Dushi Tera

Hij is binnen: mijn e-ticket brandt in mijn gmail inbox en heeft zich ook al een weg naar mijn printer gebaand. Van 4 september t/m 21 september zit ik te bakken in de warme Arubaanse zon.

Het is nu alweer 2 jaar geleden dat ik met blote voeten over de witte stranden slenterde. Alweer 2 jaar geleden dat ik mijn tantes en ooms zag. Al kwam ik ze hier en daar wel in het Nederlandse en internationale nieuws tegen wanneer het over Natalee Holloway ging. En laatst kwam ik een oom en tante tegen in het boek van Joran van der Sloot over diezelfde zaak. Maar daarover een andere keer meer. Laat ik benadrukken dat mijn familie haar niet heeft vermoord, ontvoerd, of zelfs maar verveeld met saaie dia’s of anekdotes. Voor je het weet staat Beth (mama Holloway) bij je op de stoep en ben je maandenlang het enige nieuws in Amerika.

Maar goed. Ik ga dus naar Aruba. Maar vóór ik die kant op ga, komt Aruba hierheen. Eerst was dat mijn moeder, maar die is alweer een weekje weg. Maar dit keer kreeg ik een telefoontje van Mike Eman. Mike is de broer van Henny Eman, de voormalig premier van Aruba. Ook vader Eman heeft een tijdje het land geleid en hoewel Betico er met de roem vandoor ging was de inzet bij de Status Aparte van Eman sr. Mike is de nieuwste Eman telg die zich in de politiek begeeft. De kans is groot dat ook hij in de toekomst het land een tijd zal leiden. Maar los daarvan is het een aardige vent.

Maar goed, Mike belde dus dat hij in het Nederlandse was met een delegatie van de AVP. Deze partij is 1 van de 2 grote partijen op het eiland (zie ook dit stuk) en op dit moment in de oppositie. Nu is de Arubaanse politiek net ietsje anders dan de Nederlandse. Alleen al om het simpele feit dat de schaal veel kleiner is. De kloof tussen bevolking en politiek is minimaal. De emoties lopen vaak hoog op. En corruptie is (net als hier) aanwezig, maar veel meer in het zicht omdat men er nou eenmaal dichter op zit.

Persoonlijk heb ik mij nooit heel intensief bezig gehouden met de politiek van Aruba. Ik ben opgegroeid in Nederland en ben dus vooral geinteresseerd in wat er zich hier afspeelt. Totdat de Arubaanse politiek zich met mij- of liever gezegd met mijn familie ging bemoeien. Dat lange verhaal zal ik je nu besparen, maar ik heb uit eigen ervaring mogen leren dat voor sommige MEP politici integriteit en de wet alleen maar woorden zijn.

Hoe het zit met de AVP als partij…geen idee, maar in Mike heb ik in ieder geval vertrouwen.

Maar toen ik de uitnodiging doorkreeg gemaild om naar Rotterdam te komen naar een bijeenkomst waar de huidige politieke situatie op Aruba zou worden besproken, dacht ik blwehhhh. Gewoon omdat ik bij vlagen aartslui ben 🙂 Maar toen Mike me ook ging bellen kon ik er natuurlijk met geen mogelijkheid meer onderuit.

En aangezien men mij had gevraagd om er ook wat over te zeggen op mijn website; bij deze

Vanavond 9 mei
Stationplein 45
Zalen Engels-Zaal 2005
1e Etage
Rotterdam

Een bijeenkomst over de huidige politieke situatie op Aruba en de visie voor de toekomst.

Ik hoop echt dat wanneer ik 4 september richting Aruba ga, dat ik de politiek aldaar een klein beetje uit de weg kan gaan en gewoon lekker vakantie kan vieren. Want hoewel ik van de Arubaanse politiek niet megaveel weet, weet ik van vakantievieren daadwerkelijk alles!

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

11 comments

 1. Zo, je hebt iets leuks om naar uit te kijken.
  Hoorde net dat Nel O. en Rudy C. al een strandbedje hebben gereserveerd, een links van jou en de ander rechts.
  De in’s and out’s van de Arubaanse politiek ken ik ook niet, maar volgens mij is AVP of MEP lood om oud ijzer.
  Hoe dan ook is de situatie veel werkbaarder dan op Curacao met zijn grote aantal partijen (personal interest groups).
  Dat de AVP nu naar Nederland is om hulp in te roepen is toch een beetje een zwaktebod. Oduber reageerde direct: “Ze gaan nu uithuilen in Nederland”.
  O ja, ik ben fan van Marisol Tromp… 😉

 2. Over de MEP kan ik alleen zeggen wat ik ze heb zien doen en dat is onbeperkt schofterig. Marisol zal vast prima zijn. Heb niks voor of tegen haar. Maar goed dat hele geintje dat de MEp de laatste jaren uit heeft gehaald is echt disgusting.

  AVP heb ik het ook niet per definitie mee op. Althans niet als partij. Wel ken ik Mike Eman en dat vind ik een oprechte en integere vent die hard werkt en het goed voor heeft met Aruba.

  Dat ze nu naar Nederland komen is misschien aan de ene kant een zwaktebod (al hebben Arubanen niet zo’n chip op hun shoulder als het om NL gaat), aan de andere kant heeft de MEP al meerdere malen mensen hun rechten afgenomen op een gruwelijk dictatoriale manier. Ik had een overzicht van een aantal van dat soort geintjes, maar kan die even niet terugvinden. Maar dat kan zo echt niet doorgaan. En TeleMep of de Diarree gaan daar niet bij helpen.

  Aan de andere kant krijgt elk volk de leider die zij verdient. Tsja, het is dan triest gesteld met het tropische paradijsje waar mijn ouders wonen. Wie weet komt het nog goed. En laat ik nogmaals benadrukken dat dat niet in de vorm van de AVP moet, maar wel OF zonder MEP OF met nieuwe MEP-ers. Deze zijn beyond tainted.

 3. Oh en als Rudy naast me komt liggen gaat het echt gezellig worden. Die homofobe, kabouter-plop-look-a-like lees ik erg graag de les.

 4. Illie: Nieuws over Natalee weet ik weinig van. Wel heeft die Joran een boek geschreven. Erg interesting moet ik zeggen!

  Ik ga naar Aruba met Jan natuurlijk 🙂

 5. Pingback: Anonymous

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit