Sporty Spice

Als je van het voornemen om te gaan sporten zou afvallen, dan zou ik nu in het ziekenhuis aan de dwangvoeding liggen. Elke avond weer neem ik me voor zó hard te sporten dat ik niet zou misstaan bij de Olympische spelen. Alleen in theorie wel, want in de praktijk ben ik nooit zo sportig geweest. 

Het vervelende is dat ik ook echt nooit de behoefte heb gehad om sportig te zijn. Om mij heen sport deze en gene zich keihard in het zweet en het enige gevoel wat dat mij bij oproept is eindeloze verwondering: why??

Op school was sport/gym verplicht. Het gekke is dat ik er nog best goed in was trouwens. Een 8 voor basketball en een 9 voor hockey (Bilthoven he), dus het lag niet aan de aanleg. Maar hoewel ik in allerlei andere zaken gráág en áltijd wil winnen, heb ik dat nu juist met sport totaal niet. In het kort heb ik gewoon de attitude niet waar het om fysieke inspanning gaat. Doe mij maar de lift in plaats van de trap. En doe mij maar de bus in plaats van de fiets of benenwagen.

Maar ja, ik word er niet jonger op. Ik word er niet slanker op. Ik word er niet minder rokerig op (pakje per dag). Het zou dus slim zijn om in elk geval iets te investeren in een relatief gezond lichaam. Aangezien ik niet bereid ben om te stoppen met roken, zal ik moeten sporten. MOETEN sporten. Moeten SPORTEN.

Ik zeg het maar gewoon een paar keer, vooral om mezelf van die noodzaak te overtuigen, want Moeten is altijd een lastig concept voor me geweest. En hoe meer mensen er zijn die doen wat ik MOET, hoe minder ik het wens te doen. Een lastig type…ik.

Maar dit keer ga ik het doen. Dit keer ga ik het doorzettingsvermogen dat ik heb als het gaat om werken, inzetten om te sporten. Ik ga net zo lang door tot ik er bloedmooi, hyperslank én keigezond van ben geworden…en dan blijf ik het doen. Echt, ik zweer het.

Het vervelend is overigens dat ik mezelf totaal niet geloof. TOTAAL niet. Gelukkig ben jij er (de lezer) en hoop ik dat jij me kunt helpen om me aan mijn eigen sportregime te houden. Voor dat doel heb ik een widget geinstalleerd op mijn blog. Je vindt mijn widget rechts in de sidebar. De bedoeling is dat ik de komende tijd 6 kilo afval. Ik geef mezelf 2 maanden. Dat moet genoeg zijn en niet al te lastig.

Op mijn blog zal ik bij vlagen mijn sportavonturen bijhouden. Van jou verwacht (hoop ik) dat je me mentaal helpt bij mijn afval-/sportavontuur. En ja, ik weet dat afvallen en sporten geen direct verband hebben. Maar afvallen vind ik leuk…sporten niet. Dus ja…

Nou…morgen gaat het beginnen. Pfffff.

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

2 comments

  1. Zes pond eraf meteen na het plaatsen van deze blog? Damn… ik zou meer gaan bloggen als ik jou was en dat sporten laten zitten…. [/geintje]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit