The fabric

Oh nee, nu blijven die 6 boerka’s gewoon rondlopen. Waar gaat het heen met dit land. Er is teveel stof! Stoffenmarkten moeten gewoon aan worden gepakt. Je moet het probleem bij de wortel aanpakken!

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

11 comments

 1. Waar mensen ΓΌberhaupt het onzalige idee vandaan halen om andere mensen te vertellen wat ze moeten dragen! Sure, je verkleint je kansen op een baan, maar hoeveel burqa-vrouwen willen er nou werk? En ja, dan kort je ze toch lekker op hun uitkering en geef je ze geen stageplaats als daar een goede reden voor is! Misschien kiezen ze er dan voor om er “normaal” (excuse me: wenselijk) bij te lopen. Fat chance.

  Maar verbieden: dat zou verboden moeten worden!

 2. Ach…. Hema strings die boven een te heet gewassen spijkerboek en vet rolletjes uitkomen mogen wat mij betreft best wel verboden worden.

 3. “Wel wordt actief gezocht naar juridische ruimte om te komen tot een verbod op gelaatsbedekkende kleding.”

  Juist. Zoals inbrekers zoeken naar juridische ruimte om breedschalig toegang te verkrijgen tot ruimten waar huisvesting en/of bedrijsuitvoering plaats vindt.

 4. En Verdonk als een verwend klein kind dat haar zin niet krijgt op zoek gaat naar juridische ruimte om een onafhankelijke commissie af te schaffen.

 5. In het kader van “we moeten de wil van het gepeupel volgen in deze verkiezingstijden, dus laten we iets verbieden waarvan we zeker weten dat een hoop Nederlanders zullen zeggen “strakke actie!”. Al gaat het inderdaad maar om een handjevol vrouwen…

  Overigens ben ik op Sloterdijk wel eens een vrouw tegengekomen die geheel in het zwart was. Kleding tot aan de grond, volledige hoofdbedekking en gezicht geheel verborgen achter een ondoorzichtige, zwarte sluier. Ik moet zeggen dat ik dat best een griezelig gezicht vond. Net een soort fantoom. Maar verbieden? Neuh.. moet ze lekker dragen als ze dat wil.

 6. Wel apart, dat ze eerst verplichten om een helm te dragen op een bromfiets en op een motor en dat dan het dragen van een integraalhelm, die juist veiliger is dan een “potje” nu verboden gaat worden. Als het juridisch kan tenminste.

 7. Ik zie niet in waar iemand het recht vandaan denkt te halen om zich dusdanig te kleden dat zoveel anderen zich ongemakkelijk voelen. Is dat sociaal gedrag? En is het in een democratie niet zo dat “meeste stemmen gelden”?

  En zijn we niet ongepast paternalistisch wanneer we dit soort gedrag in bescherming nemen? Heeft die vrouw in die burka onze bescherming nodig? Is ze werkelijk zo zwak? En onttrekt zij zich niet overduidelijk aan ons en “onze bescherming”. Of vinden we vrouwen in burkas nou echt helemaal de bom?

  Zo, dat was wel even genoeg. πŸ˜‰

 8. “Ik zie niet in waar iemand het recht vandaan denkt te halen om zich dusdanig te kleden dat zoveel anderen zich ongemakkelijk voelen.”

  Ach, dat heb ik weer als ik bepaalde vrouwen zie, die zich per se in kleding van 3 maten te klein wringen…

 9. Als we elkaar nou gewoon allemaal in onze waarde laten.. zowel de vrouwen die graag in burka’s lopen als de vrouwen die te kleine kleding willen dragen, dan zijn we in ieder geval al een eind op de goede weg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit