Be a man (M/V)

Sinds Fitna zie ik weer (nog steeds) alle usual suspects voorbij gaan om hun plasje te doen over Fitna, Wilders, Moslims, islam, allochtonen, landen van herkomst, eerste generaties en tweede, 11 september, 2 november, 6 mei, 18 januari, 4 oktober en nog zo wat willekeurige data. The usual suspects doen afwisselend afkeurend of goedkeurend over Flutna, roepen afwisselend moslims op om van van alles afstand te nemen of juist Wilders of soms Balkende om dat te doen. Ze willen samen vechten tegen moslimterrorisme of autochtoon extremisme. En willen van links en van rechts iedereen, het liefst tegelijkertijd begrijpen en van angst ontdoen.

The usual suspects. The usual bullshit.

Waar blijft toch die politicus die eens een keer niet iedereen probeert te begrijpen en er voor IEDEREEN probeert te zijn. Waar blijft toch die politicus die principiële keuzes maakt en niet bij de eerste de beste gelegenheid veren afschudt omdat die maar in de weg zitten. Waar blijft nou die persoon met ballen (M/V) die gewoon stelt dat de mensen die op Wilders stemmen of sympathiseren met die idioot, net zo idioot zijn als hij. Welke politicus durft eens een keer gewoon uit te spreken dat angst geen enkel excuus voor racisme en uitsluiting is. Van niemand, auto of allo. Welke politicus houdt eens op met dat angstige gedoe en gedraai en in Jip en Janneke taal gesproken rommel.

Bestaat onze democratie niet uit vele verschillende partijen? Moet elke partij, iedere burger aanspreken? Moeten de verschillen nou echt blijven hangen in 80 km/u op de snelweg of toch maar 100? Moeten de verschillen niet ideologisch zijn. En betekent dat niet juist dat je er als partij dus niet voor iedereen kunt zijn. Althans, het betekent niet dat iedereen het met je eens hoeft te zijn. Verlies je je kracht niet als je iedereen blij moet maken? Maak eens een keuze. Ga eens ergens voor staan. Draai er eens niet omheen. Be a man (M/V). Zeg eens wat. Iets echts. Iets met betekenis. Hou op met dat infantiele zalf-gezever. Wees eens niet zo bang om écht wat te vinden. Om een voorbeeld te zijn. Om morele kaders te schetsen. Voed onze democratie eens een keer. Hou op met ‘m alleen leeg te zuigen.

Straks is hij op!

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

2 comments

  1. ‘Flutna’ is een mooie vondst. Die houden we erin!
    Ik heb zojuist het prachtige boek van Charles Lewinsky ‘Het lot van de familie Meijer’ in één ruk uitgelezen. Een aanrader voor iedereen en dus ook voor politici. Daarin krijg je een heel goed en beklemmend beeld van de sluipende gevaren van antisemitisme (en dus racisme in het algemeen). Zo’n boek maakt die hele Wilders-‘film’ in één klap tot een zielige en beschamende vertoning.

  2. Ik zet ‘m op mijn lijst. Maar dat was ook mijn eerste reactie op het filmpje van Wilderz: wat een nare propaganda…waar doet het me nou aan denken…maar goed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit