to get my very own blog now 😉

 22. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point.
  You clearly know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting
  videos to your weblog when you could be giving us something informative to read?

 23. Hi, i think that i noticed you visited my weblog so i got here to return the choose?
  .I am trying to in finding issues to enhance my web site!
  I assume its adequate to use some of your ideas!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit