Brrrr Scientology

Op aanraden van de nieuwste telg uit de familie van gratis ANP machines lag ik net op bed te kijken naar het BBC programma Panorama. Volgens Dag was de documentaire die zij vanavond uit zouden zenden over Scientology de moeite van het kijken waard. Jammergenoeg had Dag er geen zender bij gezet en moest ik dus even zoeken naar wat dat Panorama gebeuren dan was. Maar na minimaal speurwerk was ik er algauw achter dat het hier gewoon de enige échte goeie zender betrof: BBC.

Nou Dag heeft een puntje gescoord want deze docu was echt het niet-zappen waard! Scientology is die enge sekte die gelooft in Thetans (Aliens) of zoiets vaags. Ook zijn ze tegen psychiatrie (om maar eens een willekeurig deel van hun idioterie te belichten), psychiaters zijn namelijk verantwoordelijk voor de holocaust. UHm, tsja, je hebt van die mensen….

Dat is allemaal nog best grappig. Althans, mij lukt het niet goed om een brede glimlach te onderdrukken als ik dat soort onzin om de oren krijg. Enger en dus veel minder geinig is de manier waarop deze sekte omgaat met critici. Ze hebben daar zelfs een term voor: de Fair game Policy.  Deze policy wordt bewaard voor vijanden van de Chruch of Scientology en houdt in dat (and I quote):“[the Enemy…]May be deprived of property or injured by any means by any Scientologist without any discipline of the Scientologist. May be tricked, sued or lied to or destroyed.”

De BBC reporter die Scientology onderzoekt wordt tijdens het maken van de docu door deze creepy cult mensen gevolgd, uitgescholden, valselijk beschuldigd, continu gefilmd en door een bijzonder eng menneke (een soort woordvoerder) onderworpen aan een continue stroom van beschuldigingen en beledigingen.

Wanneer hij andere critici spreekt verhalen die over lastercampagnes gestart tegen hen door Scientology met behulp van privé detectives, bedreigingen en natuurlijk de all time favorite: leugens.

En die jongens hebben geld. Dat win je dus niet makkelijk. Kritiek hebben op scientology moet je dan ook écht willen.

Tijdens de documentaire trommelt scientology een aantal van haar meest prominente (lees hollywood beroemde) leden op om te laten zien hoe leuk ze eigenlijk zijn. Maar wanneer de BBC documentaire maker het lef heeft om Scientology een sekte te noemen mogen de beelden van de sterren niet meer uit worden gezonden.

Brrrrrr. Brrrrr. Brrrr. Ik denk dat je zelf maar gewoon moet kijken. Hopelijk staat het programma later vanavond of morgen online. Creepy ass mensen die $cientologists (zoals het ook wel eens wordt gespeld).

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

5 comments

  1. Ik heb gisteren ook de beelden van de schreeuwende journalist op tv gezien . Het schijnt eerst op Youtube geplaatst te zijn. Nu wordt deze beste man, ik ken hem verder niet, als idioot neergezet door de alien aanhangers. Hoe gebruik je de media in je voordeel, want er is naar mijn weten nergens bij de beelden vermeld wat de reden is dat deze journalist aan het schreeuwen was. Volgens mij zijn ze tegen pschychiatrie, omdat ze gek zouden worden verklaard door een pschychiater. De sekteleden zijn gehersenspoeld, zeker brrrr. Ik ga de documentaire vanavond nag kijken.

  2. Ik heb gisteren wel gehoord dat die journalist zelf ook vond dat-ie als een geëxplodeerde tomaat overkwam. Maar structureel niet-logisch en alles ontkennend en ontwijkend discussiërende types ZIJN ook om gek van te worden, natuurlijk.

  3. Be wary of mindfucks. Voor je het weet ga je borderline of MPS of zo en dat is best wel een handicap in je slagvaardigheid.

  4. Pingback: Anonymous

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit