Oh my god oh my god oh my god

Oh my god, oh my god, oh my god, oh my god….OH my God! Het is nu bewezen: spinnen hebben het op mij voorzien. Gisteren vertelde ik op het terras aan wat vrienden al over de keer dat ik op een ander terras (er komen in mijn anekdotes vaak terrassen voor) zat en een spin ontdekte op de tafel. Ik keek de spin aan.

De spin keek mij aan. En het beest strekte 2 van de 300 poten uit (ja, ze hebben er 300) in een soort karatehouding, klaar om het gevecht met mij aan te gaan. Mijn terraspartner weigert tot op de dag van vandaag te geloven dat dit waar is. Maar ik zweer het. Ik zweer het dus echt.

Vandaag zit ik in de trein. Minding my own business. Je weet wel, de Zweedse puzzel aan het maken in de spits, mijn horoscoop aan het lezen en het niet geloven, dat soort dingen. Opeens voel ik gebkriebel op mijn gezicht. Ik denk nog: een haar. Mijn krullen zijn nogal lastig en scheppen er plezier in om mijn gezicht te kriebelen. Maar ik vertrouw de richting die het gekriebel opgaat totaal niet. Haar kriebelt namelijk geen pad over je hoofd. Dus tik ik de bron van het gekriebel weg.

Nog steeds heb ik het niet door. Maar als ik op de lege plek naast me kijk, zie ik een spin zo groot als een …een huis denk ik. Misschien wel een flatgebouw. Misschien een dorp. Ik weet het niet exact.

AAAAAAAAAAAAAH

De puzzel in de spits is niet langer interessant. Mijn krant is nu een moordwapen. Het is de spin of ik. Mijn overbuurman kijkt me een beetje meewarig aan. AAAAAAAAAAAAH, zeg ik en druk de spin plat. Althans, dat hoop ik. Want ik zit nog in de trein en de platgedrukte spin ligt nog onder mijn spits. Inmiddels heb ik mijn paraplu én mijn tas erbij gegooid. Een actie die dan toch een glimlach op het gezicht tovert van mijn overbuurman.

Oh my God zeg ik.

En nu zit ik hier dus naast een potentieel dood spinnenlijf. Ik heb overal kriebels. Zin om mijn haar te wassen. Zin om naar een andere coupé te verhuizen of een ander land. En mijn handen trillen alsof …nou ja, alsof er een spin over mijn gezicht liep.

Ze zeggen dat spinnen banger zijn voor jou, dan jij voor hen. Nou ik moet nog een spin tegenkomen met trillende handen, die een douche neemt als een mens hem aanraakt.

Brrrrrrrr ik wil hier weg!!!

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

11 comments

 1. LOL? LOLLL???

  Niks te lol :S Oh my god…is het enige wat ik al de hele tijd kan zeggen. Heb mijn jas uitgeschud, mijn tas uitegemest…ik hou alle hoekjes en gaten ín de gaten….hellup ! 🙂

 2. Oeh Blimey, it’s a giant spoider and we’re gonna try and piss it off.
  I’m gonna smack it with this newspaper and see what he does…
  Don’t worry little fella, I’m not gonna hurt ya…

 3. You love the Web, but not the spider in it?!

  Hier volgen beschrijven wat jouw ontmoetingen met het diertje kunnen betekenen:

  1. Spinnen, die succes in zaken en geldzaken brengen, werden in de middeleeuwen in een notedop gedaan en om de hals gehangen om de drager tegen ziekte te beschermen. …Lijkt me echt iets voor jou!

  2. SPIN: verbonden met verraad en dood in vele culturen. Ze werd gezien als een “bedriegster” in oud Afrika, een “spinster van het noodlot” in oude go-dinneculturen, en in oude Griekse mythen veranderde de godin Arachne in een spin.

  3.“Christelijke” culturen verbinden haar zowel met boze machten als met geluk. Dat laatste wegens het kruis op de rug van sommige spinnen.

  4. De Chinezen hebben de spin, die afdaalt met zijn draad, verwelkomd als een brenger van vreugde uit de hemel…Misschien een prettig associatie voor jou 😉

 4. Nou maar hopen voor de volgende treinreiziger dat de spin aan de spits kleefde en niet aan de stoel. *ligt in een deuk hier*

  Ah ja, ik heb hetzelfde met wespen. Die durf ik niet eens dood te slaan, dan ren ik gewon meteen de coupé uit. Dus eigenlijk heb je nog een heel moedige daad verricht!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit