You win 1-0

Hero Brinkman bij De wereld draait door. Ik ben daadwerkelijk geschrokken, boos, geïrriteerd en teleurgesteld. Verkopen die boevenbende. Ik had het hem al eerder horen en zien zeggen. Niks nieuws onder de zon. Mongolen lopen in de politiek de laatste tijd los rond. Maar dat Mathijs van Nieuwekerk hem ongestoord laat verkondigen dat het logisch is dat de eilanden corrupt zijn, want het zijn nu eenmaal bananenrepubliekjes. En dat hij lacherig reageert op het idee ze op marktplaats te zetten, dat vind ik nog veel enger. Dat Martin Bril (karma?) zegt: ja het is een beerput, maar daarom moeten we ze juist houden, ze kunnen nog geen ui bakken. En dat dat blijkbaar (goh, goeie en kritische gespreksleider ben je Mathijs, begin een eigen blad ofzo joh) normaal is, is het failliet van die semi-intelectuele publieke omroep lapzwansen.

Donder op met politieke correctheid, wat dacht je van basale menselijke omgangsvormen? Er wonen hier Arubanen en Antillianen. Hele gewone mensen hoor (ja ik weet het, dat zou je door al die dikke corruptie heen niet zeggen). En zo van tafel te worden geveegd op die manier. In een programma waar je misschien wel met plezier naar kijkt, zonder enige kritische noot….wtf. Brinkman kan de naam Aruba niet eens spellen (alstublieft hero, speciaal voor jou A-r-u-b-a), Bril doet net alsof hij specialist is.

Ik heb het op Aruba nog niet zien gebeuren hoor. Een talkshow waarin we gasten uitnodigen die zeggen: ach die Hollanders zijn zo corrupt met de bouwfraude, World Online, IRT-affaire, Lockheed en ga zo maar door. We zouden ze moeten verkopen aan België. Pff, als we er nog wat voor krijgen, zegt dan de andere gast dan. Ze kunnen niet dansen en ze zijn zo gierig. Gek genoeg heb ik die show op Aruba nog niet voorbij zien komen. Nou ja, gek. Heel normaal eigenlijk. Dat is namelijk geen normale manier voor volwassen mensen om over (vooral zo min mogelijk mét) anderen te praten.

Op aanraden van een collega zapte ik naar De wereld draait door. Maar meer dan buikpijn en een bijzonder verdrietig gevoel levert het niet op. Voor het eerst wil ik oprecht uit dit steeds lelijker wordende land. Het heeft even geduurd voordat ik het zo diep van binnen voelde, maar we zijn er. Winnen ze toch, die racisten en zij die erbij staan en ernaar kijken. 1-0.

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

15 comments

 1. Ik kijk al een tijdje niet zo vaak meer naar DWDD. Men vindt zichzelf veelal te leuk, te slim en te interessant en is van informatief amusement afgedaald naar populistisch amusement met sterren als Ronald Sørensen en Hero Brinkman. Nee, laat maar. Ik hoef niet meer.

 2. In discussies is het van belang dat meerdere kanten van de zaak worden belicht. Afhankelijk van de situatie kan men van insteek veranderen.
  Zo mag men ideeen die bij sommige mensen op Curacao leven best kritisch beschouwen. In Nederland kost het mij echter redelijk veel tijd om begrip proberen te kweken voor de Antilliaanse (en Arubaanse) zaak.
  Het is niet anders.
  Welk land heb je op het oog?

 3. Ik ben het eens met ton.
  Van Nieuwkerk vindt zichzelf geweldig en o zo leuk. Hij heeft Hero Brinkman nu al een aantal keren uitgenodigd en geen strobreed in de weg gelegd.
  Genoemd interview heb ik niet gezien maar Brinkman kan gewoon zijn racistische praatjes spuien. Martin Bril is kennelijk ook ‘om’. Trouwens veel Volkskrantredacteuren zijn pro PVV.
  Bij het vorige interview met dit heerschap was Jan Mulder de sidekick. Ook hij deed niks kritisch naar Brinkman. Dat stoorde me ook al enorm. Mulder is natuurlijk ook een SP stemmer die rechts z’n zakken vult.
  DWDD schijnt volgend seizoen naar RTL 4 te gaan, omdat de VARA aan de salariseisen van Van Nieuwkerk niet wil voldoen (en ook niet kan vanwege de Balkenende norm).
  Bovendien is Van Nieuwkerk ook erg kritiekloos naar PR de Vries toe in de zaak Holloway (ondanks een aanvaring vorig seizoen die meer met beider kolossale ego’s heeft te maken). Geen kritisch woord over de Joran 2 uitzending.

 4. Er wonen op Aruba (procentueel) veel meer Nederlanders dan Arubanen in Nederland wonen. Deze mensen vind je OVERAL!!!! In de restaurants hier stikt het van de Nederlandse stagieres. Anderen zijn een zaak begonnen. We hebben hier keukenzaken, badkamerzaken, cateringbedrijven, restaurants, hotels, golfaangelegenheden die door Nederlandes bedreven worden. Verder niet te vergeten de vele..o jee vele Nederlanders die hier hun zwartgeld komen witwassen (zij zijn de beerput) en ga zo maar door. Ga maar eens een middagje eten in bv. Bingo, of Plaza of Le Petit Cafe. In deze reataurants moet je je bestelling in het Nederlands doen, want daar werken en komen alleen kaaskoppen. Het ziekenhuis wordt door een Nederlander bestiert, zo ook de luchthaven (smerige man). Capabele Arubenen genoeg. Kijk maar naar de AZV die nu die door Nederlanders (Agis) min of meer overgenomen is, terwijl er genoeg goed opgeleide Arubanen dit werk zo kunnen overnemen. Niemand legt hier deze mensen een strobreed in de weg. Dit tot daar aan toe. Kwalijker vind ik het dat als Hero Brinkman stupiditeiten verkondigt op de televisie in Nederland of zelfs hier ter plekke, geen enkele Nederlander die het hier zo goed heeft, opstaat en protesteert. Geen Hollander die dan voor Aruba, de Arubaan en de gastvrijheid die ze hier genieten in de bres springt. Integendeel. Men houdt zich muisstil. Ik lees geen ingezonden brieven van Hollanders, ik las geen commentaar op de site van een bekende vunzige Nederlander hier, ik zag geen enkele prosterende Nederlander op straat toen Hero hier rondliep. De Nederlandstalige krant Amigoe deed hier op Aruba ook (bijna) niets mee. Men hield zich muisstil. Ons kent ons, denk ik dan. De kranten de Diario en AweMainta leverden fel kritiek!! Ik was toen niet hier, maar ik heb me wel voorgenomen dat Hero Brinkman en cohorten hier in ieder geval niet zo maar mee weg komen bij een volgende bezoek. Ook zal ik er alleen staan, ik zal protesteren tegen zijn komst en de komst van de zijnen!!!
  Ik heb tot vervelends toe mails naar de DWDD gestuurd om onze (Arubaanse) kant van het Holloway verhaal te mogen komen vertellen, maar er is hier nooit never op gereageerd. De Vries komt met een ongeloofwaardig verhaal, en hij krijgt alle zendtijd en geen enkel kritisch tegenwoord. Het is inderdaad te triest voor woorden wat in Nederland gebeurt en de makambas hier doen er ook niet veel aan om een andere licht op dit zeer intolerant optreden en domme uitspraken van een ignorante Hero Brinkman te pareren. Deze mensen en zeker een televisieman als Mathijs van DWDD moeten de geschiedenis van deze eilanden kennen voordat ze zo’n wafel opzetten. Dom, dom, dom…….

 5. Nou zeg. ik heb het niet gezien, maar zoals je het beschrijft kan ik me voorstellen dat je je wel heel erg ongemakkelijk begint te voelen hier. Verdrietig hoor.

 6. @Myriam: ik snap niet dat ze die Brinkman destijds niet direct met een enorme schop onder zijn hol uit die commissie getrapt hebben. Iemand die zich zo lomp gedraagt in een ander land heeft niets te zoeken in een parlementaire afvaardiging. Die heeft helemaal nergens iets te zoeken.

 7. Dit is een duidelijke zaak.
  Houd toch eens op met dat zeilige geneuzel over respect en fatsoen.
  Aruba is een corrupte teringzooi en dat is waar!
  Miljarden nederlands belastinggeld zijn daar in verkeerde handen terechtgekomen!
  Daarnaast hebben we in Nederland veel last van criminele Antiliaanse en Arubaanse jongeren.
  Het antwoord van mij een een groot deel van de nederlandse massa: dichtdraaien die geldkraan en de rug toekeren dat achterlijke eiland!

  Hero Brinkman is a hero!

  En Xaviera is een nutteloze dombo die niet inziet dat de samenleving achteruit is gehold door de immigratiegolf vanuit de Antillen en Marokko!

  Oh, wat ben ik nu een slecht mens he!?

  Leve de veilige mening (is vooral voor vrouwen erg belangrijk) waarmee je op verjaardagen kunt wegkomen!

  Groet,

  Willem Sanders

 8. Ik zou natuurlijk in kunnen gaan op je krabbeltjes. Maar als Brinkman je Hero is…tsja, dan kan ik eigenlijk alleen maar medelijden hebben. Geven ze ook spuitjes voor sneuheid? En zo ja…is er dan een dokter in de zaal?

 9. Oh, oh, oh, wat een sukkel. Waarschijnlijk weer zo iemand die niet eens het verschil weet tussen Antillen en Aruba. Hier op Aruba wonen duizenden Nederlanders die het goed hebben, maar er zitten ook criminelen en corrupten tussen. Zullen we ze ook gaan wegpesten??? De miljarden waar zo graag over gesproken en geschreven wordt in Nederland gaat naar de ANTILLEN en niet naar Aruba. Dat weet Brinkman ook heus wel, maar spreekt andere taal voor de dommerikken die het klakkeloos overnemen. Voor alle duidelijkheid, Aruba is sinds 1986 een land op zich en is vanaf volgend jaar financieel compleet onafhankelijk van Nederland. Wel de feiten kennen voordat je onzin op papier zet, Hero’s idool. Overigens is deze Hero wel een enorme lafaard, want toen hij gisteravond van hier vertrok vroeg hij om politiebegeleiding, terwijl hij zelf op de radio uitdrukkelijkheeft verklaard zich vrij te kunnen bewegen op Aruba. Hij wil zelf hier terug komen met vakantie, zo’n hypocriete lul is het wel. Verder is hij een ordinaire crimineel die voor de Amerikaanse zender Fox de hele Arubaanse bevolking schoffeert door o.a. te verklaren heeft dat Aruba een gevaarlijk land is en dat men maar beter kan wegblijven van hier, maar zelf komt hij wel met vakantie straks. Omdat men in Amerika niet weten dat hier een lul aan het woord is, gelooft men hem en zo draait hij de Arubaanse economie de nek om. Hoe zouden de Nederlanders het vinden als we ze allemaal voor NSB’ers zouden uitmaken??? Per slot van rekening waren deze landverraders overal te vinden in Nederland na de Tweede Wereldoorlog.

 10. Xaviera vindt zichzelf heel slim want ze heeft het met haar VMBO-hersentjes voor elkaar gekregen om mij te googlen!

  Knap hoor! Heb je daarvoor mijn gefingeerde naam gebruikt of heb je mijn privacy geschonden door mijn e-mail adres te gebruiken?

  Heel professioneel voor een host om persoonlijke dingen over je gasten te vermelden!

  Maar ja, je hebt natuurlijk alleen respect voor mensen die het met je eens zijn, right?

  En Myriam, Hero is geen lafaard, dat jij dat niet inziet getuigt van een enorme domheid of volgzame laffe politieke correctheid.
  Dit land is al lang genoeg gedomineerd door jullie stupide zogenaamd respectvolle meningen.

  Het land uit met zich misdragende immigranten!!
  (geen respect voor buitenlanders die er hier een potje van maken)

  Waarom zou ik, als rasechte hollander dit soort dingen niet mogen zeggen?

  Omdat dit soort belachelijke fatsoensnormen er vanaf de lagere school door de linkse garde bij ons zijn ingeramd?

  Tijden veranderen en er zal binnen enkele jaren keihard worden opgetreden tegen buitenlands tuig.

  En Myriam is een muts die niet voor zichzelf kan denken en graag de massa volgt, door jullie minderwaardig gestoorde dozen is de samenleving achteruit gehold.

  En, Xaviera, je bent niet lekker, mannen vallen bij bosjes voor blond met blauwe ogen, hollandse vrouwen dus!

 11. En Myriam gaf aan dat Hero een lafaard is omdat hij om politiebeleiding vroeg.
  Ja muts zo gaat dat nou eenmaal tegenwoordig, als je iets zegt dat mensen niet graag horen dan moet je dood! Leve het vrije debat he domme snol!

  En daarom leven de kopstukken van de PVV in bunkers omdat ze met dreigingen en geweld achtervolgd worden door stinkmoslims en andere achterlijke gestoorde buitenlanders die het niet verdienen om (hier) te leven.
  Berechten in Nederland maar dan op basis van driedubbele straffen en daarna voorgoed paspoort intrekken!
  Zo, zo denk ik erover en met mij inmiddels ruim 20 procent van de bevolking.
  Wat zijn we toch een slechte mensen niet?

 12. Niet iedereen denkt negatief over Wilders en Hero.
  Je moet je realiseren dat ze meer dan 20 % van de kiezers achter zich hebben.
  Het land is aardig verkankerd door te ver doorgeschoten tolerantie voor zich misdragende immigranten.
  Nederland voor de Nederlanders en eigen volk eerst!

 13. Na Anousha Nzuma’s optreden in DWDD, moest ik aan deze post denken en zocht hem weer even op. Jouw analyse is nog eens bewezen door de uitzending over robert vuijsje en door het tenenkrommende interview met Albino Moisés Cardoso.

  Het nachecken van Willem Sanders via zijn e-mail en de opmerking over het Karma van Martin Bril was ik vergeten. Voor mij haalt dat het verhaal erg naar beneden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit