Nog een hele weg te gaan na De Dood

Week 1 van mijn vakantie was het absolute einde. Mooi weer, heerlijk lezen in mijn nieuwe leesvoer. En als absoluut hoogtepunt kocht ik deze week een zwembad. Dat ik tussen neus en lippen door en zonder echt al teveel moeite ook nog eens bijna 1,5 kilo afviel (-1,4 zit ik nu) was een mooie bonus. Op naar week 2 dus.

Op vakantie gaan met de auto vind ik echt heel erg fijn. Ik karde de afgelopen jaren met veel plezier naar Antwerpen, Brussel, Gent en natuurlijk Parijs, maar ook naar Berlijn, Dresden, Praag en Zlin. Tijdens al die ritjes zag ik op de wegbewijzering altijd de gekste naamplaatsen voorbij komen.

En dat – beste lezer – bracht me op een idee: een toer langs dorpjes met gekke namen en dat vastleggen met behulp van FourSquare, mijn camera en een aantal blogs. Why not, is de vraag die je jezelf altijd moet stellen. En zodra je geen antwoord kunt geven op die vraag, is het tijd om het gewoon te gaan doen.

Nu zijn er nogal wat plaatsen met gekke namen in Nederland. Ik houd het ook maar op Nederland, want als ik BelgiΓ« erbij ga halen zal ik nog een paar maanden vakantie extra moeten nemen. Via deze website vond ik in elk geval een overzicht van namen waarmee ik mijn toer kon gaan plannen. Gebaseerd op gekte van de naam Γ©n in hoeverre het aansluit bij de route zal ik volgende week een poging wagen om de volgende plaatsen te bezoeken:

Boerengat
De Dood
De hulk

Twix
Vrouwenverdriet
De hulk

Achtereind
Kuttingen
Jabeek

Poepershoek
Trutjeshoek
Apenhuizen
Rectum

Laad en Zaad
Electra
Hongerige Wolf

Moordhuizen
Brakkenstein
Achtereind

Jawel, het kan altijd gekker en als je iets leuks weet in de buurt van een of meer van deze plaatsen, laat het dan even weten zodat ik mijn Google Maps-kaarten kan aanpassen.

Voor nu ligt mijn camera alvast aan de lading en ben ik hard aan het Googelen naar wat ik eventueel op deze gekke plekjes (of in de buurt ervan) kan uitspoken – behalve inchecken en camera-klikken. U hoort van mij, eventueel vanuit De Dood!

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

1 comment

  1. Wow, bestaan deze dorpen echt? Ik kan mij niet voorstellen dat iemand zijn dorp ‘laad en zaad’ gaat noemen. Anyway, ik heb nog een kleine toevoeging nanelijk ‘de Witte Paarden’ gelegen naast Steenwijk. Daar zijn veel koeien, maar heb er nog geen (witte) paarden zien.

    Ik vind het overigens wel echt een gaaf plan. Ik zal je blogurl opslaan als favoriet. Veel plezier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit