Zaterdag in huis

Bij het bestellen werd al duidelijk dat het niks zou worden. Bol.com adverteerde me op weg naar de bestel-knop: “Wij hebben nog genoeg exemplaren. Vandaag besteld, zaterdag in huis.” Het was de dinsdag voor de nieuwste (en laatste)Harry Potter uit zou komen. Mooi dacht ik, dan hoef ik niet in de rij te staan. Maar wat te goed klinkt om waar te zijn, is meestal ook precies dat: te goed om waar te zijn.

Na mijn bestelling (en betaling) kreeg ik een email van meneer en mevrouw Bol. Mijn boek zou zaterdag geleverd worden door TNT. Mocht ik niet aanwezig zijn, dan on ik het ophalen bij het postkantoor (alsof het ooit anders werkt). Wachten wachten wachten…..

En toen was het zaterdag. Op de valreep had ik nog snel even de nieuwste Stephen King uitgelezen. Helemaal klaar om Harry Potter te verslinden. Het boek dan he. Niet de acteur of zoiets geks. Maar goed. Vroeg eruit, nog even naar de stoffenmarkt. Snel snel…wat als het boek er al was. Snel nog een kopje koffie. Althans een poging daartoe bij de Beurs, maar daarover een andere keer meer. En nog sneller weer naar huis. Het duurde tot een uur of 8 ‘s avonds tot ik me realiseerde dat Harry mij niet ging bezoeken. Tsja, hoop doet leven. En leven deed ik, maar zonder Harry Potter.

Zondag een telefoontje: Heb je hem al uit. Mijn zusje wilde het graag over Potter hebben. Maar ja. Maandag dan. Na mijn werk snel naar huis. Geen potter, geen briefje, geen niks. Ook dinsdag bleef TNT weg. Verdomme.

Woensdag was ik het zat en belde die dikke van Bol. Wat een stelletje prutsers. De mevrouw aan de andere kant van de klantenservicelijn wist mij te vertellen dat Bol met TNT had afgesproken dat ze 8 dagen hadden om de boeken te bezorgen.

ACHT DAGEN???? What happened to “zaterdag in huis”? Maar goed, uitvallen tegen klantenservice mensen is zinloos gebeld en ik bleef dus beleefd. Op mijn vraag waar ik een klacht in kan dienen gaf de dame me haastig het adres van TNT. Braaf schreef ik het op, maar: “Ik heb met Bol een afspraak gemaakt. Namelijk levering op zaterdag. Daar hebben jullie mee geadverteerd. Welke afspraak Bol met TNT heeft interesseert me daadwerkelijk niks.” Dat was de dame met me eens. Nadat ze me het adres van Bol’s klachtenbox had gegeven adviseerde ze me nog even om het boek vooral ergens anders te kopen. Pfffff, alsof ik dat zelf nog niet had bedacht. 2 uur later had ik Harry in huis. De oude beproefde kinderboekwinkel had er nog 3. Bol = exit!

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

6 comments

  1. Ik zie ze al een een hele poos bij Albert Heijn liggen.
    Beetje lastig lezen in het Engels vond ik bij een eerder exemplaar. Ik was alleen bekend met de Nederlandse namen van al de hoofd- en bijfiguren en andere dingen.
    Niks verraden he. Ik moet deze nog lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit