Bla bla bla

Wat is het toch met mij en mijn allergie voor onoprechtheid. Ik bedoel, zelf ben ik ook niet alleen maar absoluut eerlijk. Soms maak ik de waarheid wat zachter, soms buig ik ‘m wat, soms is de waarheid wat flexibeler wanneer het uit mijn mond komt. Maar weet je, echt liegen vind ik naar. Echt onoprecht zijn vind ik lelijk.Β 

Maar wat is dan het verschil? Goeie vraag. Misschien zit het ‘m in opportunisme bedenk ik me nu. Liegen omdat het je beter uitkomt. Omdat jij er beter mee scoort. Zeggen dat je A bent, maar B doen. Zeggen dat je X vindt, maar handelen op basis van Y. Omdat het je meer oplevert. Misschien is dat het inderdaad wel.

Ik zal nooit (okay, zelden) beweren dat ik boven al dat gekonkel sta. Maar ik kan oprecht zeggen dat ik een keiharde poging ertoe doe. En dat ik me gepast schaam, wanneer ik faal in mijn poging en toch onoprecht ben geweest, uit gemak.

Ik merk dat ik het moeilijk vind. Communiceren met mensen die onoprecht zijn. Ze praten tegen je, je hoort hun woorden, maar je voelt wat ze eigenlijk bedoelen of willen of zeggen. Alleen daarop reageren is bijna onmogelijk. Want ze zeggen het niet. Ze ontnemen jou de mogelijkheid tot een echt gesprek.

Hij zegt goedemorgen, maar bedoelt wat doe jij hier? Jij zegt goedemorgen terug, maar wilt eigenlijk vragen, waarom mag ik hier niet zijn?Β 

Een keer is niet erg hoor. Een keer metacommunicatie is best geinig. Maar consequent met een masker praten is – in elk geval voor mij – onmogelijk.

Ik ben dan ook nog zo’n lul dat ik het wel probeer. Door het gewoon op tafel te leggen. Jij mag mij niet. Of Jij vindt het moeilijk met mij te dealen (onoprechte mensen hebben dat namelijk wel vaker). Geen reactie. Snel over naar iets wat niet echt is. Iets wat nergens over gaat.

Ik heb het maar opgegeven. Geen zin meer om te investeren. Jammer vind ik het wel. En irritant trouwens. Maar dat zeg ik maar niet meer. Levert toch niks op. En zo ben ik zelf onoprecht geworden. En daar zitten we dan. Bla bla bla bla. Zonde van mijn tijd.

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

17 comments

 1. Het leven is een spel… alleen het resultaat telt, niet de weg er naartoe…
  En meer van dat soort gemeenplaatsen.
  Op sommige plaatsen is dat minder kwalijk dan op andere.
  Maar er is er maar een die dat bepaalt… πŸ˜‰

 2. Het is ook heel vervelend. Normaal gesproken probeer ik die mensen zo veel mogelijk te negeren, wat niet heel veel moeite kost want ze komen vanzelf nooit in mijn vriendenkring. Echter zijn er ook momenten dat je er mee _moet_ dealen… en dat maakt het lastig, gevaarlijk zelfs soms.

 3. Wie is deze zeik kippie? Iemand die geslacht wil worden? Het lijkt me in ieder geval geen weldenkend “mens” maar eerder een kip met de hersens van een garnaal.

 4. Oh, maar dan nog een reactie op het artikel (ik had dat in omgekeerde volgorde moeten doen):

  Ik werk voor het eerst in mijn leven in een positite dat ik ook van alles om me heen meekrijg van gedoe tussen mensen, en verborgen agenda’s en zo. Ik word er zelf niet door geraakt voorlopig, maar het is heel ongemakkelijk inderdaad.

 5. Die mensen zullen er altijd zijn, bovendien is niet iedereen bereid naar zijn eigen functioneren net zo kritisch te kijken als dat men dat wel naar een ander doet.
  Ik heb meer moeite als de mensen die er voor mij toedoen hun oprechtheid verliezen.

  Note to kippie, volgens mij heb jij niet helemaal begrepen waar dit verhaal over ging. Blijkbaar hang je veel rond op Geen Stijl, ik zou zeggen, lekker blijven doen, immers soort zoekt soort.
  Je ergernis begrijp ik vervolgens dan weer niet, of had je nog niet geleerd dat er rechtsboven iedere website een rood kruisje zit waarmee je alles waar je je aan ergert weg geklikt kan worden. Het werkt heel goed, ik heb het al regelmatig bij Geenstijl gedaan. Succes ermee!

 6. @Kippie: ik had het vooral over GeenStijl hoor, niet specifiek over jou, wat dat anonieme spuien betreft. Maar natuurlijk kan het wel, anoniem reageren. Je maakt een vage e-mailaccount aan en spuien maar. Althans, ik ben daar niet dom genoeg voor, om dat niet te kunnen πŸ˜€

 7. Dood aan dat kakelende kippie (waarvan ik vermoed dat het eigenlijk een haantje is) en back to topic:

  Wat maakt jou zo allergisch voor onoprechte of onechte mensen? Die zijn er inderdaad maar daar staan een heleboel mensen tegenover die dat wel zijn. Daarbij is het wat ingewikkeld en vermoeiend om met iedereen in de hele wereld vriendjes te willen zijn…

 8. @laurent……. tis heus een echt emailadres, ach te dom of te bang ……wie zal het zeggen

  @flipse dank je wel voor je openhartigheid, begint al een beetje op geenstijl te lijken hier

 9. @laurent dat anonieme spuien heeft natuurlijk een reden…. zoals je weet, das net zoiets als klokkenluiders in de verdoemenishoekjes worden gezet…. dus zooooooooooooooooooooooooo raaaaaaaaaaaaaaar is dat niet…..

 10. @Kippie: ja, maar dan maak ik toch gewoon even een hotmailadres aan? Of ben je verplicht persoonsgegevens op te geven?
  En nee, het is inderdaad niet raar dat die mensen niet open en bloot met hun gescheld voor de dag durven komen, dat soort volk is het inderdaad wel.

 11. @Laurent ……. Dat soort volk…… is dat nou niet juist een van de kernproblemen in deze samenleving…. de kwalificatie dat soort volk!!!! specificeer dat eens…. dom volk, slim…. arm , rijk, bruin, zwart, blank….. etcetera

 12. Kletsende kippen boeien mij niet. Zeker niet als ze dat doen zonder kop. Ik kan me helemaal vinden in dit logje. Vooral in dat praten met mensen die een masker dragen en die dan toch niet zeggen (althans niet met woorden) wat ze bedoelen. Lastig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit