Rare Roadtrip met Google

Bepakt, bezakt en met een lijst gekke plaatsnamen vertrokken we rond het middaguur richting Boerengat. Onze bagage: een goede picknick lunch, een betere camera en natuurlijk 2 volledig opgeladen mobieltjes met Google Navigatie. 

Van tevoren had ik natuurlijk wel eerst Google Maps geraadpleegd, gewoon om een beeld te krijgen van waar al die gekke plaatsnamen zich ophouden. Deze eerste dag van onze rare roadtrip waren Zuid-Holland en Brabant aan de beurt. Een trip van 3,5 uur langs plaatsen zoals Boerengat, De Dood en anderen. Vol goede moed en met vertrouwen in Google verlieten we het Utregse en betraden we de grijze wereld van de niet-zo-heel-erg-snelweg.

“Ga je naar Boerengat in Zeeuws Vlaanderen?” Een van mijn twittermatties was toch wel benieuwd naar mijn eindbestemming: “Nee, in de buurt van Rotjeknor.” Was mijn zelfverzekerde antwoord, gebaseerd op een combinatie van Google Maps en Google Navigatie.

Maar mijn Twittermattie had een punt. Want na een trip richting het Rotterdamse en een route tot bijna in de havenstad, stonden Jan en ik pal voor een best leuk ogend restaurant genaamd – je raadt het al – Boerengat. Dát was niet de afspraak mister Google Navigatie. Een mister die verzuimd had ons te vertellen dat het Boerengat waar hij ons heen stuurde helemaal geen plaats, maar een restaurant was. Geen waarschuwing, geen hint, geen “Bedoel je Boerengat A of Boerengat B?” Helemaal niks. Je wilt naar Boerengat? Prima, klik op de blauwe pijl en ik breng je erheen.

En dat had hij natuurlijk ook gedaan, maar ja…toch ging er iets mis.

No harm no foul, dacht ik bij mezelf, want je moet altijd blijven lachen. Na Boerengat is er altijd nog Koedood, dat Moet bijna wel leuk zijn. Dus stapen we na wat kiekjes gewoon weer in de auto, tikte de volgende bestemming in Google Navigatie en waren weer op weg.

“Uw bestemming is aan de linkerkant..” Maar, maar…maar onze bestemming wás helemaal niet aan de linkerkant. We stonden dan misschien wel op de Korte Koedoodse Dijk, maar dat was niet wat we hadden ingetikt. En hoewel de nieuwbouwwijk om de dijk heen er best leuk uitzag, was het totaal niet wat ik zocht, namelijk Koedood. Verdomme Google, kleine leugenaar. Want in mijn scherm stond toch echt te lezen dat ik in Koedood was gearriveerd en wat ik ook zei, Google hield zijn leugentje vol.

Oké, dan toch maar naar De Dood, dáár had ik wel naar uit zitten kijken. Want laten we eerlijk zijn, wie wil nou niet terugkomen van de dood?

Driemaal is scheepsrecht zegt men en ook vandaag werd dat weer bewezen. De Dood lag volgens Google Navigatie op het erf van een willekeurig, afgelegen wonende boer. Dit keer heette de straat geen De Dood, was er geen restaurant met die naam en zaten we ook niet op de doodsdijk. Waar Google Navigatie het vandaan haalde? Nobody knows. We dachten er maar niet te lang over na, maakten een grote draai voordat de boer met zijn hooivork achter ons aan kon komen en reden – zonder al teveel hoop – naar de volgende locatie op de kaart: Ballerman.

Ook dat vonden we niet. Maar op weg naar de niet-te-vinden plaatsen was het niet allemaal ellende gelukkig. Onze Picknick was bijvoorbeeld erg gezellig, met uitzicht op de meest relaxte schapen die ik ooit in mijn leven heb gezien. En naast schapen heb ik vandaag in één dag meer paarden gezien, dan bij elkaar opgeteld in mijn hele leven. En wat dacht je van koeien, van dichtbij ook nog. Jawel, voor een stadskind is het een indrukwekkende gebeurtenis om je hamburgers in hun natuurlijke vorm te mogen bewonderen en dat heb ik dan ook uitgebreid gedaan.

En ook op het gebied van rare naamplaatsen kwam het toch nog best goed. Zo vonden we Rucphen, Stampersgat en reden we door Hank en Dussen. Gek genoeg voor mij, al wil ik De Dood nog steeds in de ogen kijken.

Onze allerlaatste bestemming moest Babyloniënbroek worden. Ondanks dat Google navigatie lichtelijk had gefaald, probeerden we het dan nog maar één keer. En met succes, mister Google leidde ons zonder omhaal naar Babyloniënbroek. Helemaal geen slechte plek om te wonen trouwens, zo midden tussen de weilanden. Al kun je daar lopen naar de disco wel vergeten.

Al met al een redelijke eerste dag. Maar voor de volgende trip ga ik het toch anders aanpakken, want op Google kun je gewoon niet rekenen.

 

p.s.: 1,9 kilo in een week…I rule…nou ja, vind ik dan 🙂

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit